»کارن کراد»؛ اولین سامانه تامین مالی جمعی براساس تخصیص سهام در ایران
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، «KarenCrowd» پلتفرمی برای تامین بودجه است که بهزودی فعالیت خود را در ایران آغاز میکند. روند کار این سایت این گونه است: استارتاپها برای تامین بودجه مورد نیاز خود در این پلتفرم ثبتنام میکنند، کارشناسان درخواست را بررسی میکنند تا از حقیقی بودن آن اطمینان حاصل کنند، سپس استارتاپ ارزیابی میشود تا ارزش حقیقی آن مشخص شود، پس از تایید نهایی، درخواست روی سایت قرار میگیرد تا سرمایه مورد نیاز خود را جذب کند.
تامین مالی همواره یکی از چالشهای اساسی ایجاد و توسعه کسب و کارهای کارآفرینانه و مخاطرهپذیر بوده است. از این رو در دهههای اخیر، نوآوریهایی نظیر صندوقهای سرمایهگذاری مخاطرهپذیر و شتابدهنگان کسب و کار شده است تا جایگزینی برای نهادهای تامین مالی سنتی مانند بانکها شود. این امر تلاشی برای کاهش برخی از خلاءهای موجود تامین مالی در مراحل مختلف کسب وکارهای نوآورانه است. با این وجود هنوز خلاء بزرگی در تامین مالی شرکتهای نوپا و کارآفرین در مراحل اولیه تجاریسازی وجود دارد. یکی از ابتکارهای قابلتوجه در زمینه تامین مالی شرکتهای کسب و کارهای کارآفرین، استفاده از برنامههای اجتماعی تامین مالی جمعی است.
تامین مالی جمعی همزمان یک همیاری اجتماعی و یک سرمایهگذاری اقتصادی است. با این روش، سرمایههای خرد تبدیل به پشتوانهای برای به حقیقت پیوستن یک ایده اقتصادی میشود. یک محصول جدید، یک خدمترسانی جدید، یک حرکت فرهنگی اجتماعی یا هر ایده جدیدی میتواند به دیوار همیاریهای مردمی تکیه کند و رشد کند. در عین حال هر سرمایهگذار با هر سرمایهگذاری تضمین شده یک همیاری هم کرده است.
انواع تامین مالی جمعی
تامین مالی جمعی در دنیا به چهار صورت انجام میشود؛ نوع اول به شکل اهداست که در ایران به عنوان کار خیریه میشناسیم که عدهای خیر سرمایه لازم برای ساخت یا آغاز پروژهای را تامین میکنند. نوع دوم به اصطلاح «Reward Base» گفته میشود که در این نوع تامین مالی، محصول نهایی به صورت هدیه در اختیار سرمایهگذار قرار میگیرد. در این مدل درخواستکنده تامین مالی به افرادی که کمک کردهاند تامین مالی شکل بگیرد یک جایزه براساس خدمت یا محصول خود اهدا میکند. نوع سوم تامین مالی قرضی یا وام است که سرمایه و سود آن به سرمایهگذار برمیگردد. نوع چهارم نیز به صورت سهامی است که در ازای سرمایه اولیه به سرمایهگذار سهام آن شرکت تعلق میگیرد.
پلتفرم KarenCrowd از روش چهارم استفاده میکند و سرمایهگذار پس از انتخاب استارتاپ، مبلغ مورد نظر خود را روی آن سرمایهگذاری میکند و در ازای مبلغ پرداختی، سهامی را از استارتاپ دریافت میکند. یکی از نکات مثبت KarenCrowd این است که ریسک سرمایهگذاری را به حداقل رسانده است؛ درواقع سرمایهگذار میتواند به جای سرمایهگذاری کل پول خود روی یک استارتاپ، مبلغ را به بخشهای کوچک تقسیم کند و روی تعداد بیشتری از استارتاپها سرمایهگذاری کند.
سرمایهگذاری روی استارتاپها کار ریسکپذیری است چراکه احتمال شکست بالاست و بسیاری از استارتاپها به موفقیت نمیرسند اما شاید جالب باشد بدانید که حتی در سیلیکون ولی هم از هر صد تا استارتاپ ۹۰ مورد از آنها با شکست مواجه میشوند اما همین ۱۰ درصد برای سرمایهگذاران جذابیت دارد که باعث میشود روز به زور بازار سرمایهگذاری روی استارتاپها در جهان و امروز در ایران داغتر شود.
انتهای پیام/