همایش توجیهی خبرنگاران دانشآموزی مدارس سما مشهد برگزار شد
به گزارش خبرنگار آنا، دکتر محمدرضا ناصری در این همایش در جمع دانش آموزان و اولیای آنان با اشاره به اهمیت خبر و رسانه در دنیای امروز گفت: «در دنیای امروز با توجه به اینکه اطلاعات و ارتباطات با سرعت نور منتقل می شوند ، اگر ما نتوانیم این شرایط را درک کنیم قطعا دچار مشکل می شویم و کارایی لازم را نخواهیم داشت.»
معاون دانشگاه و رئیس مرکز آموزشی و فرهنگی سما مشهد در پاسخ به این سوال که در دنیای امروز علم بهتر است یا ثروت؟ تصریح کرد: «در دنیای امروز دانش فنی حرف اول را می زند و آن دانشی مفید و ارزشمند خواهد بود که منجر به تولید محصول و ثروت شود.»
وی با مهم شمردن جایگاه مهارت در دنیای امروز ، مهارت آموزی را به عنوان شعار و اصل امسال سازمان سما با 600 مدرسه در سطح کشور بیان کرد و با اشاره به مهارت برقراری ارتباط به عنوان یک مهارت مهم برای دانش آموزان افزود: «چقدر خانواده ها به مهارت برقراری ارتباط اهمیت می دهند؟ آیا بچه ها می توانند سوال و یا مشکل خود را به درستی با معلم خود در میان بگذارند؟ ارتباطات و خبرنگاری بهترین فرصت است تا دانش آموزان اینگونه مهارت های مهم را یاد بگیرند و آنها را تقویت کنند.»
ناصری از خانواده ها خواست تا در بحث فضای مجازی و علاقه دانش آموزان به این فضا، کنترل و نظارت داشته باشند تا این تهدید به یک فرصت برای موفقیت دانش آموزان تبدیل شود ، چرا که نوع نگرش به دنیای اطراف و نحوه استفاده از ابزارهای رسانه ای قطعا در موفقیت و یا عدم موفقیت دانش آموزان تاثیرگذار است.
وی بر استفاده از خرد جمعی و اهمیت به نظرات دانش آموزان تاکید کرد و گفت: «دانش آموزان حرف های زیادی برای گفتن دارند. اهمیت به نظرات دانش آموزان چه در مدرسه و چه در خانواده، کمک زیادی به رشد آنان خواهد کرد.»
رئیس مرکز سما مشهد با بیان اینکه مدارس سما بنای نخبه پروری ندارند، توجه به EQ دانش آموزان در کنار IQ را مهم و ضروری دانست و افزود: «آن چیزی که در کنار تیزهوشی دانش آموزان برای ما مطرح است ، شعور دانش آموزان است که باید به آن توجه شود. ما نباید دنبال این باشیم که ملاک اصلی ارزیابی دانش آموز، نمره باشد. رفتارهای اجتماعی بچه ها و مهارت های فردی وگروهی آنان برای ما خیلی اهمیت دارد.»
مسئول خبرگزاری پانا در استان خراسان رضوی نیز در این همایش در جمع دانش آموزان با بیان اینکه خبرنگاری به دانش آموزان کمک می کند تا سایر مهارت ها را به خوبی یاد بگیرند ، به ویژگی های یک خبرنگار خوب اشاره کرد و گفت: «یک خبرنگار خوب باید بلد باشد خوب بنویسد ، خوب گوش کند ، همزمان گوش کند و فکر کند و سوال بپرسد. خبرنگاری به دانش آموزان کمک می کند تا دامنه لغات خود را افزایش دهند و خوب صحبت کنند و سایر مهارت ها را در خودشان تقویت کنند.»
ابراهیمی، خبرگزاری پانا را تنها خبرگزاری دانش آموزی در دنیا عنوان کرد و با اشاره به رویکردهای این خبرگزاری افزود: «این خبرگزاری در سال 80 با دو رویکرد تاسیس شد : رویکرد اول اطلاع رسانی و رویکرد دوم ، آموزش و تربیت خبرنگاران دانش آموزی است ، تنها جایی که دانش آموزان تمرین می کنند و فرصت اشتباه کردن دارند و در نهایت خبرنگار می شوند. در حال حاضر مدیر خیلی از رسانه ها و یا مستندسازان صدا و سیما همان بچه هایی هستند که در پانا آموزش دیده اند.»
وی به بیان مقدمات خبرنویسی پرداخت و تعریف خبر ، اجزا و عناصر یک خبر و ارزش های خبری را به دانش آموزان آموخت و به سوالات آنان پاسخ گفت.
مسئول روابط عمومی سما مشهد هم هدف از برگزاری این همایش را آموزش مهارت خبرنگاری به دانش آموزان در راستای شعار امسال سازمان سما «هر دانش آموز یک مهارت» عنوان کرد و گفت: دانش آموزان با شرکت در این همایش و کلاس های آموزش خبرنگاری که با همکاری خبرگزاری پانا برگزار می گردد ، خبرنگاری را به عنوان یک مهارت می آموزند و به عنوان خبرنگار مدرسه انتخاب و در صورت تمایل به ادامه آموزش به عنوان خبرنگار افتخاری پانا ادامه کار خواهند داد و خبرهای مدارس سما را به این خبرگزاری ارسال خواهند کرد که در نهایت به شناساندن جایگاه مدارس سما کمک خواهد شد.
جواد دوست زاده در خصوص مشارکت دانش آموزان گفت : دانش آموزان استقبال خیلی خوبی از این طرح داشتند و بیش از 100 دانش آموز دختر و پسر از 10 مدرسه سما در این طرح مهارت آموزی ثبت نام کردند و برنامه ما این است که طی مراحل آموزش ، در هر مدرسه تعدادی به عنوان خبرنگار افتخاری مدرسه انتخاب و با کمک رابطان خبری مشغول فعالیت شوند.
انتهای پیام/