هیلاری کلینتون: آمریکا برای رشد انفجاری هوش مصنوعی آمادگی ندارد
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، وزیر سابق امور خارجه گفت که آمریکا بدون در نظر گرفتن عواقب آن، به سمت پیشرفت هوش مصنوعی رفته است. او افزود: «بیل گیتس، ایلان ماسک و استیون هاوکینگ و بسیاری از افراد باهوش دنیا هشدارهایی درباره پیشرفت هوش مصنوعی دادهاند، اما گویا ما گوش شنوا نداریم. این افراد باور دارند که هوش مصنوعی دوست ما نخواهد بود».
کلینتون میگوید که در حال حاضر دو جنبه مختلف زندگی انسانها را کاملا تحت تاثیر خود قرار داده است. اول «مراقبت دیجیتال» یعنی اینکه هرچه میدانیم و هر چه میگوییم و هر چه مینویسیم رصد میشود و در جایی ثبت میشود. دوم اتوماتیک و ماشینی شدن مشاغل.
هوش مصنوعی درواقع شبیهسازی فرآیند هوش انسانی - مانند یادگیری، استدلال و اصلاح خودکار- از سوی ماشینهاست. این تکنولوژی در سالهای اخیر به سرعت در حال پیشرفت است که منجر به نوآوریهایی از جمله دستیاران خانههای هوشمند و تجارت سهام خودکار شده است. در عین حال، تکامل هوش مصنوعی رفته رفته ما را به این ترس وامی دارد که در نهایت این دستساختهها از درک و برتری انسانها پیشی بگیرند.
کلینتون حتی درباره خودروهای بدون راننده هم اظهار نظر کرده و گفته است: «ایده خودروهای بدون راننده بسیار عالی به نظر میرسد، اما چه بر سر رانندههای تاکسی، خودروهای عمومی، وسایل حمل و نقلی و حتی رانندههای اوبر خواهد آمد؟ ما با میلیونها نفری که دیگر شغلی نخواهند داشت چه باید بکنیم؟ ما واقعا برای چنین چیزی آمادگی نداریم».
به طور حتم اثرات اقتصادی پیشرفتهای تکنولوژیک به خصوص در زمینه ماشینی کردن و هوش مصنوعی به هیچ وجه از اثرات اجتماعی آن کمتر نخواهد بود. سالهاست که کارشناسان مختلفی درباره جایگزینی انسانها با ربات در مشاغل مختلف هشدار داده اند، اما این روند همچنان با شتاب در حال افزایش است.
با گسترش هوش مصنوعی این تهدید دیگر تنها شامل حال کارگران و سرویس دهندگان نخواهد بود و در آینده نزدیک شغلهای تخصصی تری نیز مثل پزشکی و وکالت هم در معرض تهدید کامپیوترهای فوق پیشرفته قرار خواهند گرفت.
چیزهایی که کلینتون نمیداند
برخلاف ادعای کلینتون، بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت هیچ وقت صریح نگفته که هوش مصنوعی دوست ما نیست. حتی ساتیا نادلا که هماکنون مدیریت مایکروسافت را به عهده گرفته است، در مقدمه کتاب جدید خود نوشته است: «گیتس میگوید که هوش مصنوعی موجب میشود که زندگی ما نوآورتر و خلاق تر شود. حتی او درباره چالشهایی که با روی کار آمدن رباتها با آنها مواجه خواهیم شد، گفته است: چطور میتوانیم به افرادی که شغل آنها به وسیله ماشینها گرفته شده، کمک کنیم. آیا در نهایت کاربران به آژانسها یا شرکتهای هوش مصنوعی اطمینان خواهند کرد تا اطلاعات محرمانه شان را در اختیار آنها قرار دهند».
ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا و اسپیسایکس، شاید جزو کسانی است که حرفهای آخرالزمانی را درباره هوش مصنوعی مطرح کرده باشد. او معتقد است که این تکنولوژی «خطر اساسی برای وجود تمدن» انسانهاست و احتمالا هوش مصنوعی جنگ جهانی سوم را به راه خواهد انداخت.
استیون هاوکینگ، فیزیکدان بزرگ جهان نیز تقریبا موضع مبهمی در مقابل هوش مصنوعی دارد. وی اخیرا اظهار کرده که ایجاد هوش مصنوعی موثر میتواند میتواند بزرگ ترین رویداد تاریخ تمدن ما به شمار برود. با این حساب برخی از این افراد با وجود حرفهای ضد و نقیضی که میزنند، به نظر میرسد که خودشان هم تکلیف خودشان را نمی دانند و هم به این اعتقاد دارند که هوش مصنوعی تحول بسیاری خوبی در زندگی ما ایجاد خواهند کرد و بی نهایت به کمک ما خواهند شتافت و در عین حال نیز باور دارند که این دست ساختهها روزی ما را از بین خواهند برد.
با این حال، میتوان گفت چیزی که هاوکینگ در ذهن خود دارد، این است که باید مراقب بود. وی چندی پیش در اجلاس وب لیسبون نیز گفت: «هنوز نمیتوانیم بگوییم که هوش مصنوعی بهترین دستاورد انسان است یا بدترین آنها؛ زیرا نمیدانیم چه به سر بشریت خواهد آورد. ولی چیزی که کاملا مشخص است این است که باید خودمان را برای خطرات احتمالی این فناوری آماده کنیم».
وی همچنین گفت: »همه ما توانایی این را داریم که مرزهایی را که تاکنون قبول کرده بودیم، کنار بزنیم یا برعکس بزرگ فکر کنیم. ما در آستانه یک دنیای جدید شجاع ایستادهایم. این امر واقعا جالب و هیجان انگیز است و ما مطمئنا در این راه پیشگام هستیم».
اظهار نظرهای عجیب کلینتون
هیلاری کلینتون، نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، گاهی اظهار نظرهای عجیبی درباره رباتها میکند و سال گذشته اعلام کرد: «من یقین دارم که انسان نیستم بلکه یک ربات هستم»!
وی در مصاحبه با وبسایت «بازفید» بیان کرد: «ویژگیهای عجیب و منحصر به فردی در من وجود دارد که عرق نکردن در حساس ترین شرایط، از جمله این ویژگیهاست».
وی در پاسخ به سوالی که درباره علت این امر مطرح شد گفت: «علت عرق نکردن من این است که من از جنس بشر نیستم، بلکه یک ربات هستم».
وی با بیان این شوخی مضحک خبرنگار مصاحبه کننده گفت: «تو اولین کسی هستی که فهمیدی من بشر نیستم، من سالها پیش در گاراژی در پالوآلتو در کالیفرنیا ساخته شدهام. حقیقت این است که یک فرد ناشناس من را در این گاراژ که مرکز تاریخی سیلیکون و کارخانههای صنعتی بزرگ است، تولید کرد که نام او را نمیگویم».
کلینتون در پاسخ به این سوال که آیا نسخه دو میهم دارد یا نه، گفت: «فکر نمیکنم یا دست کم زمانی که آن فرد برای ساخت من برنامهریزی کرد، برای ساخت نسخه دوم من برنامه ای نداشت. اما زمانی که میبینم مردم دیگری هستند که عرق نمی کنند، به این مساله میاندیشم که شاید آنها هم رباتهای ساخته شده در همان گاراژ باشند».
منبع: فناوران اطلاعات
انتهای پیام/