دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 آبان 1396 - 12:57

ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه‌های علوم پزشکی

شیوه‌نامه اجرایی برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی، از سوی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تدوین و به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است.
کد خبر : 224425

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، برای رشد پویایی و ایجاد فضای تضارب آرا در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، شیوه‌نامه اجرایی برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی، از سوی معاونت فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت تدوین و به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است. در این شیوه‌نامه اولویت‌های موضوعی براساس نیازسنجی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و بر اساس مسائل روز جامعه در دو بخش موضوعات تخصصی و عمومی مشخص شده‌اند.


با توجه به نیازسنجی صورت گرفته توسط اداره مطالعات فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، موضوعاتی در بخش عمومی تدوین و به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده‌اند.


"غرب شناسی" شامل مباحثی چون مدرنیته، پسامدرنیته، تفکر انتقادی، "جریان شناسی تاریخی و معاصر"، دین و معنویت"، "وفاق سیاسی نخبگان" ، "انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی" و ... از مواردی هستند که می‌توانند در بخش موضوعات عمومی در برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی بحث شوند.


همچنین موضوع "مردم سالاری" و " آزادی" نیز شامل مفهوم دموکراسی، مردم‌سالاری و انواع آن، چیستی مردم‌سالاری دینی، و نحوه تحقق آن، ارزیابی مردم‌سالاری در نظام جمهوری اسلامی و همچنین آزادی اجتماعی و سیاسی، دیدگاه اسلام در خصوص آزادی و نقش تکثر آرا در پیشرفت اجتماعی از مواردی هستند که می‌توانند در کرسی‌ های آزاد اندیشی مورد بحث و نقد قرار بگیرند.


موضوعات دیگری همچون "اشتغال و بیکاری"، "نظام بانکداری"، "استقلال ملی"، "نظام سلطه جهانی" و "هنر و ادبیات" نیز از جمله مواردی است که در این شیوه‌نامه به عنوان موضوعات بخش عمومی مطرح شده است.


سیاست‌گذاری در حوزه بهداشت و درمان که شامل ارزیابی طرح تحول سلامت و طرح‌های مشابه، مقایسه ایران با کشورهای دیگر در امر سیاست‌گذاری سلامت، عدالت در حوزه خدمات بهداشتی، چشم‌انداز سیاست‌گذاری جامع در حوزه سلامت و رفاع عمومی و اقتصاد کشور، نقش و جایگاه عموم مردم در سیاست‌های حوزه سلامت است، از اولویت‌های موضوعی تخصصی در این شیوه نامه اجرایی است.


همچنین موضوعاتی مانند: مسائل مربوط به اخلاق در پزشکی، حوزه‌های بین رشته‌ای سلامت، رابطه طب ایرانی و طب رایج، ابعاد اجتماعی بیماری در کشور، مسائل مربوط به دارو و بیمه درمانی در کشور، فعالیت‌های خیریه در حوزه پزشکی، نقش فناوری در پزشکی، گردشگری سلامت، از دیگر موضوعاتی است که می‌تواند در کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور مورد بحث و نقد قرار بگیرند.


بر اساس این شیوه‌نامه، هر دانشگاه در هر نیم سال تحصیلی باید حداقل سه کرسی آزاداندیشی برگزار کند و در زمان ارزیابی دانشگاه‌ها، امتیاز کامل تنها به آن دانشگاهی تعلق می‌گیرد که در ارتقای کمی و کیفی برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی تلاش کرده باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب