عرضه قلیان در واحدهای تحت نظر میراث فرهنگی بیشتر از واحدهای صنفی است
به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق اصناف ایران، جلال الدین محمدشکریه اظهار کرد: موضوع جمع آوری قلیان از قلیان سراها، چایخانه ها و سفره خانه های سنتی و کافی شاپ چند سالی است که مطرح شده که برای تحقق آن ابتدا لازم است یکسری زیرساخت ها نیز فراهم شود تا جوانان به سمت قلیان گرایش نداشته باشند .
وی تصریح کرد: بخشی از واحدهایی که قلیان را عرضه میکنند، در حوزه اصناف هستند و بخش بیشتر آن در حوزه میراث فرهنگی وگردشگری که باید هردو مجموعه در این خصوص اقدامات لازم را به عمل بیاورند.
تداخل صنفی با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در برخی واحدها در سال های اخیر مشکلات عدیده ای را برای اصناف به همراه داشته و به عنوان مثال این سازمان برای واحدهای 20 تا 30 متری نیز مجوز صادر میکند .
شکریه اظهار کرد: در سال های اخیر راهکارهای زیادی برای جمع آوری قلیان از سطح واحدها مطرح شده که کافی نبوده است. در این مسیر فراز و فرودهای زیادی داشتیم و قانون بهداشتی نیز در این خصوص کامل و جامع نیست و نباید اجازه استفاده از قلیان در فضای بسته را بدهد.
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران افزود: در حال حاضر مصوبه ای را وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر اعطای تسهیلات با کارمزد پایین برای تغییر کاربری این واحدهای مطرح کرده است که می تواند راهکار خوبی باشد که امیدواریم اجرایی شود و در حد حرف باقی نماند.
نائب رئیس اتاق اصناف ایران تصریح کرد: در وهله اول برای جمع آوری قلیان از سطح عرضه نیاز به فرهنگ سازی داریم و باید در این زمینه کار کنیم . همچنین باید زیرساخت های مناسبی مانند ایجاد ورزشگاهها و مراکز تفریحی برای جوانان ایجاد کرد تا جوانان انگیزه ای برای رفتن به سمت قلیان نداشته باشند که این مسئله نیاز به همکاری جمعی دارد.
انتهای پیام/