گودرزی: استقلال و پرسپولیس باید تا پایان سال واگذار شوند/ ورزش به عنوان عنصری برای تعلیم و تربیت مطرح شود
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا، محمود گودرزی در نشست خبری با اصحاب رسانه ، امسال را سالی سرشار از توفیقات ورزشی و دانست و گفت: با وجود محدودیتهای موجود خوشبختانه سالی نسبتا موفق داشتیم. جامجهانی، بازیهای آسیایی و پاراآسیایی، المپیکهای مختلف، بازیهای ساحلی و مواردی دیگر.
وی ادامه داد: با سرمایهگذاری محدود توفیقاتی کسب شد که از نظر کمی و کیفی این ارتقا را شاهد بودیم. سال گذشته در توسعه زیرساختها تلاش شد اما محدودیت منابع روند را کمی کند کرد. در ادامه با تلاشهایی که صورت گرفته است در تلاش خواهیم بود که 350 پروژه ورزشی را افتتاح کنیم.
وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد: در یک سال و سه ماه گذشته که در این مسئولیت بودم، در دهه فجر 47 پروژه را آغاز کردیم که از این بین 7 پروژه آن استادیومهایی است که قرار است در 22 بهمن افتتاح شود. استادیوم یاسوج و کرمانشاه افتتاح خواهد شد و استادیوم سمنان را هم در دستور کار داریم که میتوانیم در آینده رویدادهایی را در آنجا میزبانی کنیم. استادیوم 15 هزار نفری بجنورد و بیرجند و 7 پروژه 5 هزار نفری هم تا پایان سال به اتمام میرسد.
وی اضافه کرد: در شهرهای گنبد، میانه، قوچان، تربت حیدریه و اسلامشهر پروژه 5 هزار نفری افتتاح میشود. خانه کشتی شیراز هم به زودی افتتاح خواهد شد. سالن تیراندازی ارومیه را هم داریم که یکی دیگر از پروژههاست. با این 350 پروژه سرانه ورزش کشور تغییراتی خواهد داشت. 280 میلیارد تومان اعتبار عمران داشتیم که نیاز ما 10 برابر این عدد است.
گودرزی در ادامه نشست خبری خود عنوان کرد: دو اتفاق مهم در یکی دو هفته اخیر رخ داد؛ دیدار ورزشکاران با مقام معظم رهبری که مملو از فضای معنوی خوبی بود. ورزشکاران مورد تفقد قرار گرفتند. رهبری به ما فعالیتهای فرهنگی را گوشزد کردند. ایشان ورزش همگانی را به عنوان اولویت اصلی دانسته و تأکیداتی در این مورد داشتند. مقام معظم رهبری تذکری هم به برخی رسانهها تحت عنوان رسانه زرد دادند که باید اصلاح شوند یا ورزش کمتر تحت تأثیر آنها قرار بگیرد.
وی به دیدار با رئیسجمهور اشاره کرد و گفت: اواسط سال مراسمی برگزار شد و مطالبات از سالهای 89 به بعد به ورزشکاران و قهرمانان پرداخت شد. جوایزی هم که طبق آئیننامه به آنها تعلق گرفته بود. دولت با وجود مضیقههایی که داشت این پاداشها را پرداخت کرد. بعضی از بخشهای خصوصی هم کمک کردند. مدیرعامل یکی از بانکها هم به ما کمک کرد و بخشی از اعتبارات مورد نیاز را پرداخت کرد.
وزیر ورزش عنوان کرد: از رسانهها میخواهیم به ما کمک کنند تا ورزش کمتر مورد تهاجم واقع شود به عنصر تعلیم و تربیت باید کمک کنیم. ورزش همگانی باید به عنوان اولویت مورد توجه قرار بگیرد. از زمانی که آمدهام 10درصد بودجه در دستور کار قرار گرفت و به فدراسیونها اختصاص پیدا کرد. ورزش پاک شعار ماست که امیدواریم بتوانیم با کمک یکدیگر این موارد را انجام دهیم.
گودرزی عنوان کرد: در سال گذشته انتخابات 16 فدراسیون را برگزار کردیم و امسال نیز تا کنون انتخابات 12 فدراسیون برگزار شده و تا پایان سال به 17 فدراسیون افزایش پیدا میکند. دموکراتیک کردن فضای فدراسیونها یکی از موارد بوده اگرچه ممکن است نقدی صورت بگیرد. اما نقش انتخابات باید مورد توجه رسانهها باشد. تعداد مجامع عمومی تا پایان سال 93 به 32 مورد خواهد رسید در حوزه قهرمانی هر هفته یک یا دو مجمع عمومی داریم که این موضوع در تاریخ سازمان تربیت بدنی بیسابقه بوده است.
وزیر ورزش و جوانان در خصوص وضعیت فدراسیون فوتبال، وضعیت کیروش و وضعیت سرخابیها گفت: قابل هضم نیست چرا به یک پدیده تا اندازه اهمیت میدهیم و از سایر پدیدهها عقب میمانیم. فدراسیون فوتبال مانند بقیه فدراسیونهاست که باید در جهت پیشرفت فوتبال گام بردارد.
وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به این سؤال که آیا از تغییرات در فدراسیون فوتبال استقبال میکنید یا خیر، گفت: فدراسیونها نهاد عمومی غیردولتی هستند و استقلال دارند در نتیجه اساسنامه دارند که باید بر اساس آن حرکت کنند، تشکیل مجمع، نحوه برکناری و از همه در اساسنامه دیده شده است. حرکت فدراسیون فوتبال هم باید بر اساس اساسنامه باشد.
وی ادامه داد: مجمع فدراسیون فوتبال 74 عضو دارد که عصاره فوتبال ایران هستند که باید تصمیم بگیرند این روند را چطور اجرا و تقویت کنند. فرض بر این است این 74 نفر در فضای دموکراتیک انتخاب شدهاند و باید خودشان آستین بالا بزنند. اگر رأی بر تغییر باشد استقبال میکنیم. اگر رأی بر عدم تغییر باشد باز هم استقبال میکنیم.
گودرزی اضافه کرد: باید کمک شود تا ضعفها برطرف شود حالا فرقی نمیکند برای کدام فدراسیون باشد خوب نیست از سال 1978 فوتبال ما در یک موضع یا پائینتر از آن قرار بگیرد. باید آسیبشناسی شود که این مشکل کجا است. وزارت ورزش هم در اینجا باید کمک کند این نقایص برطرف شود.
وزیر ورزش و جوانان در مورد واگذاری استقلال و پرسپولیس گفت: این دو باشگاه متعلق به دولت هستند که باید تا پایان سال 93 به بخش خصوصی واگذار شوند. اقدامات جدی انجام دادیم و تلاشها برای واگذاری صورت گرفته است. ما موظف به اجرای قانون هستیم. این دو باشگاه در اختیار وزارت اقتصاد قرار گرفتهاند و قیمتگذاری صورت گرفته است در واقع از سه ماه قبل از نظر قانونی ما اختیاری نداریم. فرایند واگذاری در یک مزایده اعلام عمومی خواهد شد.
گودرزی با اشاره به اینکه از ابتدای ورودم مشاهده کردم دولت اجازه تزریق مالی به باشگاه حرفهای را ندارد گفت: اگر هم کمکی شده خلاف قانون بوده است. برندهای استقلال و پرسپولیس مهم هستند و آنها میتوانند از این دو برند معتبر برای جذب منابع استفاده کنند آنها که تمایل به کمک و سرمایهگذاری داشتند دعوت شدند و فعالیت کردند در این مسیر اتفاقاتی هم میافتد مانند اختلاف نظر بین حامیان مالی و مدیرعامل.
وی ادامه داد: ما اجازه کمک مالی نداریم و البته منابع ما هم محدود است. استقلال و پرسپولیس شرایط مانند هم دارند اما چرا استقلال ثابت کار میکند اما پرسپولیس نوسان دارد شاید پرسپولیس ماهیتاً فضای چالشی دارد. نمیدانم اما شرایط برای هر دو تیم یکسان بوده است.
وزیر ورزش و جوانان در مورد اینکه برخی افراد برای رأی آوردن پول میدهند و خود را منتسب به وزیر ورزش میدانند، گفت: وزارت از هیچکس حمایت نکرده اما اگر متوجه شویم افراد خودشان را به وزارت ورزش منتسب می کنند آنها را حذف میکنیم. اگر من شخصا با ورود برخیها به فدراسیونها مخالف بودم اما حکم صادر شده نشان دهنده این است که ما ورود نمیکنیم.
وی در مورد اختصاص 10 درصد بودجه فدراسیونها به ورزش همگانی گفت: فدراسیونها زیرمجموعه وزارت نیستند و سازمان مستقل محسوب میشوند. کمکهایی از وزارت ورزش میگیرند و بیشتر کمکها هم مالی و تجهیزاتی است. ایدهآل ما این است که فدراسیونها خودشان کارها را انجام دهند. پیش از این کمکها صفردرصد بود اما الان اضافه شده است.
گودرزی در خصوص کسب کرسیهای بینالمللی عنوان کرد: واحد بینالملل ما فعال است. تنگنظریهایی باعث میشود عدهای حذف شوند اگر ما هم دخالت کنیم میگویند چرا دخالت کردند در حالیکه عدم دخالت باعث حذف کرسیها میشود. جلساتی را با وزارت امور خارجه داریم تا بتوانیم تعداد کرسیها را افزایش دهیم.
گودرزی در خصوص رفتن یازده فدراسیون زیر نظر معاونت همگانی و اینکه رؤسای فدراسیون گفتهاند هیچ خبری ندارند، گفت: فدراسیونها نباید خودشان را متعلق به این معاونت یا آن معاونت بدانند. بستگی به فعالیـتهای فدراسیونها آنها از معاونـتهای مختلف کمک میگیرند، کسی زیر نظر کسی نیست. فدراسیون ورزش همگانی به طور مثال بعد قهرمانی ندارد و باید خودش را با معاونت همگانی هماهنگ کند و از آنها مطالباتش را بخواهد فدراسیونها حتی زیر نظر من هم نیستند.
وزیر ورزش و جوانان در خصوص ورزش پاک تأکید کرد: گروههای متعددی در ورزش فعالیت میکنند متأسفانه در این چند سال اخیر جذابیت محیط ورزش باعث شده تا آنها جذب ورزش شوند و این فضا برای اهالی ورزش کمتر شده است، در واقع خانواده ورزش پس زده شدهاند. فریاد غیرمتخصصین و آویزان شدن آنها بسیار رساتر از ورزشیهاست و مطالبات آنها از حد بیشتر است همین موضوع فضا را آلوده میکند خواهش من این است که غیر ورزشیها اجازه دهند متخصصان ورود کنند و مطالباتشان را کمتر کنند.
وی گفت: خیلیها سابقه حضور در میدانهای ورزشی و قهرمانی را نداشتند اما الان در ورزش هستند و رسانههای زرد تصاویر آنها را منعکس میکنند. اینها شبهه ایجاد میکند.
انتهای پیام/