معرفی مساجد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی/6/ + تصاویر
مسجد حضرت فاطمه الزهراء (س) دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر
مسجد حضرت فاطمه الزهراء (س) دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در آبان ماه 1389 با زیربنای 1000 متر مربع شروع و بعد از سه سال در آبان ماه 92 با هزینه 7 میلیارد ریال اعتبار به بهرهبرداری رسید.
اسکلت سازه، بتنی است که در شمال شرقی مجتمع اصلی واحد واقع شده است. ساختمان این مسجد دارای 500 مترمربع کاشیکاری از نوع کاشی هفت رنگ، گنبد و نمای داخلی و بیرونی با در ورودی منبت کاری شده، مجهز به سیستم اعلام و اطفاء حریق، سیستم صوتی، سیستم گرمایش شوفاژ و سرمایش کولر است.
مسجد دارای یک گنبد کاشیکاری شده با کاشی نوع نره گوهرشاد و دو گلدسته ترکیبی از کاشیکاری و استیل است. کفپوش و نمای درونی و بیرونی نیز ترکیبی از سنگ و آجر لعابکاری شده است.
ساختمان مسجد واحد شبستر دارای 500 مترمربع کاشیکاری از نوع کاشی هفت رنگ، گنبد و نمای داخلی و بیرونی با در ورودی منبت کاری شده، مجهز به سیستم اعلام و اطفاء حریق، سیستم صوتی، سیستم گرمایش شوفاژ و سرمایش کولر است |
مسجد دارای بخشهای مختلف آشپزخانه، کلاس درس، دفتر کار، وضوخانه، حمام و سرویس بهداشتی در دو طبقه با سه ورودی جداگانه است. داخل مسجد سقف کاذب بوده و برای گنبد و دور محراب از طرح های اسلیمی استفاده شده است.
در اردیبهشت سال 94 امام جمعه شهرستان شبستر با قرائت صیغه، 754 متر مربع از بنا را به عنوان مسجد تحت تولیت ریاست دانشگاه آزاد اسلامی تخصیص داده و بخشی از بنا نیز به عنوان حسینیه در نظر گرفته شد.
اقامه نماز جماعت، تلاوت و ترجمه و تفسیر روزانه یک صفحه قرآن مجید، مراسم اعتکاف، احیای شبهای قدر، زیارت عاشورا در روزهای چهارشنبه هر هفته، مسابقات فرهنگی، سخنرانیهای علمی و فرهنگی، مراسم گرامیداشت اعیاد و مناسبتهای مذهبی از برنامههای این مسجد است. علاوه بر آن برخی مراسم و برنامهها مانند یادواره شهدا، عزاداری اربعین، اعزام راهیان نور و .... به صورت شهرستانی برگزار شده است.
پذیرایی از دو شهید گمنام و احداث بنای یادبود، باز کردن مسیر ورودی مسجد به خیابان برای استفاده آسان عموم مردم از برنامههای فرهنگی مسجد از جمله فعالیت های آتی واحد شبستر است.
مسجد پیامبر اعظم (ص) دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
این ساختمان که به سبک نوین معماری طراحی شده با سقف گنبدی نیمکره با سازه فلزی قاب خمشی و پوشش آن از آلکوباند و شیشه مخصوص لمینت، نمای زیبای به دانشگاه داده است.
بنای مسجد پیامبر اعظم (ص) واحد ابهر با زیربنای 2412 متر مربع مشتمل بر فضاهای صحن مسجد، قسمت های فرهنگی، قرائت خانه، سالن کنفرانس، سالن انتظار، سرویس های بهداشتی، رختکن و سایر قسمتها است.
ساختمان مسجد پیامبر اعظم (ص) واحد ابهر که به سبک نوین معماری طراحی شده با سقف گنبدی نیمکره با سازه فلزی قاب خمشی و پوشش آن از آلکوباند و شیشه مخصوص لمینت، نمای زیبای به دانشگاه داده است |
این ساختمان با سبک خاص طراحی شده و اجرای آن از سال 1385 آغاز و در سال 1389 به اتمام رسیده است.
مساحت محوطه این مسجد 30000 متر مربع بوده که دارای حوض آب و وضوخانه جداگانه نیز هست. بنای طرح مسجد، ترکیبی از فرم های مربع و دایره است.
صحن مسجد مطابق فرمایش پیامبر اسلام (ص) که مسلمین را به وحدت دعوت میکرد، به صورت مدور طراحی شده است. حوض آبنما در محوطه بیانگر پاکی است، چون در حکمت و هنر اسلامی، آب، مظهر پاکی و تقدس است. نوری که از سقف به درون مسجد میتابد بیانگر حرکت به سوی معبود است.
مسجد سیدالشهدا(ع) دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه
مسجد سیدالشهدا (ع) دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه با هدف ایجاد فضای اسلامی، معنوی و فرهنگی در واحد و در دو طبقه به مساحت 790 مترمربع و با ظرفیت بیش از 600 نفر نمازگزار در سال 1388 به بهرهبرداری رسید.
این مسجد زیبا و کم نظیر، داری دو شبستان مردانه و زنانه به مساحت هرکدام 300 مترمربع، دو مناره دارای ماذنه به سبک معماری اسلامی یزدی با تزئینات کاشی سنتی معرق و نقش نام مبارک حضرت علی (ع) به سبک شاه چراغ، گنبد فیروزهای با طرح پیچ محقلی، دو وضوخانه مجزا ، آبدارخانه، کفشداری و مجموعه رواقها است.
زیر گنبد مسجد سیدالشهدا واحد فیروزکوه با طرح گچ و آئینه و زیر سردر ورودی اصلی به سبک ایوان طلای نجف با آئینه طلایی تزئین شده است که چشم هر بیننده ای را به تماشای زیباییهای آن خیره میکند |
زیر گنبد مسجد با طرح گچ و آئینه و زیر سردر ورودی اصلی به سبک ایوان طلای نجف با آئینه طلایی تزئین شده است که چشم هر بیننده ای را به تماشای زیباییهای آن خیره میکند.
محراب مسجد به طور کامل کاشی معرق و سنگ کمره و کف آن مرمر سبز کردستان است. سنگ کف مسجد چینی سفید نیریز است. در ورودی به شبستان مسجد گره چینی شده سنتی است. همه آئینهکاریها از نوع پرستویی، صلبی و خورشیدی است.
ساخت این مسجد در زمان ریاست دکتر نقی شجاع بر واحد فیروزکوه در سال 1386 آغاز شد و پس از 2 سال در زمان ریاست وی و به دست استاد فرزانه دکتر جاسبی ریاست عالیه وقت دانشگاه افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
به گزارش آنا، اکنون 115 واحد دانشگاه آزاد اسلامی دارای مساجد با معماری مناسب و زیبا و سایر واحدهای دانشگاهی دارای نمازخانههای متعدد در دانشکدههای مختلف بوده و علاوه بر این دارای مراکز فرهنگی و حسینیه نیز هستند.
ساخت 22 مسجد در فضایی بالغ بر حدود 30 هزار مترمربع اکنون در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در دست اجرا است و در مجموع حدود 2 درصد از ساخت و سازها به مساجد اختصاص دارد.
16 مسجد و یادمان شهدا در فضایی حدود 15 هزار و 838 مترمربع در دوره مدیریت دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یعنی در بازه زمانی مهر 92 تاکنون افتتاح شده و مجوز برای احداث 15 مسجد و یادمان شهدا به واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی با متراژی در حدود 5 هزار و 589 متر مربع داده شده که همه اینها نشانه توجه و تاکید ریاست دانشگاه و مسئولان فرهنگی به توسعه مسائل فرهنگی و مذهبی است.
مسجد واحد ابهر
به گفته معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی، متوسط مساحت مسجد در دانشگاه آزاد اسلامی حدود 133 مترمربع است؛ کوچکترین مسجد با متراژ حدود 200 مترمربع متعلق به واحد خارک بوده و بزرگترین مسجد با مساحت حدود 5 هزار مترمربع در واحد علوم و تحقیقات تهران قرار دارد و پس از آن مرودشت، قزوین، کاشان، قم، نجف آباد و.. در ردههای بعدی هستند، ضمن اینکه تعداد مساجد دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان سال 96 به 200 مسجد میرسد.
خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی «آنا» در این راستا در نظر دارد در چند بخش به مناسبت ماه مبارک رمضان به معرفی مساجد دانشگاه در واحدهای دانشگاهی بپردازد.
گزارش: احسان عربی مفرد
با همکاری مدیران روابط عمومی واحدهای دانشگاهی
انتهای پیام/