دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو انجمن لامپ سازان ایران:

تولید لامپ‌های کم‌مصرف باید متوقف شود

عضو انجمن لامپ‌سازان ایران مخاطرات لامپ‌‌های کم مصرف برای سلامتی انسان را رد کرد و در عین حال گفت: در اروپا تولید لامپ‌های کم‌مصرف ممنوع شده است، اما به دلیل ارزان بودن همچنان ادامه دارد.
کد خبر : 229595

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، فرشید خمسه در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق با بیان اینکه واردات لامپ‌های کم‌مصرف علی‌رغم اینکه شرکت‌های داخلی جوابگوی نیاز بازار هستند،ادامه دارد، گفت: در کشورهای اروپایی تولید لامپ کم‌مصرف ممنوع شده و ما امیدواریم در ایران تولید لامپ‌های کم‌مصرف متوقف و لامپ‌های ال‌ای‌دی جایگزین آن شوند.


وی ادامه داد: در کشورهای اروپایی تولید لامپ بخار جیوه نیز ممنوع شده، اما در ایران به دلیل تقاضای شرکت‌های توزیع برق و وزارت نیرو، به علت ارزانی همچنان تولید این لامپ‌ها برای مصارف خیابانی ادامه دارد.


عضو انجمن لامپ‌سازان با تأکید بر اینکه باید لامپ 100 سدیم جایگزین این لامپ‌ها شود، گفت: باید در خصوص خطرناک بودن لامپ‌های کم‌مصرف مطلبی را عنوان کنم، چرا که گفته می‌شود در لامپ‌های کم‌مصرف سه گاز سمی وجود دارد در حالی که این موضوع به هیچ عنوان درست نیست.


خمسه ادامه داد: بنده گمان می‌کنم این موضوع از سوی برخی ال‌ای‌دی‌سازها برای تخریب تولیدکنندگان لامپ کم‌مصرف مطرح شده باشد.


عضو انجمن لامپ‌سازان ایران ادامه داد: در داخل لامپ‌های کم‌مصرف، آرگون، نیتروژن و 3 میلی‌گرم جیوه وجود دارد که در خصوص آرگون باید گفت این عنصر یک گاز خنثی است که با هیچ چیزی ترکیب نمی‌شود و اثرات زیست‌محیطی ندارد.


وی گفت: نیتروژن همان هوایی است که تنفس می‌کنیم البته در مورد جیوه باید گفت درست است این عنصر سرطان‌زاست، اما اگر هنگام شکستن لامپ، پنجره مقدار کم باز باشد، این عنصر نیز هیچ آسیبی به افراد نخواهد زد.


وی در خصوص وضعیت قیمت لامپ‌های ال‌ای‌دی در قیاس با لامپ‌های کم‌مصرف نیز گفت:‌در حال حاضر به دلیل عدم تقاضا در بازار و نبود تولید انبوه قیمت لامپ‌های ال‌ای‌دی 2 تا 3 برابر لامپ‌های کم‌مصرف است، در حالی که اگر جایگزینی لامپ‌های کم‌مصرف با ال‌ای‌دی صورت گیرد، تقاضا افزایش و قیمت این نوع لامپ‌ها نیز کاهش می‌یابد.


خمسه با اشاره به اینکه به طور قاطع می‌توان گفت تولیدکنندگانی که صفر تا 100 لامپ را خودشان تولید می‌کنند، در حال حاضر 3 برابر ظرفیت کار می‌کنند،افزود:این مسئله مستلزم توجه دولت به تولیدکنندگان لامپ است.


وی در خصوص عمر مفید لامپ‌ها افزود: برای این مسئله استانداردهای متعددی وجود دارد، اما به طور میانگین می‌توان گفت که لامپ گازی سدیم 24 هزار ساعت، لامپ گازی متان 18 هزار ساعت، لامپ گازی جیوه 8 هزار ساعت، لامپ کم‌مصرف زیر 7 هزار ساعت و لامپ‌های ال‌ای‌دی 24 تا 48 هزار ساعت عمر مفید دارند.


به گفته وی، برخی از لامپ‌های خارجی که در بازار وجود دارند، بر روی بسته لامپ توان لامپ را 22 وات نوشته اما توان آن لامپ تنها 18 وات است.


وی در خصوص وجود لامپ‌های تقلبی در بازار گفت: آمار دقیقی بر این مسئله وجود ندارد اما گاها دیده می‌شود که از نام شرکت‌های معتبر برای تولید لامپ‌های تقلبی استفاده می‌شود.


به گفته وی، در حال حاضر ظرفیت تولید لامپ، حداکثر 100 میلیون شعله لامپ کم‌مصرف و ال‌ای‌دی در سال است.


منبع: فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب