حمایت 14 میلیارد تومانی معاونت علمی از محصولات دانشبنیان دانشگاه آزاد
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمود شیخ زینالدین در پانزدهمین گردهمایی معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: کمتر سراغ داریم که محصولی با کلاس جهانی در کشور تولید کرده باشیم که با استانداردهای جهانی سازگار باشد.
وی ادامه داد: ما از دوره نمایش فناوری عبور کردهایم چون فناوریهایمان را به خارج صادر میکنیم باید ببینیم که چطور میتوانیم محصولات این فناوری را به بازار هدایت کنیم.
معاون نوآوری و تجاریسازی معاونت علمی رئیس جمهوری تاکید کرد: ما به دلایلی فرآیند مشکلی برای تجاریسازی محصولات داریم 100 سال است که نفت میفروشیم و از فروش آن نیازهایمان را برآورده میکنیم. ما در همه عرصهها تجهیزات یا دانش فنی را وارد میکنیم مثلا در یک مورد فقط 32 بار پول خرید دانش فنی را پرداخت کردهایم.
شیخ زینالدین ادامه داد: بسیاری از تجهیزات فناوری که ما تولید میکنیم هزینه پژوهش اولیه خود را در نمیآورند باید فکر جدی برای بازار فناوری کنیم.
وی میزان واردات کشور از مبادی رسمی را 80 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: اگر 40 هزار میلیارد تومان از هزینه واردات صرف خرید محصولات داخل شود همه مشکلات رشتههای مهندسی حل خواهد شد.
معاون نوآوری و تجاریسازی معاونت علمی رئیس جمهوری ادامه داد: فسادی از این بدتر نیست که محصولی در داخل وجود داشته باشد ولی ما آن را از خارج وارد کنیم.
شیخ زینالدین همچنین با اشاره به سابقه پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در سال 87 در دانشگاه آزاد نجفآباد استقرار شرکتهای دانشبنیان را آغاز کردیم و ظرف یک سال 40 شرکت در آنجا مستقر شدند از آنجایی که دانشجویان دانشگاه آزاد شهریه پرداخت میکنند و به دنبال تامین هزینههای خود هستند شرکتهای دانشگاه آزاد کارآفرینتر هستند در آن سال برخی از شرکتها حتی بالای یک میلیارد تومان قرارداد داشتند.
وی بیان کرد: همچنین ما برای حمایت از یکی از محصولات دانشگاه آزاد ناگزیر شدیم قانون راهنمایی رانندگی را تغییر دهیم، آن هم موتورسیکلت دانشگاه آزاد اسلامی قزوین بود، نباید تفاوتی بین دانشگاه آزاد و سایر دانشگاهها قائل شویم به همین دلیل ما جایزه تجاریسازی فناوری را به دانشگاه آزاد اسلامی نیز پرداخت کردیم همچنین 14 میلیارد تومان در حمایت از فناوریهای دانشگاه آزاد تسهیلات پرداخت کردیم که البته کفایت نمیکند.
معاون نوآوری و تجاریسازی معاونت علمی رئیس جمهوری همچنین به پژوهشگر برتر کشوری دانشگاه آزاد اسلامی و محصول او اشاره کرد و ادامه داد: این پژوهشگر توانسته بذر هیبریدی تولید کند که بازار فوقالعادهای دارد با اینکه بازار فوقالعادهای دارد باید برای تامین بازار آن برنامهریزی شود چرا که بدون این برنامهریزی نمیتوان موفق شد.
انتهای پیام/