دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آذر 1396 - 13:37
استاد دانشگاه آکسفورد؛

روابط امارات و عربستان در آینده نزدیک متشنج می‌شود

استاد و پژوهشگر دانشگاه آکسفورد گفت: در آینده نزدیک به‌دلیل اختلافات اساسی در سیاست خارجی‌ عربستان سعودی و امارات متحده عربی شاهد تنش در روابط آنها خواهیم بود.
کد خبر : 243264

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از روزنامه رای‌الیوم، ساموئل رامانی در گزارشی نوشت: «تنش میان امارات و عربستان به‌دلیل اختلاف دیدگاه‌های دو کشور در حوزه سیاست خارجی‌ای که دنبال می‌کنند در حال افزایش است. به‌عنوان نمونه در یمن، عربستان و امارات از قدرت‌های متفاوت و رقیب حمایت و روی آن‌ها حساب می‌کنند. همچنین در سوریه و در موضوع جنگ داخلی این کشور هر کدام راه‌های متناقضی نسبت به یکدیگر در پیش گرفته‌اند.»


رای‌الیوم می‌نویسد: «با وجود اینکه عربستان و امارات منافع راهبردی مشترک بسیاری دارند و وزارت امور خارجه امارات کمیته‌ای برای همکاری و هماهنگی امنیتی و اقتصادی با ریاض تشکیل داده است، اما با نگاهی نزدیک‌تر به دینامیک ژئوسیاسی داخلی کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) در می‌یابیم که اتحاد دو کشور ممکن است ضعیف‌تر از آن چیزی باشد که در ظاهر دیده می‌شود. دوری مواضع دو طرف نسبت به بحران‌های منطقه‌ای حاکی از آن است که تنش میان آن‌ها در آینده بسیار محتمل است و می‌توان گفت که حتی این تنش سخت‌تر از تنش موجود میان دوحه و ریاض خواهد بود.»


رامانی با بیان اینکه سیاست خارجه عربستان به‌طور کامل مبتنی بر فهم طایفه‌ای برای درگیری‌های خاورمیانه است، می‌افزاید: «سعودی‌ها طبق این سیاست خارجی معتقدند هر قدرت وابسته به ایران دشمن است و باید به هر قیمتی آن را سرکوب کرد و از این منظر است که با ایران وارد تقابل شده‌اند. ریاض از جنبش‌های اسلام‌گرای سنی در مناطق درگیری حمایت مالی و نظامی می‌کند و مذهب خود را مانند یک دژ علیه نفوذ ایران در خاورمیانه گسترش می‌دهد. از سوی دیگر ابوظبی این دیدگاه عربستان را رد می‌کند و در تلاش است که پیمانی غیرایدئولوژیک در مناطق درگیری ایجاد کند. این دیدگاه امارات از آنجا ناشی می‌شود که معتقد است شبکه‌های اسلامی ایدئولوژی‌ای را فراتر از میهن پایه‌ریزی می‌کنند که هرگونه توافق سیاسی را رد می‌کند.»


استاد و پژوهشگر دانشگاه آکسفورد در پایان گزارش خود می‌نویسد: «طبق همین رویکرد است که مشاهده می‌کنیم تصمیم‌گیران در امارات راه نرم‌تری را در قبال ایران پیش گرفته‌اند که به‌طور کامل با راه عربستان متفاوت است، همچنین شاهدیم که آن‌ها از قدرت‌های شیعی طرفدار ایران حمایت می‌کنند.»


وی می‌افزاید: «باوجود این، ما شاهد اختلاف دیدگاه دو کشور در یمن بر سر تهدیدی که از ناحیه شیعیان احساس می‌کنند، هستیم. راه و روش طایفه‌ای نظام منطقه‌ای که عربستان در خاورمیانه دنبال می‌کند سبب می‌شود تا ریاض اینگونه تصور کند که حکومتی شیعی در یمن ایجاد خواهد شد که روابط بسیار خوبی با ایران خواهد داشت و این تهدیدی مستقیم برای امنیت ملی‌اش خواهد بود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب