گزینههای روی میز روسیه و سوریه برای اخراج نیروهای آمریکایی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی تحلیلی از اوضاع سوریه نوشت: «به نظر میرسد تصمیم مسکو برای عقبنشینی نیروهایش از سوریه چیزی جز گام نخست آنها برای انجام یک جنگ جدید بدون خونریزی نباشد، چه اینکه در سوریه همه طرفهای درگیری از متحدان و گروههای مسلح و دیگر هیاتهای سیاسی جمع شدهاند.»
طبق این گزارش، هر یک از طرفها متحدان خود را به سلاح مجهز کرده، نیروهای خود را آموزش داده و فعالیتهای خود را در محافل بینالمللی دنبال کردهاند. با وجود این، خونریزیها همچنان در سوریه ادامه دارد و کشورهای تاثیرگذار قادر به جلوگیری از تقابل مستقیم در خاک سوریه نیستند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه از خاک سوریه و پایگاه هوایی حمیمیم در لاذقیه پیروزی بر داعش را اعلام کرد و از نیروهایش خواست تا از خاک سوریه عقبنشینی کنند تا زمانی که غرب بخواهد حمله کینهتوزانه خود را نسبت به پیروزی روسیه و سوریه علیه تروریسم انجام دهد و بخواهد چهره ارتش روسیه را مخدوش کند. باوجود این، اظهر من الشمس است که این ارتش روسیه با همکاری نیروهای دولتی سوریه بودند که توانستند مراکز تجمع تروریستها را در سوریه نابود کنند و باعث شوند تا خطوط کمکرسانی به آنها قطع شوند.
آندری اونتیکوف، تحلیلگر سیاسی روسیه درباره گزینههایی که مسکو در مقابل ادامه حضور نظامی و غیر قانونی نیروهای آمریکایی در سوریه در اختیار دارد، گفت: «گامهای روسیه شامل توسعه پایگاه دریایی طرطوس یا تشکیل نیروهای ضامن حفظ حق حاکمیت سوریه در پایگاه هوایی حمیمیم و پایگاه طرطوس میشود که میتوانند تاثیر زیادی بر حفاظت از حق حاکمیت دولت سوریه برعهده داشته باشند.»
اسپوتنیک نوشت: «روسیه به صراحت اعلام کرده است مخالف حضور نیروهای آمریکایی در خام سوریه است و آمریکا باید نیروهایش را از سوریه خارج کند، زیرا آنها هیچ جایگاهی در سوریه ندارند و قصدشان تنها ساقط کردن نظام حاکم در سوریه بهطور غیر قانونی است.»
هیثم حسون، کارشناس نظامی روسیه درباره گزینههای دولت سوریه برای مقابله با حضور نظامیان آمریکایی در خاک این کشور گفت: «توطئهها برای تجزیه سوریه با سقوط گروه تروریستی داعش که از سوی آمریکا و برخی کشورهای منطقه حمایت میشد پایان یافت. اما گزینههای سوریه را میتوان در چند مورد خلاصه کرد؛
1. گزینه سیاسی و دیپلماتیک: میتواند در تعامل میان روسیه و آمریکا، یا بهطور مستقیم از راه روابط دوجانبه یا از راه مجامع بینالمللی همچون سازمان ملل متحد، شورای امنیت دنبال شود و این نهادها گروههای فشاری را برای متقاعد کردن آمریکا برای خروج نیروهایش از سوریه تشکیل دهند.
2. گزینه نظامی غیرمستقیم: ارتش سوریه پس از پیروزی بر جبهه فتحالشام (النصره سابق) به مقابله با گروههای مورد حمایت آمریکا در مناطق جنوبی میرود و مانع از هدف قرار دادن نیروهای عشایر و دیگر گروههای سوری میشود. یا در منطقه شمالی نیروهای مورد حمایت آمریکا را با عنوان نیروهای دموکراتیک سوریه هدف قرار میدهد که در واقع بازوی آمریکا در منطقه شمالی بهشمار میروند.
3. گزینه نظامی مستقیم: دولت سوریه باید وارد مقابله با نیروهای اشغالگر شود و از لحاظ نظامی آنها را با متحدان و گروههای مقاومت و با حمایت مسکو ریشهکن کند.
انتهای پیام/