دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آذر 1396 - 12:00

سلاح‌های مرگبار آینده؛ پهپادهایی که در کف دست جا می‌گیرند

چند تا دانشمند در جهان وجود دارند که همیشه در مقابل فناوری‌ها ساز مخالف سر می‌دهند و هر روز در مورد اثرات منفی فناوری‌ها سر سخن به زبان می‌آورند. این افراد به‌تازگی در مورد سلاح‌هایی که خودشان تصمیم می‌گیرند چه کسی را بکشند، هشدار داده‌اند.
کد خبر : 237658

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، استیون هاوکینگ و ایلان ماسک سال‌هاست که در مورد فناوری‌های پیشرفته و به ویژه هوش مصنوعی هشدار می‌دهند و حتی چند سال پیش موسسه تحقیقاتی را به نام «Future of Life» راه‌اندازی کرده‌اند که به طور ویژه روی آینده هوش مصنوعی و بشر کار می‌کند.


این موسسه در جمعه اخیر، در نشست سازمان ملل درباره سلاح‌های متعارف، فیلمی به نام «Slaughterbots» را پخش کرده است که جنبه‌ها و زوایا دیگری از خطرات هوش مصنوعی برای دنیای انسان‌ها را به تصویر می‌کشد.


در این ویدئو آمده است: زمانی که هوشمند می‌شوید، خودتان برای خودتان تصمیم می‌گیرید. این همان چیزی است که دنیای فناوری و هوش مصنوعی را به سمت «تسلیحات هوشمند» می‌کشاند. در این ویدئو، توان مبارزه‌ای پهپادهایی به تصویر کشیده شده است که مبتنی بر هوش مصنوعی هستند و خودشان تصمیم می‌گیرند که چه کسی را بکشند.


این پهپادهای خودمختار بسیار کوچک هستند که می‌توانند کف دست انسان قرار بگیرند و با دستورات صوتی هدایت شوند. این پهپادهای بسیار کوچک طوری طراحی شده‌اند که می‌توانند سر انسان را هدف قرار دهند و با یک ضربه آنی انسان را در دم بکشند.


اسلحه‌های آینده


در این فیلم به طور عملی نشان داده می‌شود که چگونه یک مدل از این پهپادها می‌تواند شکاف و سوراخی بزرگ میان سر انسان ایجاد کند. همچنین نشان داده می‌شود که گروه‌های خرابکاری یا قاتلان چگونه می‌توانند به راحتی با در دست داشتن چند عدد از این پهپادها به یک جمع انسانی یا ساختمان حمله کنند و در چند ثانیه تمامی افراد را به هلاکت برسانند.


این فیلم نشان می‌دهد که خطر روبات‌های قاتل و پهپادهای مجهز به هوش مصنوعی بسیار جدی‌تر و خطرناک‌تر از چیزی است که در عموم جامعه یا میان دانشمندان تصور می‌شود. هر گروه خرابکاری، هکری، تروریستی، دولتی و حتی گروه‌های دانشجویی و دانش‌آموزی می‌توانند این پهپادها را بسازند و استفاده کنند.


در این نشست روی این موضوع بحث می‌شود که چگونه یک فناوری که قرار است نجات‌بخش انسان باشد، به ابزار و اسلحه‌ای علیه او تبدیل می‌شود و می‌تواند به طور خودمختار جان انسان‌ها را بگیرد.


این فیلم شرح می‌دهد که چگونه یک هواپیمای ساده می‌تواند صدها و هزاران پهپاد را در یک منطقه رها کند تا هر انسانی که در تیررس و دروبین اینها دیده شد را تنها با یک ضربه سریع به سرش از پای درآورند. در اینجا دیگر از سلاح‌های هسته‌ای یا بمب‌های شیمیایی استفاده نمی‌شود و هیچ‌گونه خرابی یا آلودگی محیطی وجود ندارد.


در این نشست سازمان ملل برای محدودسازی ساخت چنین ابزارهایی تصمیم‌گیری شده است و قرار است در آینده قوانینی برای مقابله با این سلاح‌های جدید ویرانگر وضع شود ولی آیا قانون می‌تواند مانع پیشرفت و توسعه هوش مصنوعی شود؟


ماسک یکی از کسانی که مصرانه در پی تنظیم مقررات و قاوانینی برای هوش مصنوعی است و سوالی که در اینجا مطرح می‌کند، این است که اگر قرار باشد رباتی پرواز کند و خودش هم تصمیم بگیرد که چه کسی را بکشد، دیگر معنی‌ای ندارد که پهپاد یا هوش مصنوعی در مورد موضع کشور یا مقامات کشور چه فکری می‌کند.


منبع: فناوران اطلاعات


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب