سلولهای پوستی برای مبارزه با سرطان، دیوار دفاعی میسازند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Futurism، محققان دانشگاه میشیگان، هاروارد و مریلند روشی برای ایجاد تغییرات اساسی در سلولها توسعه دادهاند. با استفاده از این روش میتوان سلولهای پوستی را به انواع دیگر سلولهای بدن تبدیل کرد.
ایندیکا راجاپاکس، استاد ریاضی و زیستدادهورزی دانشگاه میشیگان، در این باره گفت: «سلولهای ما طی یک فرآیند طبیعی در بدن اختصاصی میشوند. با استفاده از نتایج تحقیقات ما میتوان هر نوع سلولی را به سلول مورد نظر تبدیل کرد»
روش جدید براساس تکنیکی ساخته شده است که در دهه 1980 توسعه یافته بود؛ در این تکنیک سلولها در فاکتور رونویسی ژنتیکی، مولکولهایی که ژنها را به خواندن سلولهای خاصی از DNA تشویق میکنند، قرار میگیرد. تیم پژوهشی با هدف قرار دادن سلولهایی با فاکتور رونویسی ژنتیکی خاص، توانستند این تکنیک را اصلاح کنند و همچنین با استفاده از یک مدل کنترل محاسباتی، زمان مناسب برای تزریق کد رونویسی ژنتیکی را مشخص کردند.
تیم تحقیقاتی خوانده شدن ژنهای خاصی را ردیابی کردند و متوجه شدند که برخی از فاکتورهای رونویسی ژنتیکی در فرآیند تغییر یک سلول چگونه و چه موقع عمل میکنند.
راجاپاکس در این باره گفت: «معتقدیم که میتوانیم از ساختار اولیه سلول به ساختار نهایی و مطلوب برسیم»
این روش با کمک مکس ویچا، استاد غدهشناسی دانشگاه میشیگان، در حال آزمایش است.
ویچا در این باره میگوید: «این الگوریتم میتواند کاربردهای مهمی در درمان سرطان داشته باشد. فکر میکنیم که سلولهای بنیادی سرطانی از طریق مسیر برنامهریزی مجدد مشابه سلولهای بنیادی معمولی تولید میشوند. این تحقیقات در پزشکی و مهندسی بافت نیز کاربردهای زیادی دارد»
روشهای مشابه در سلولهای بنیادی به پزشکان اجازه داد تا روشهایی برای درمان سرطان پیدا کنند، ساختارهای پیچیدهای مانند نورون را پروش دهند و برخی از بیماریهای مشابه سرطان و دیابت را درمان کنند.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/