ارزان فروشی جرم است؟
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، در حالی که مسئولان اداره صنعت، معدن و تجارت ورامین علت تعطیلی یک نانوایی ارزانفروش را نداشتن کارت مباشرت اعلام کردهاند، معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت دلیل این تعطیلی را اعتراض هم صنفیهای این نانوایی به ارزان فروشی او میداند. در همین راستا، خبرنگار ما پیگیر پاسخ این سوال شد که آیا بر اساس قانون، ارزان فروشی جرم است؟
ارزان فروشان را حمایت میکنیم
رئیس اتحادیه سوپر مارکتداران با بیان اینکه ارزانفروشی در این صنف به هیچ وجه جرم تلقی نمیشود، گفت: ارزانفروشی در صنف سوپر مارکتداران بایستی با دریافت مجوز از اتحادیه انجام شود، گرچه واحدهایی هم بودهاند که بدون مجوز اقدام به ارزانفروشی کرده و میکنند.
سعید درخشانی در گفتوگو با خبرنگار آنابا تاکید بر اینکه ارزانفروشی هیچگاه جرم نبوده و نیست، افزود: اتحادیه سوپر مارکت داران از ارزانفروشی استقبال و آن را حمایت میکند.
وی ادامه داد: البته از واحدهایی که قصد ارزان فروختن جنس خود را دارند نیز خواسته میشود برای این کار مجوز بگیرند تا ما بدانیم چه جنسی را به چه مدتی و با چه قیمتی عرضه میکنند.
ارزان فروشی مورد تایید است
رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات سنتی نیز گفت: ارزانفروشی واحدهای صنفی کاملا مورد تایید، ولی ارزانفروشی فروشگاههای زنجیرهای مورد اعتراض و نگرانی ماست.
علی رجبی برزآبادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه این اتحادیه نسبت به ارزانفروشی واحدهای صنفی خود هیچ اعتراضی ندارد، اظهار کرد: ما نسبت به ارزانفروشی فروشگاههای زنجیرهای که در حوالی واحدهای صنفی لبنیاتفروشی است کاملا نگرانیم و در این مورد از مسئولان اصناف و وزارت صنعت، معدن و تجارت تقاضای پیگیری داریم.
وی افزود: واحدهای صنفی معمولا به دلیل متراژ کم و پایین بودن قدرت مالی، نمیتوانند مانند فروشگاههای زنجیرهای به خریدهای کلان اقدام و در پی آن تخفیفهایی را بر کالاها اعمال کنند.
رجبی با اشاره به اینکه خریدهای کلان فروشگاههای زنجیرهای موجب میشود شرکتهای تولید و پخش به آنها تخیفهای قابل توجهی ارائه دهند، تصریح کرد: این امر زمینهساز ارزانفروشی فروشگاههای زنجیرهای میشود و عملا واحدهای صنفی کوچک را متضرر میکند.
ارزان فروشی شرط دارد
با وجود این اظهارنظرها، مدیر بازرسی اتاق اصناف ایران تاکید کرد که ارزانفروشی جرم نیست، اما این کار هم شرایط و ضوابطی دارد.
حسین فرجی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا گفت: تنها مدلی از ارزان فروشی که در آن فروشنده با پایین آوردن شدید قیمتها، قصد از دور خارج کردن همصنفیهای خود را داشته باشد، جرم است و تحت پیگرد قانونی قرار میگیرد.
او با بیان اینکه قانون کلی تجارت در این باره صراحت دارد، ادامه داد: اگر کسی برای از دور خارج کردن رقیب خود در بازار به پایین آوردن شدید قیمت کالا اقدام کند، عملا زمینه نوعی هرج و مرج در بازار را فراهم کرده که در دراز مدت نه به نفع تولیدکننده و نه به نفع مصرفکننده است.
وی افزود: در غیر این صورت، ارزانفروشی مورد حمایت بازرسی اصناف است و نمونه آن را می توان در مغازههایی که به صورت گسترده به حراج کالاهای خود اقدام میکنند، مشاهده کرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/