کشف روش غیرتهاجمی برای الکترودهای مغزی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، نورونهای ما همیشه در حال فعالیت هستند، از نورونهای دیگر سیگنال دریافت میکنند و به آنها سیگنال میفرستند. دانشمندان برای درک بهتر نحوه کار مغز، معمولا سیگنالهای مذکور را مطالعه میکنند تا ببینند چه پیامی را از نورون حمل میکنند یا یک نورون هر چند وقت یک بار این سیگنالها را میفرستد.
محققان برای انجام این کار نیاز دارند که الکترودی را در مغز بکارند. این الکترودها وقتی در نزدیکی یک نورون قرار میگیرند، میتوانند سیگنالهای الکتریکی منتشر شده توسط نورون را بخواند. با این حال کاشت یک الکترود در مغز کار آسانی نیست. این تراشهها باید به اندازه کافی سخت باشند که بتوانند وارد مغز شوند و صاف باقی بماند یا توسط سوزن وارد مغز شوند تا در جای خود قرار بگیرند.
مشکل اینجاست که ساختارهای سخت این الکترودها در صورت حرکت در مغز میتواند منجر به آسیبهای شدید شود. بنابراین دانشمندان همواره به دنبال راهی بودند تا آسیب مغزی را به حداقل برسانند.
محققان دانشگاه تگزاس موفق به ایجاد روش جدیدی شدند که به آنها اجازه میدهد، الکترودهای کوچک و انعطافپذیری را داخل مغز کار گذاشت که میتواند آسیبهای وارده به مغز را کاهش دهد.
نمیتوان الکترود را بهزور وارد مغز کرد؛ ممکن است تا شوند و وارد بافت نشوند. تیم تحقیقاتی دانشگاه تگزاس الکترودها را داخل لولههای کوچکی گذاشته است و اطراف آنها را با مایع چسبناکی پوشانده است. وقتی مایع چسبناک با سرعت از لوله خارج شد، الکترود نیز همراه آن خارج شد. به گفته محققان، این فشار کافی است تا الکترود درون بافت مغز قرار بگیرد.
جیکوب رابینسون، یکی از محققان دانشگاه رایس، در این باره گفت: «این الکترودها مانند یک رشته فرنگی پخته شده درون یک کاسه پر از ژله هستند. الکترودها به خودی خود کار نمیکنند اما اگر رشته فرنگی را زیر آب بگیرید، باعث صاف شدن رشتهها میشوید. به همین دلیل است که قطارها هل داده نمیشوند بلکه کشیده میشوند».
الکترود با مایع چسبناک پوشانده شده بنابراین نیروی کشش سیال در سراسر الکترود پخش شده است، به همین دلیل الکترود تا یا خم نمیشود و بهراحتی وارد بافت میشود.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/