دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدرس صلیب سرخ و هلال احمر:

ایرانی‌ها با دو کلمه «ماشاءالله» و «ان شاءالله» از حوادث عبور می‌کنند/ 3 دلیل زلزله‌خیز بودن ایران

مدرس صلیب سرخ و هلال احمر با بیان اینکه ایرانی‌ها با دو کلمه «ماشاءالله» و «ان شاء‌الله» از حوادث عبور می‌کنند، گفت: باید آموزش را جدی بگیریم.
کد خبر : 235807

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، هادی غروی عصر امروز در همایش «نیروهای دوام الوند» با بیان اینکه جامعه‌شناسان جغرافیای جهانی دیگر اعتقادی به مرز کشورها ندارند، اظهار کرد: دنیا به صورت دهکده‌ای جهانی بدون مرز درآمده است.


وی با اشاره به اینکه برای موفقیت و زندگی و حضور و تداوم در دهکده جهانی، چهار سلاح نیاز است، افزود: سلاح اول برای حضور و تداوم در دهکده جهانی، شناخت زبان دهکده است و سازمان ملل گفته تا سال 2020 اگر کسی زبان انگلیسی بلد نباشد، بی‌سواد است.


مدرس صلیب سرخ و هلال احمر با بیان اینکه سلاح دوم برای حضور و تداوم در دهکده جهانی، شناخت کامپیوتر است، اضافه کرد: گذرنامه افراد در دهکده جهانی موبایل و اینترنت است و با زدن کلیک به دنیای دیگر می رویم.


وی با اشاره به اینکه سلاح سوم برای حضور و تداوم در دهکده جهانی آموختن یک هنر است، تصریح کرد: باید تنهایی خود را با هر هنری از هر سلیقه‌ای مدیریت و رهبری کنید.


غروی با بیان اینکه بهترین هنری که من و شما نیاز داریم هنر خوب فکر کردن و خوب اندیشیدن است، اضافه کرد: ایرانی‌ها در هنر خوب فکر کردن عملکرد مناسبی ندارند.


وی با اشاره به اینکه اگر خوب فکر می‌شد در همایش امروز این سالن صندلی خالی نداشت، افزود: متأسفانه ایرانی‌ها فکر می‌کنند حوادث برای آنها اتفاق نمی‌افتد و جدی نمی‌گیرند،


این مدرس صلیب سرخ و هلال احمر با بیان اینکه بزرگترین اهانت به من ایرانی نصب سرعت‌گیرهاست و نوشتن جمله «لعنت بر پدر و مادر کسی که در این مکان آشغال بریزد» است، تصریح کرد: باید تحولی در نوع افکار و اندیشیدن ما اتفاق بیفتد.


وی با اشاره به اینکه جامعه‌شناسان چهارمین رکن برای حضور در دهکده جهانی را آموزش امداد و نجات می‌داند، تاکید کرد: هرجا انسان هست حوادث نیز وجود دارد و حوادث برای انسان است.


غروی با تصریح این موضوع که حوادث دو دسته «طبیعی» و «غیر طبیعی» یا غیر مترقبه هستند، افزود: حوادث طبیعی حوادثی هستند که اندازه، قدرت، زمان و ... آن قابل پیش‌بینی برای انسان نیست.


وی با بیان اینکه وقتی اراده الهی باشد حوادث اتفاق می‌افتد و هیچ کسی نمی‌تواند پیش‌بینی کند، اضافه کرد: بیش از 30 نوع از بلای طبیعی هر سال به صورت قطعی در ایران اتفاق می‌افتد.


این مدرس صلیب سرخ و هلال احمر با اشاره به اینکه تاکنون هیچ‌کس کاغذی جلوی خود نگذاشته و 30 بلای طبیعی ایران را لیست کند و بنویسد، چون واقعاً اکثر آنها را نمی‌شناسند، افزود: ایران دومین کشور در حوادث جاده‌ای دنیا است.


وی با بیان اینکه به سه دلیل زلزله در ایران شدید است و ایران کشور مطرح در زمینه زلزله در دنیاست، تصریح کرد: اولین دلیل زلزله‌خیز بودن ایران قرار گرفتن در کمربند زلزله آلپاید است که 90 درصد زلزله‌های دنیا در این کمربند اتفاق می‌افتد.


غروی با اشاره به اینکه دلیل دوم زلزله‌خیز بودن ایران ریزش غارهای زیرزمینی است، افزود: از زمانی که برداشت نفت از زیر زمین استخراج شده و چیزی جایگزین آن نشده است، زمین بعد از مدتی نشست می‌کند.


وی با بیان اینکه دلیل دوم زلزله‌خیز بودن ایران این است که کره زمین دارای پوسته‌های متفاوت است و از قطعات مختلفی تشکیل شده است، گفت: ایران در وسط دو قطعه قرار گرفته که یکی قطعه اورآسیا و هند است که بسیار فعالیت دارد و پویاست و شرق ایران را نگه داشته است و قطعه‌ای دیگر به نام قطعه عربستان که بسیار سبک است و زیر پوسته ایران در زاگرس را در هر سال پنج سانتیمتر بالا می‌برد.


این مدرس صلیب سرخ و هلال احمر با بیان اینکه در همدان گسل‌های زیادی وجود دارد، تصریح کرد: به دلایلی گسل‌های همدان را اعلام نمی‌کنم، اما وجود دارد.


وی با اشاره به اینکه هر زلزله دوره بازگشتی دارد که در تهران باید در سال 68 زلزله می‌شد که نشد و هرچه از دوره بگذرد زلزله پرقدرت‌تر اتفاق می‌افتد، تشریح کرد: زلزله در تبریز، مشهد و تهران اجتناب‌ناپذیر است.


غروی با بیان اینکه ایران هر هفت تا 10 سال یک زلزله بالای 7 ریشتر و هر 45 روز یک زلزله 4.5 ریشتری داشته است، تصریح کرد: چه کسی بعد از زلزله کرمانشاه در خانه مانور زلزله برگزار کرده است؟


وی با اشاره به اینکه ایرانی‌ها با دو کلمه «ماشاءالله» و «ان شاء‌الله» از حوادث عبور می‌کنند، اضافه کرد: تاریخ نشان می‌دهد زلزله‌ای عن‌قریب خواهد آمد.


مدرس صلیب سرخ و هلال احمر با بیان اینکه چهار اقدام برای مقابله در حوادث باید انجام داد، افزود: اولین اقدام آشنایی با حوادث پیش از وقوع آنها است.


وی با اشاره به اینکه دومین گام این است که بدانیم در حین رخداد چکار کنیم؟ تصریح کرد: در مسجد ارگ تهران آتش‌سوزی اتفاق افتاد که تکه‌های برزنت با پا خاموش می‌شد، اما به دلیل فرار جمعیت به سمت درب کوچک، 52 نفر زیر دست و پا فوت شدند.


غروی با بیان اینکه سومین اقدام برای حوادث اقدامات ما در منزل از جمله بررسی لوستر بالای سرتان، دکورهای منزل و ... است، اضافه کرد: گلدان‌ها و جاکفشی را چرا جایی قرار می‌دهید که مانع دویدن و فرار کردن شما می‌شود.


وی با اشاره به اینکه در هنگام زلزله سرپا نباشید و بنشینید و در نقاط امن منزل جمع شوید، افزود: گام چهارم، بعد از حوادث است که امداد، اسکان و تغذیه اضطراری باید انجام شود.


منبع: فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب