نانوجاذبی که مقادیر ناچیز فلزات را در نمونههای غذایی کودک جذب و اندازهگیری میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از تبریز، هدف این تحقیق پیدا کردن راههایی برای جداسازی و اندازهگیری آسان و سریع فلزات سنگین در مواد غذایی و نمونههای محیطی بوده تا بتوان به کمک آن در راستای بررسی و حذف آسیبهای شیمیایی ناشی از مواجهه با فلزات گام برداشت.
بر اساس نتایج مثبت حاصل شده این تحقیق، این نانوجاذب جهت ردیابی و اندازهگیری فلزات سنگین در صنایع مختلف نظیر صنایع غذایی، صنعت نفت و ... قابل کاربرد خواهد بود.
همچنین، کاهش قیمت بررسی نمونههای غذایی، کاهش آلودگی ناشی از عدم مصرف حجم بالای حلالهای سمی بدلیل مساحت سطح زیاد و ظرفیت جذب بالای نانوکامپوزیت سنتز شده، از مهمترین موارد استفاده از این نانوجاذب خواهد بود و سادگی ساخت، سرعت بالا و میزان مصرف کم نانوجاذبهای به کار رفته از دیگر مزیتهای نتایج این طرح است.
این طرح از تلاشهای دکتر ابراهیم قربانی کلهر، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و با یاری دکترعلی اکبراصغری نژاد و دکتر محمد بهبهانی و همکارانشان حاصل شده ونتایج آن در مجلهی Canadian Journal of Chemistryجلد 93، شماره 5، سال 2015، (صفحات 518 تا 525) به چاپ رسیده و در سایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری به عنوان یکی از مقالات برتر اردیبهشت درج شده است.
این تیم تحقیقاتی در سال 2015 بیش از 8 مقاله در زمینه فناوری نانو در مجلات(wos) ISI به چاپ رسانده اند.
انتهای پیام/