دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 دی 1396 - 09:09

بحران‌ساز 2017 کیست؟

یک شبکه انگلیسی به دلیل تنش‌های زیادی که رئیس‌جمهوری این کشور در داخل و خارج آمریکا ایجاد کرده‌است به وی لقب «بحران‌ساز 2017» داد.
کد خبر : 245359

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، وب‌سایت شبکه بی‌بی‌سی عربی در گزارشی سیاست‌های دونالد ترامپ و شیوه رفتارش را در سال 2017 عاملی در جهت افزایش بحران‌های داخلی و خارجی این کشور عنوان کرد و به او لقب بحران‌ساز 2017 داد.


طبق این گزارش، نخستین درگیری‌ای که آمریکا وارد آن شد، جنگ علیه گروه تروریستی داعش و به‌طور کلی مبارزه با تروریسم بود. سوریه و عراق باوجود موفقیت‌هایشان، از جنگ به ویژه با گروه‌های تروریستی خسته شده بودند تا اینکه آمریکا وارد جنگ شد و اتهامات عدیده‌ای را به آن‌ها وارد کرد و بحث «جنگ حیثیتی» را پیش کشید، زیرا اینگونه می‌پنداشت که نیروهای عراقی و سوری به‌طور رسمی روسیه یا ایران را به ائتلاف با خود درآورده‌اند.


بی‌بی‌سی می‌افزاید: «ترامپ در سال2017 چهره‌ای از خود نشان داد که تا پیش از ورودش به کاخ سفید پنهان شده بود. او با تمام توان وارد تقابل با ایران شد و بارها تلاش کرد تا در توافق هسته‌ای با ایران تشکیک ایجاد کند. تلاش آمریکا برای گسترش این تقابل باعث شد طرف ایرانی به فکر محاصره آمریکا بیافتد، سیاستی که باعث شد سیاست خارجه آمریکا با شکست مواجه شود.»


طبق این گزارش، جبهه بعدی که آمریکا وارد آن شد کره‌شمالی است. واشنگتن سال‌ها با پیونگ یانگ در تقابل بود ولی در دولت ترامپ این تقابل حالت جنگی به خود گرفت و از حد درگیری لفظی فراتر رفته است. رئیس‌جمهوری آمریکا بارها کره‌شمالی را به‌دلیل آزمایش‌های هسته‌ای تهدید به حمله نظامی کرد و باعث شد تا پیونگ یانگ موشک‌های بین قاره‌ای خود را برای تهدید آمریکا آزمایش کند، موشک‌هایی که می‌توانند به سواحل آمریکا برسند.


خُلف‌وعده‌ ترامپ


در ماه می (خرداد) دونالد ترامپ کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برگزار کرد و در آن وعده‌ داد راه حل عادلانه‌ای برای موضوع فلسطین بیابد و درباره قدس و سرنوشت آن گفت هرگونه تصمیمی را به بعد از حل بحران میان فلسطین و رژیم صهیونیستی موکول می‌کند.


باوجود این، بعد از حدود هشت ماه ترامپ وعده‌اس را با عباس شکست و قدس را به‌عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و از انتقال سفارتخانه آمریکا از تل‌آویو به قدس اشغالی خبر داد، موضوعی که اوضاع این منطقه را با بحران مواجه کرده است. در این راستا، محمود عباس اعلام کرد فلسطین دیگر نیازی به میانجی‌گری آمریکا در فرایند صلح ندارد و دولت فلسطین هیچ‌گونه راه حلی را که از سوی واشنگتن ارائه شود نمی‌پذیرد.


عامل نفوذی ترامپ در منطقه


«عامل نفوذی ترامپ در منطقه» عنوانی است که سی‌ان‌ان از آن برای توصیف محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان استفاده می‌کند و او را هم‌پیمان نزدیک رئیس‌جمهوری آمریکا در منطقه عربی می‌خواند.


گرچه بن‌سلمان برای نجات اقتصاد و اوضاع اجتماعی کشورش از بحران مسیری نامنظم را پیموده است، ولی در حوزه سیاست خارجی، اشتباهات فاحشی را مرتکب شده است. بن‌سلمان خود را در باتلاق یمن انداخت و وارد تقابل با قطر شد و اختلافاتش را با ایران بسیار بیشتر کرد. او حتی در رسوایی کناره‌گیری سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان از قدرت نقش داشت که بعدها با آشکار شدن نقشش، حریری از بند رها شد و به قدرت در لبنان بازگشت.


سی‌ان‌ان، ائتلاف آمریکا و عربستان را «ائتلاف شکننده» می‌خواند و در گزارش خود می‌افزاید: «ترامپ پرچم ائتلاف آمریکا-عربستان را بر دوش خود انداخته و می‌خواهد مقابل نفوذ ایران در منطقه را بگیرد. این موضوع سبب شده است تا احساسات ضد آمریکایی در میان مردم جهان افزایش یابد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب