امضای سه وزیر پای طرح ۸ ساله دکترای حرفهای فیزیوتراپی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پرهام پارسانژاد اظهار کرد: وزارت بهداشت متولی همه رشتههای علوم پزشکی است و بیتوجهی به رشتههای بالینی غیرپزشکی از قبیل فیزیوتراپی که هر روزه در حال خدمت رسانی به شهروندان هستند، تهدید سلامت مردم است.
وی افزود: متاسفانه در وزارت بهداشت بیتوجهی به ارتقاء حرفهای درمانگران غیر پزشک، دفاع از حقوق پزشکان تلقی میشود و مسئولان وزارت بهداشت همواره نگران هستند که با توسعه این رشتهها از سوی جامعه پزشکان مورد نقد واقع شوند. این درحالی است که فیزیوتراپیست برای ارائه خدمات بهتر و با کیفیتتر به مردم، باید به جایگاه حرفهای که در دنیای امروز برای او تعریف شده است دست یابد و از دانش روز رشته خود بهرهمند شود.
پارسانژاد ادامه داد: وقتی میبینیم در کشورهای توسعه یافته، سیاستگزاران سلامت فیزیوتراپیستها را تشویق به ارتقای مدرک تحصیلی میکنند و حتی برای این امر ضرب الاجل تعیین میکنند، مقاومت وزارت بهداشت در برابر اجرای فراگیر طرح دکترای حرفهای فیزیوتراپی بعد از گذشت ۸ سال از تصویب آن چه مفهومی دارد. طرحی که در سال ۸۸ مصوبه گرفت و وزیر وقت و دو وزیر پس از آن هم در سالهای بعد دستور اجرای آن را صادر کردند، حتی یک دوره هم به صورت محدود در دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرا شد، ولی تداوم نیافت و مجددا متوقف شد.
وی گفت: این سنگ اندازی هیچ توجیه علمی و منطقی ندارد و تنها نشان دهنده دغدغه معاونت آموزشی نسبت به انتقادات بخش سطحی نگری از پزشکان است که بنا دارند درمانگران غیر پزشک در حد یک تکنسین باقی بمانند، حتی اگر نظام سلامت جهانی برای آنها نقش جدید و موثرتری را تعریف کرده باشد.
پارسانژاد اظهار کرد: طی سالهای اخیر این سیاست بی توجهی و نادیده گرفتن ارتقاء و پیشرفت حرفهای فیزیوتراپیستها، سبب تشویش اذهان دانش آموختگان جوان این رشته شده و مهاجرت به کشورهای منطقه از جمله پاکستان و لبنان، تحمیل هزینههای هنگفت به خانوادهها برای ادامه تحصیل فرزندانشان در دانشگاههای معتبر ایالات متحده و استرالیا و روی آوردن به دورههای آنلاین و غیرحضوری به رغم غیرقابل ارزشیابی بودن آنها را در پی داشته است.
وی افزود: جامعه فیزیوتراپی ایران به رغم این همه بیمهری، همچنان باور دارد که راه پیشرفت، توسعه و ارتقای این حرفه از تعامل با معاونت آموزشی وزارت بهداشت میگذرد و معتقد است که مشکلات جامعه پزشکی کشور باید درون این مجموعه حل و فصل شود و تجمع در مقابل وزارتخانه و مجلس و پیگیری این مطالبات و حقوق نادیده گرفته شده از طریق مراجع حقوقی و قضائی را راهکار شایسته این قشر فرهیخته نمیداند.
عضو هیات مدیره انجمن علمی فیزیوتراپی ایران تاکید کرد: امیدواریم همانطور که انجمن و بورد فیزیوتراپی ایران و فیزیوتراپیستهای کشور با صبر و متانت و احترام به قانون و طی کردن مراحل اداری و سازمانی، پیگیر اجرای فراگیر این طرح ملی هستند، معاونت آموزشی نیز ما را از توجه و عنایت خود ناامید نکرده و با نگاهی برابر به همه رشتههای علوم پزشکی، در راه بالا بردن سطح کیفیت خدمات درمانی در کشور گام بردارد.
انتهای پیام/