دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:

۲۰ میلیون ایرانی نمی‌دانند ثروتشان را چگونه خرج کنند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ۲۰ میلیون ایرانی نمی‌دانند ثروتشان را چگونه خرج کنند، گفت: این نظام به دست برخی از مسئولان افتاده که قدر آن را نمی‌دانند.
کد خبر : 225600

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، حسن رحیم‌پور ازغدی ظهر امروز در اجلاس سراسری هیئت رئیسه مجامع بسیج اصناف، بازاریان و تجار کشور که در محل هتل نخل مشهد برگزار شد، اظهار داشت: اگر الگوهای اسلامی معاصر تبیین شود گام بسیار بلندی برای اصلاح بسیاری از مناسبات اجتماعی برداشته شده است. در این راستا شاخص‌‌هایی که در کتاب و سنت پیامبر درباره اقتصاد انسانی و اسلامی مطرح کرده باید وارد بازار شود.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه برخی مذهبی‌ هستند به شرطی که برای آنان مسئولیت نداشته باشد، تصریح کرد: به عبارتی مذهب سودآور را باور دارند نه مذهب مسئولیت‌آور و تبعیض در اعتقاد و عمل مذهبی انجام می‌دهند. به طوری که به بخشی عمل و به بخشی دیگر عمل نمی‌کنند این مشکلی است که در از سیاسیون تا بازاریان ما وجود دارد.


رحیم‌پور خاطرنشان کرد: بازار اسلامی به معنای بازار اخلاقی، عقلانی، حقوق‌محور است به‌طوری که بازار در خدمت جامعه است نه اینکه جامعه در خدمت بازار باشد.


وی با بیان اینکه سرمایه، ثروت، قدرت، علم، نفوذ اجتماعی بدون مسئولیت در اسلام نداریم، گفت: ثروتمندان از فقرا مسئول‌تر هستند لذا ایدئولوژی بازار اسلامی بازار اخلاقی، انسانی، و عقلانی است که با عقل و حساب‌کتاب سروکار دارد.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه اگر بازار گمرگ و نظام اقتصادی بدون حساب‌وکتاب باشد دینی نیست، گفت: تفاوت اقتصاد اسلامی با اقتصاد لیبرال و مارکسیستی در فرمول ریاضیات نیست بلکه تفاوت بیشتر در نظام حقوقی اخلاقی حاکم بر اقتصاد اسلامی است. اقتصاد اسلامی اقتصاد علمی و انسانی است که برای همه حقوق برابر قائل بوده و اخلاق را از اقتصاد جدا نمی‌داند.


وی ادامه داد: در اقتصاد اسلامی دروغ نمی‌گویند، قسم نمی‌خورند و چانه نمی‌زنند درحالی که امروز برخی را می‌بینیم که وسط چانه‌زنی، قسمِ دروغ می‌خورند و هر سه مورد را رعایت نمی‌کنند.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه بازار سکولار دنیامحور است، گفت: در فقه اسلامی پول حرام یعنی خدمتی به جامعه نکنیم و در معامله به تولید کننده، مصرف‌کننده و یا توزیع‌کننده ظلمی شود که این نمونه‌ای از بازار غیر اسلامی است.


رحیم‌پور با بیان اینکه در جامعه حداقل 8 میلیون فقیر واقعی داریم، تصریح کرد: نظام مالیاتی و بانکی باید شفاف، عادلانه و عاقلانه باشد تا مردم بدانند پول مالیات در چه‌جایی خرج می‌شود چرا‌که گاه یک سیاست غلط سبب می‌شود برخی از مردم دچار اشتباهاتی نظیر ربا شوند.


وی با بیان اینکه اسلام با فقر مخالف است اما از فقرا حمایت می‌کند، گفت: دین اسلام ضدسرمایه و ضد ثروت نبوده و با پول و ثروتمندان مخالف نیست اما باید مشخص شود این ثروت چگونه به دست آمده و کجا مصرف می‌شود.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه 20 میلیون نفر در این کشور هستند که نمی‌دانند ثروتشان را چگونه خرج کنند، تصریح کرد: جوانان بسیاری برای دفاع از نظام جمهوری اسلامی و مردم آن به شهادت رسیده‌اند اما این نظام به دست برخی از مسئولان افتاده که قدر آن را نمی‌دانند.


منبع: تسنیم


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب