دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 دی 1396 - 12:23
نماینده زابل در نطق میان دستور:

تقسیم استان سیستان و بلوچستان فرصتی برای خروج منطقه از عقب‌ماندگی است

نماینده زابل در مجلس با اشاره به گستردگی استان سیستان و بلوچستان گفت: فاصله دو شهر زابل و چابهار بیش از ۹۰۰ کیلومتر است از این رو تقسیم استان یک ضرورت و فرصت محسوب می‌شود.
کد خبر : 245678

به گزارش حوزه پارلمانی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حبیب دهمرده در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه، 5 دی ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن تبریک میلاد حضرت مسیح(ع)، رمز پیروزی را وحدت کلمه دانست و گفت: نباید در این فضا ایجاد تفرقه کنیم چرا که یأس و ناامیدی سم مهلکی است.


نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند و هامون در مجلس شورای اسلامی درباره اقدامات اخیر ترامپ و رژیم صهیونیستی ادامه داد: آنها باید از تاریخ درس عبرت بگیرند تا زمانی که سه عنصر رهبری منحصر به فرد مقام معظم رهبری، حضور در صحنه مردم و توکل به خدای بزرگ در میان باشد، استکبار هیچ غلطی نمی توان بکند.


وی افزود: یکی از خصلت های نیکو و پسندیده ایرانیان این است که وقتی پای دشمن بیگانه به میان می آید تمام مشکلات داخلی خود را کنار گذاشته و با ید واحده علیه آن متحد می شوند که این را بارها استکبار تجربه کرده لذا باید دست از لجاجت بردارند همچنین بر ما است که با وحدت کلمه از تمام ظرفیت های خدادادی استفاده کرده و کشورمان را به فضل الهی آنطور که در شأن نظام مقدس و مردم شریف است بسازیم.


دهمرده در ادامه ضمن تشکر از رئیس جمهور به خاطر اولین سفر به استان سیستان و بلوچستان گفت: این استان دارای استعداد و ظرفیت های فراوان است اما علیرغم همه کارهای بسیار خوب نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که بر هیچ منصفی پوشیده نیست ولی دارای انباشتگی و عقب ماندگی تاریخی شده است.


این نماینده مردم در مجلس دهم در ادامه با بیان اینکه در زمینه اشتغال و زیرساخت های استان و منطقه آزاد سیستان، یک اقدام جدی و عملی لازم است، اظهار داشت: استان بسیار گسترده است و فاصله دو شهر زابل و چابهار بیش از 900 کیلومتر است از این رو تقسیم استان سیستان و بلوچستان یک ضرورت و فرصت محسوب می شود.


وی خطاب به آخوندی بیان داشت: درباره راه آهن چابهار-زاهدان-زابل-بیرجند باید اقدام عملی شود و راه های روستایی نیز از میانگین کشوری بسیار پایین تر بوده و پیوسته مورد سوال مردم است همچنین باید مشکلات فرودگاه زابل و حاشیه نشینی نیز حل شود.


دهمرده همچنین خطاب به وزیر امور خارجه ابراز کرد: حق آبه رودخانه هیرمند و دریاچه هامون هیچ اقدام عملی نشده و دیپلماسی وزارت خارجه تا کنون به اندازه یک مترمکعب آب برای مردم صبور منطقه ثمر نداشته است.


نماینده مردم زابل در مجلس در ادامه خطاب به وزیر کشور اذعان داشت: تصویب گذرهای مرزی را شاهد بودیم اما نشیب و فرازهایی دارد همچنین مسائل شهرداری های استان به خصوص شهر زابل که گرفتاری های فراوان دارد علیرغم دستوران ویژه هنوز اقدام ملموسی صورت نگرفته است و اقدام عملی می طلبد.


وی در ادامه خطاب به وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: خوشبختانه قضیه بودجه طرح 40 هزار هکتاری تأمین و در لایحه بودجه 97 نیز دیده شده اما از برنامه زمان بندی عقب هستیم به خصوص درباره لایروبی انهار و بیمه دستور جدی می طلبد همچنین تنها کارخانه آرد منطقه متأسفانه همکاران وزارت کشاورزی کمال کم لطفی را دارند.


دهمرده ادامه داد: میراث فرهنگی و گردشگری سیستان به اعتقاد باستان شناسان جهان به بهشت باستان شناسان در شرق لقب گرفته اما به خاطر عدم توجه به زیرساخت ها اکثر بناها از بین رفته و در حال تخریب است که باید برای استفاده از این ظرفیت اقدام عملی کرد.


این عضو کمیسیون آموزش مجلس در ادامه خطاب به وزیر نیرو اظهار داشت: در رابطه با تعرفه برق گرمسیری یک، تبخیر، رسوب گذاری آب های ژرف، انرژی بادی و انتقال دریا و مدیریت کاهش مصرف آب چه اقدام عملی انجام شده است همچنین باید پایه امور کارها کارشناسی باشد اما برای برخی پروژه ها به خصوص انتقال آب کار غیرکارشناسی صورت می گیرد.


نماینده مردم زابل، زهک، هامون و هیرمند در مجلس شورای اسلامی همچنین خطاب به وزیر نفت درباره گازرسانی به سیستان تأکید کرد و افزود: درباره قطر لوله جلساتی برگزار شد که نتیجه بخش نبوده است همچنین باید محیط زیست به موضوع ریزگردها توجه کند که زندگی مردم سیستان را غیرممکن کرده است و بر اساس گزارش ها، زابل جزء چند شهر آلوده جهان است و دریاچه هامون که روزی فرصت بود امروز به تهدید تبدیل شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب