حملات سایبری بیشتری در راه است
به گزارش گروه علم و فناوری آنا، دکتر دوائی ضمن خوشامدگویی به برندگان و تبریک ولادت حضرت محمد، جایزه مصطفی را فرصت بازاندیشی در حوزه پژوهش و فناوری خواند. وی در ادامه افزود: «سوال همیشه این است که پژوهش موفق چیست؟ پژوهش موفق به پژوهشی گفته میشود که اثربخشی آکادمیک، تجاری، اقتصادی، اجتماعی و انسانی داشته باشد. اگر این زنجیره از ابتدا تا انتها طی شود، ارزش بسیار بالاتری خواهد داشت چرا که در حال حاضر تنها روی پژوهشهای متمرکز هستیم که اثر بخشی آکادمیک دارد».
معاون وزیر ارتباطات گفت: «پروفسور شکراللهی و پروفسور گلنبی دو نمونه واضح هستند از این که چگونه میتوان پژوهش دانشگاهی را به اثربخشی تجاری و اجتماعی تبدیل کرد».
دوائی با اشاره به اهمیت ایجاد یک جریان پژوهشی اصیل در حوزههای آیسیتی گفت: «چرخه پیشرفت علم بهخصوص در حوزه ICT سریعتر از گذشته پیش رفته میرود. موضوع تحقیقاتی در حوزه آیسیتی در تیمهای مهندسی که به بازار وصل هستند، تعریف میشود».
سپس دکتر امین شکراللهی، برگزیده دومین دوره جایزه مصطفی، با اشاره به تفاوتهای اساسی صنعت و دانشگاه گفت: «با درک تفاوتهای میان صنعت و دانشگاه میتوان در مسیر تجاریسازی ایده و تبدیل آن به محصول گام برداشت. تبدیل ایده به محصول و انتقال فناوری چهار گام مهم دارد؛ در مرحله اول به محصول فکر کنید نه به فناوری، در مرحله دوم اقدام کنید حتی اگر میدانید که با شکست مواجه میشود، در مرحله سوم گوش کنید، گوش کنید، گوش کیژنید، یاد بگیرید، یاد بگیرید و یاد بگیرید، در مرحله چهارم باید بدانید که انتقال فناوری بسیار سخت است».
شکراللهی کد رپتور، پشیرفتهترین کد تصحیح خطای پیشرو برای شبکههای دیتا جهان را در سال 2001 اختراع کرده است که میتواند دادههای پاک شده یا از دست رفته را بازیابی کند. وی برای ده سال نسخههای مختلفی از کد رپتور خود را برای تعداد زیادی از نرمافزارهای مختلف توزیع اطلاعات از جمله پخش آنلاین فیلم و ارسال داده به دستگاههای سیار طراحی و اجرا کرده است.
دکتر سامی ارول گلنبی، برگزیده دومین دوره جایزه مصطفی، نیز از ضرورت وجود آییننامههای بینالمللی و قواعد و قوانین در حوزه حملات سایبری گفت و افزود: «حملات سایبری زیربناهای اجتماعی از جمله سلامت، حمل و نقل، انرژی، اقتصاد، آموزش، تولید، زنجیره تامین، شهرها، امنیت، سیاست و آسایش را مورد هدف قرار میدهد».
وی در ادامه افزود: «متاسفانه از آنجا که آمریکا خود را حاکم میداند، علاقهای ندارد که قوانین محدودکنندهای در زمینه حملات سایبری وضع شود».
گلنبی هشدار داد که شاهد حملات سایبری بیشتری در آینده خواهیم بود.
اساس روششناسی عملکرد سیستم آیسیتی مبتنی بر تئوری صف و راهحل های موثر آن از لحاظ محاسباتی جدیدترین دستاورد پروفسور گلنبی است که به شبکههای G یا شبکههای گلنبی نیز شهرت دارد. این اختراع تنها پیشرفت بزرگ در زمینه آیتیسی از دهه 1990 محسوب میشود. این سیستم نشان میدهد که میتوان عملکرد سیستمهای ICT را که تلفیقکننده توابع مهم کنترلی هستند، بهصورت ریاضیاتی ارزیابی کرد.
انتهای پیام/