دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 بهمن 1393 - 17:05
آنا گزارش می‌دهد

علت تجمع شب گذشته دانشجویان در کوی دانشگاه چه بود؟

دانشجویان ساکن کوی دانشگاه برای مشکلات صنفی‌شان تجمع کردند؛ تجمعی که شاید به خاطر ذهنیتی که از تجمعات کوی دانشگاه در اذهان وجود دارد، باعث ایجاد نگرانی‌های زیادی شد.
کد خبر : 2397

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری آنا، شب گذشته کوی دانشگاه آرامش همیشگی را نداشت، دانشجویان ساکن کوی دانشگاه برای مشکلات صنفی‌شان تجمع کردند؛ تجمعی که شاید به خاطر ذهنیتی که از تجمعات گذشته کوی دانشگاه در اذهان وجود دارد، باعث ایجاد نگرانی‌های زیادی شد. اما تجمع شب گذشته فقط یک تجمع صنفی در مورد وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی، کیفیت و قیمت غذا و همین طور وضعیت اینترنت بود.


ماجرا از چه قرار بود؟


تجمع شب گذشته را صدها نفر از دانشجویان کوی دانشگاه تشکیل می‌دادند و بهانه‌شان هم وضعیت بد خوابگاه‌ها و بهای اینترنت بود. بعد از تجمع دانشجویان، مسئولان با حضور در میان دانشجویان و دادن قول مساعد برای مرتفع کردن مشکلات دانشجویان جو را آرام کردند و تجمع به پایان رسید. قرار بود برای صحبت با دانشجویان ریاست دانشگاه تهران هم حضور پیدا کند که این اتفاق نیفتاد.


دو مساله اصلی مورد اعتراض در ماجرای شب گذشته، افزایش ظرفیت خوابگاه‌ها و بحث کیفیت غذا بود. البته این تحصن با دخالت مدیر کل کوی دانشگاه بدون هیچ گونه تنشی در ساعات پایانی شب حل و فصل شد.


حسین . ن یکی از دانشجویان در گفتگو با خبرگزاری آنا، درباره ماجرای شب گذشته کوی دانشگاه می‌گوید: «بعد از مسائل روی داده در سال ۱۳۸۸ تلاش بر این بود که تجمع خوابگاه‌ها در کوی دانشگاه‌ها پراکنده شود و برای همین امر خانه‌های زیادی در خیابان انقلاب و اطراف دانشگاه تهران برای تبدیل شدن به خوابگاه خریداری شد.


وی با بیان این‌که «از پنج سال قبل، خوابگاه‌های غیرمتمرکز برای پراکنده کردن دانشجویان کار‌شناسی ایجاد شد»، افزود: اتفاقی که اکنون رخ داده این است که تعداد دانشجویان کار‌شناسی ارشد و دکترا که به صورت شبانه گرفته می‌شود، زیاد شده و اکثر آنان نیز شهرستانی هستند که وارد خوابگاه می‌شوند. از سوی دیگر چون چند ساختمان خوابگاهی کوی دانشگاه تغییر کاربری داده شد، مزید بر علت شد تا مشکل کمبود خوابگاه برای دانشجویان ایجاد شود.


به گفته این دانشجو، کمبود ظرفیت خوابگاه‌ها یکی از مشکلات اصلی کوی دانشگاه است و از سال گذشته ظرفیت این خوابگاه‌های ۳ نفره ۵ نفره شد. همچنین در سال ۸۸ سه ساختمان خوابگاه در کوی دانشگاه تهران تغییر کاربری داده شد؛ بدین صورت که یکی از این ساختمان‌ها به دانشکده علوم و فنون و دیگری به خوابگاه متاهلی تبدیل شد. امسال نیز مشکل کمبود ظرفیت خوابگاه‌ها به حدی بود که برخی از دانشجویان ارشد و دکتری در خوابگاه‌های سطح شهر اسکان داده شدند، در حالی که تا پیش از این فقط دانشجویان کار‌شناسی در خوابگاه‌های سطح شهر اسکان داده می‌شدند.








یک دانشجو: هزینه خوابگاه‌ها در ترم جاری افزایش زیادی داشته. ما برای اتاق ۴ نفره ترمی ۱۷۰ هزار تومان پرداخت می‌کنیم؛ این در حالی است که اتاق‌ها طبق تعداد افراد قیمت گذاری می‌شوند و ما قیمت اتاق ۴ نفره را پرداخت کرده‌ایم اما در اتاق‌مان ۵ نفر سکونت دارند.

مطالبات صنفی، حق مسلم ماست


هادی کیانی، فعال دانشجویی و دانشجوی مقطع دکترای برنامه ریزی شهری و ساکن در کوی دانشگاه تهران نیز در گفتگو با خبرگزاری آنا، به شرح ماجرای شب گذشته پرداخت و گفت:«در ترم اخیر قوانین جدیدی وضع شده بود و برای همین قوانین جدید، چند بار در کوی تجمعاتی شد. دیشب در ساعت ۸ شب حدود ۵۰-۶۰ نفر در ادامه تجمعات پیشین جمع شدند و مطالبات خود را برای مدیریت کوی مطرح کردند و باز هم توجهی به این اعتراضات نشد و این جمع ۵۰ نفره تصمیم گرفت بقیه دانشجویان را در جریان بگذارد و شروع به چرخیدن در کوی و طرح مطالبات صنفی خود می‌کند. مطالبه هم این بود که آقای دکتر نیلی به عنوان سرپرست دانشگاه تهران وارد کوی دانشگاه شوند و پاسخ گوی مشکلات باشند. اما دکتر نیلی نیامد و آقای دکتر خضری مسئول روابط عمومی به عنوان نماینده دکتر نیلی به جمع دانشجویان آمدند و یک سری مطالبات توسط دانشجویان بیان شد و در ‌‌نهایت یک قطع نامه پایانی خوانده و قرار شد این تجمع اعتراضی در روزهای آینده در صورتی که اقدام مثبتی صورت نگرفت؛ مجددا برگزار شود و مسئولین دانشگاه بگویند در این مدت برای کاهش آلام و مشکلات دانشجویان چه تدابیری اندیشیده‌اند.»


کیانی با بیان مطالبات دانشجویان در ادامه افزود: «مطالبات صنفی زیادی داشتیم. اولا هزینه خوابگاه‌ها در ترم جاری افزایش زیادی داشته. ما برای اتاق ۴ نفره ترمی ۱۷۰ هزار تومان پرداخت می‌کنیم و اتفاقی که افتاده این است که اتاق طبق تعداد افراد قیمت گذاری می‌شوند و ما قیمت اتاق ۴ نفره را پرداخت کرده‌ایم اما در اتاق‌های ما ۵ نفر سکونت دارند. بحث دیگر مطالبات ما درباره مهمان‌ها در خوابگاه‌ها بود. در حال حاضر فقط دانشجویان دانشگاه تهران می‌توانند مهمان کوی بشوند و سوال ما این بود که اگر دوست ما در دانشگاه شریف درس بخواند نمی‌تواند یک شب مهمان ما باشد؟ ‌مگر خون دانشجویان دانشگاه تهران تفاوتی با دانشجویان دانشگاه‌های دیگر دارد؟ بحث قیمت و کیفیت و کمیت غذای کوی هم مورد دیگر اعتراض ما بود. بحث دیگر ما این بود که طبق قانون جدید درهای کوی دانشگاه از ساعت ۱۱ شب تا ۶ صبح بسته می‌شود و این درحالی است که بسیاری از ما تا بعد از ظهر سر کلاس هستیم و بعد از آن برای گذران زندگی تا نیمه شب کار می‌کنیم و ساعت ۱۱ نمی‌توانیم خودمان را به خوابگاه برسانیم.


بنابر گفته‌های این دانشجویان، ساکنین کوی دانشگاه برای پیگیری مطالبات خود در کوی دانشگاه پیگیرند. مسئولین دانشگاه نیز به آن‌ها قول داده‌اند که ظرف یک هفته بخش عمده‌ای از این مشکلات را حل کنند و به خواسته‌های آن‌ها که فقط صنفی و دانشجویی است بها بدهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب