بیشتر از نیروی انسانی کشور تولید علم کردهایم
وی افزود: امروز ما باید دسترسی به تکنولوژیهای پیشرفته و روز دنیا را در اولویت کار خود قرار دهیم و در مسایل علمی با کشورهای پیشرفته دنیا همکاری داشته باشیم و محققین را هدفدار کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: تلاش ما باید در راستای سرمایهگزاری در اخذ گرنتهای پژوهشی بینالمللی دنیا باشد و از طریق شرکتهای دانش بنیان باید بتوانیم به تولید علم بپردازیم و علم را به یک محصول و ثروت تبدیل کنیم.
ملکزاده تصریح کرد: اولویت ما باید برنامهریزی برای پژوهشهای بزرگ و آیندهنگر باشد مانند مطالعه سالمندان در مرکز کوهورت نیشابور که میتواند این مطالعه تا 30 سال ادامه داشته باشد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اذعان کرد: انتشارات علمی ما باید در برترین مجلات دنیا نشر پیدا کند.
وی ادامه داد: در وزارت بهداشت کار اصلی در طی چهار سال گذشته در دولت یازدهم این بوده است که زیر ساخت های پژوهشی را در کشور ارتقاء دهیم و یکی از آنها راهاندازی موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی پزشکی کشور (نیماد) که بودجه تحقیقاتی به اعضای هیات علمی میدهد و تاکنون از 160 طرح تحقیقاتی حمایت کرده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت افزود: برنامه بعدی وزارت بهداشت نظام ثبت بیماریهایی مانند HTLV1، به گونهایی که بایستی این بیماریها در یک سامانه ثبت شوند و افراد بیمار، مراقبت و حمایتهای ویژه دریافت کنند و دانشکده علوم پزشکی نیشابور نیز میتواند مجری این برنامه باشد.
ملکزاده ضمن اشاره به دیگر برنامههای پژوهشی دولت یادآور شد: برنامه کنترل سرطان یا نظام ثبت سرطان، مطالعات کوهورت برای بزرگسالان، جوانان و نوزادان تحت عنوان "پرشین کوهورت" راهاندازی شده است .
وی افزود: تلاش در جهت استفاده از پیشرفتهترین روشهای علمی مانند روشهای درمانهای ژنتیکی و یا طب باز ساختی که برای اینها هم مراکزی در کشور تاسیس شده است و پیشرفت این بخش مستلزم بیشتر کردن و هدفمند کردن سیستمهای تحقیقاتی است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور افزود: بهتر است واحدهای تحقیقات در بیمارستان حتی در بیمارستانهای خصوصی راهاندازی شوند و فعالیتهای پژوهشی دانشگاهها با روش کیفی ارزشیابی شوند و شبکههای تحقیقات و کمیتههای اخلاق برای رعایت اصول اخلاقی ایجاد شوند.
کسب رتبه 17 جهانی ایران در مؤسسه اطلاعات علمی (ISI)
رضا ملکزاده گفت: ایران با کسب رتبه 17 جهانی در مؤسسه اطلاعات علمی (ISI) در بین کشورهای اسلامی سرآمد منطقه و جهان اسلام است.
وی اظهار داشت: امروز تعداد دانشمندان برتر از 180 نفر به 530 نفر فقط در دانشگاههای علوم پزشکی رسیده است و همه این فعالیتها باعث شده است که ما ده سال زودتر یعنی در سال 2016 با انتشار 52160 مقاله پزشکی و غیر پزشکی و اخذ بیش از 70 هزار استناد بتوانیم رتبه اول را در منطقه و کشورهای اسلامی هم از نظر تعداد مقاله و هم از لحاظ کیفیت بدست آوریم.
وی افزود: تولید علم ما در سال 1996، 0.07 درصد بود و اکنون به 1.8 رسیده است (جمعیت ما یک صدم جمعیت دنیاست) و ما توانستهایم بیشتر از جمعیت کشورمان به تولید علم بپردازیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: کیفیت تحقیقات ما رشد بسیار خوبی در دو سال گذشته داشته است و در مؤسسه اطلاعات علمی (ISI) رتبه 17 جهانی را کسب کردهایم.
ملکزاده گفت: مهمترین ثروت هر کشوری نیروی انسانی است و حفظ این نیروها در داخل کشور وظیفه ماست.
انتهای پیام/