کرسیهای آزاداندیشی نباید حالت گلخانهای به خود بگیرند
دکتر مجید سرسنگی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره کرسی آزاداندیشی اظهار کرد: کرسی آزاد اندیشی به معنای تریبون آزاد نیست. زیرا هرکسی که علاقه داشته باشد میتواند پشت تریبون آزاد قرار بگیرد و سخنانی را بیان کند.
او در این باره اضافه کرد: کرسی آزاداندیشی به این معناست که ما بتوانیم صاحب نظران برجستهای را در حوزههای مختلف با شیوه تضارب آراء بیاوریم و به افراد اجازه دهیم تا آزادانهتر آن چیزی که در جامعه با آن روبرو هستیم برخی مسائل عمده و کلان فکری در دانشگاهها را نقد و مورد نظر قرار دهیم.
سرسنگی افزود: اعتقاد من بر این است که کرسیهای آزاداندیشی نباید حالت گلخانهای به خود بگیرد. یعنی ما نباید کرسی آزاداندیشی را به صورت بخشنامهای برگزار کنیم. به عبارتی کرسی آزاداندیشی باید از دل اساتید و دانشجویان جوشش داشته باشد و خودشان بخواهند پای کار بیایند و آن را برگزار کنند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران اذعان کرد: کرسیهای آزاداندیشی بسیاری را دیدهام که تعداد مخاطبانش از برگزارکنندگان آن کمتر بوده است. بنابراین برگزاری چنین کرسیهای آزاداندیشی برای دانشگاه، دانشجویان و اساتید فایدهای ندارد.
او تصریح کرد: کرسی آزاداندیشی به صورت گلخانهای فاقد اثر است و باید به طور طبیعی از دل دانشجویان و اساتید جوشش داشته باشد. از طرفی باید موضوعات روز جامعه و دانشگاه را برای نقد و بررسی در کرسی آزاداندیشی انتخاب کنیم نه اینکه فقط به دنبال موضوعات بیخطر آن هم به صورت بخشنامهای وارد کرسی آزاداندیشی کنیم.
سرسنگی گفت: ما در این باره در دانشگاه تهران برنامهریزیهایی را انجام دادیمو انشاالله از امسال نیز جلساتی با عناوین کرسی آزاداندیشی یا سخنرانی ویژه برگزار خواهیم کرد تا مخاطبان، صاحب نظران و اندیشمندان را به خود جذب کند.
او در پایان افزود: کرسیهای آزاداندیشی باید در فضای آکادمیک، علمی، دانشگاهی و به دور از فضاهای احساسی و سیاسی برگزار شوند زیرا اگر در شرایط علمی چنین اقدامی صورت نگیرد قطعا راه و مسیر را اشتباه خواهیم رفت.
انتهای پیام/