افزایش ۳۳ درصدی مرگ زنان معتاد
به گزارش گروه اجتماعی آنا، علیرضا جزینی در نشست خبری امروز با اشاره به وجود 15 هزار معتاد کارتنخواب و خیابانی در شهر تهران اظهار کرد: سال گذشته در جلسهای با حضور وزیر کشور و آقای قالیباف شهردار تهران مقرر شد تا شهرداری نسبت به ایجاد مراکزی با ظرفیت نگهداری 6 هزار نفر برای معتادان خیابانی، اقدام کند که تا کنون ظرفیت پذیرش 2 هزار نفر در شهر تهران به بهرهبرداری رسیده است و نیروی انتظامی نیز وعده داده در صورت تامین فضای نگهداری این معتادان، به سرعت قادر به جمعآوری معتادان خیابانی از سطح شهر است.
تهران تا پایان شهریور از معتادان خیابانی خالی میشود
وی در پاسخ به سوالی در خصوص زمان آماده سازی این کمپها بیان کرد: طبق برنامهریزیهای انجام شده قرار است تا این مراکز تا پایان شهریور ماه در اختیار ما قرار گیرد و امیدواریم در پایان شهریور، شاهد حضور هیچ معتاد متجاهری در سطح پایتخت نباشیم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر ضرورت فراهم آوردن امکانات حرفهآموزی در مراکز ترک اعتیاد، گفت: متاسفانه به دلیل عدم برخورداری از امکانات حرفهآموزی در کنار اقدامات درمانی، نزدیک به 80 درصد معتادان بهبودیافته دوباره به چرخه اعتیاد باز میگردند.
وی ادامه داد: سال گذشته توانستیم با همکاری سازمان فنی و حرفهای کشور در 15 رشته شغلی مختلف، برای 43 هزار معتاد بهبودیافته، کلاسهای حرفهآموزی را برگزار کنیم و از این میان برای 2 هزار و 225 نفر اشتغال زایی کردیم.
آغاز به کار اردوگاه فشافویه برای نگهداری محکومان مواد مخدر از 15 روز دیگر
جزینی با تاکید بر ضرورت سرمایهگذاری در این بخش افزود: طبق مصوبه دولت میبایست 5 درصد از بودجه اشتغال زایی کشور به موضوع اشتغال آفرینی برای بهبودیافتگان اختصاص یابد که از این رو ما پیگیر تخصیص این میزان اعتبار به موضوع اشتغال زایی بهبودیافتگان هستیم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اعلام خبر انتقال بخشی از محکومان مواد مخدر و خرده فروشان به مرکز فشافویه تا 15 روز دیگر گفت: در تعامل با سازمان زندانهای کشور مقرر شده است تا خرده فروشان و محکومان مواد مخدر در اردوگاههایی خاص، نگهداری شوند و مرکز فشافویه نیز تا 15 روز برای استقرار این محکومان آمادگی دارد.
وی با بیان اینکه قرار است 38 هزار خرده فروش مواد مخدر از سایر زندانیان کشور جداسازی شوند، افزود: در حال حاضر 7 مرکز دیگر در سطح کشور نیز در حال آماده سازی و تکمیل تخصیص اعتبار هستند تا بتوانند محکومان مواد مخدر و خرده فروشان را در خود جای دهند.
هشدار نسبت به وجود شیشه در داروهای ترک اعتیاد عطاریها
جزینی در ادامه این نشست به موضوع انهدام کارگاهها و آشپزخانههای تولید شیشه در کشور پرداخت و گفت: نکته قابل توجه آن است که معمولاً کارگاههای تولید شیشه در کشور به صورت خانگی اقدامات مجرمانه خود را انجام میدهند و این فعالیت به نحوی است که در صورت احساس کوچکترین خطری، تجهیزات خود را از منزلی به منزل دیگر منتقل میکند که این مساله برخورد با این اماکن را سخت کرده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزود: البته در سال گذشته بیش از 300 کارگاه خانگی تولید شیشه در کشور منهدم شد و بیش از 4 هزار کیلوگرم شیشه از این کارگاهها کشف و ضبط شد.
وی با هشدار نسبت به فروش داروهای درمان اعتیاد توسط عطاریها نیز گفت: در هفته گذشته چندین مورد از داروهایی که در عطاریهای کشور تحت عنوان داروی ترک اعتیاد فروخته میشوند در آزمایشگاهها تحت آزمایش قرار گرفت که متاسفانه نتیجه این آزمایشات حاکی از وجود شیشه در برخی از این موارد بود.
جزینی ادامه داد: لازم است خانوادهها و مردم نسبت به این موضوع هشیار باشند و برای درمان، آدرس مراکز مجاز را از شماره تلفن 09628 جویا شوند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به امکان دستیابی به مشاوران ستاد مبارزه با مواد مخدر در تماس با شماره تلفن 09628، گفت: سال گذشته حدوداً 400 هزار نفر با این شماره تماس گرفتند و از خدمات مشاورهای این مرکز بهرهمند شدند که این میزان نسبت به سال گذشته 75 درصد رشد داشت و در این میان 85 تماسها توسط زنان با این مرکز برقرار شد.
وی تصریح کرد: در سال گذشته عمده سوالات تماس گیرندگان با این مرکز در خصوص مسائل مرتبط با اعتیاد نسبت به شیشه بود.
کشف 150 تن مواد مخدر در سال 94
جزینی در بخش دیگری از این نشست به موضوع کشفیات به دستآمده پرداخت و افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از 150 تن انواع مواد مخدر در کشور کشف شده است که به نسبت مدت مشابه سال گذشته، با رشدی معادل 29 درصد همراه بوده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که بیش از 75 درصد از کشفیات به دست آمده از شهرهای مرزی و استانهای حاشیه آن بوده و از این رو لازم است تا نسبت به انسداد مرزهای شرقی اقدامات جدیتری صورت گیرد.
هشدار نسبت به مصرف داروهای لاغری در زنان
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوالی درباره افزایش گرایش قشر تحصیلکرده به مواد مخدر نیز گفت: متاسفانه آمارها حاکی از افزایش استفاده از داروهای محرک و قرص ریتالین همزمان با شروع فصل امتحانات دارد.
جزینی ادامه داد: در حال حاضر ما به دنبال کنترل تولید و عرضه قرص ریتالین در کشور بوده ولی هنوز شاهد فروش غیرمجاز و بدون دستور پزشک توسط برخی داروخانهها هستیم.
وی ترغیب جوانان به استفاده از قرصهای محرک را مصداق بارز جنگ نرم خواند و گفت: سال گذشته 88 میلیون داروی محرک کشف گردید که با رشد 700 درصدی همراه بود و امسال نیز تاکنون یک میلیون و پانصد هزار عدد از این قرصها کشف شده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با اعلام خبر مرگ 3 هزار ایرانی در اثر سوء مصرف مواد مخدر گفت: گرچه آمار مرگ و میر معتادان مرد کشور در سال گذشته تنها با یک درصد رشد همراه بوده است ولی این آمار در خصوص زنان با 33 درصد رشد همراه بوده است.
جزینی با اشاره به تاثیر بسیار مخرب استفاده داروهای لاغری در زنان و بدون نسخه پزشک، نسبت به استفاده از این قرصها هشدار داد.
نیمی از هروئین دنیا در قاره سبز دود میشود
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه این نشست با اشاره به درپیش رو بودن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، از مصرف مواد مخدر توسط 243 میلیون نفر از جمعیت جهان خبر داد و افزود: آمارهای به دست آمده نشان میدهد سالانه 200 هزار نفر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر در جهان جان خود را از دست میدهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر 15 میلیون معتاد تزریقی در دنیا وجود دارد و از این میان 3 میلیون نفر مبتلا به اچآیوی هستند.
جزینی با اشاره به درآمد 500 میلیون دلاری قاچاقچیان مواد مخدر دنیا گفت: در حال حاضر 16 میلیون نفر در جهان کوکائین مصرف میکنند و این درحالی است که اروپا نیمی از مصرف هروئین دنیا را به خود اختصاص داده و کشورهای بریتانیا، ایتالیا و فرانسه در صدر مصرف هروئین قرار دارند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تصریح کرد: متاسفانه عملکرد ناتو در کشور افغانستان نیز طی سالهای اخیر قابل دفاع نیست چراکه میزان تولید افغانستان در سال 2002 و همزمان با ورود ناتو به این کشور 200 تن در سال بود که متاسفانه این آمار در سال گذشته میلادی به 7 هزار تن مواد مخدر رسیده است و امروز شاهد زیر کشت رفتن 224 هزار هکتار از مزارع این کشور هستیم.
انتهای پیام/