اولین ترکیب هنر موسیقی و صنعت موسیقی(IME)
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، ابتدا بهرام جمالی، مدیرعامل انجمن خانه موسیقی ایران گفت: امیدوارم این اتفاق ثمرات خوبی برای تمام اقشار حوزه موسیقی به همراه داشته باشد. اگر ما به دنبال توسعه و شکل گیری صنعت و هنر در موسیقی هستیم باید نهادهای اقتصادی و اجتماعی کنار هم قرار گیرند. شاید این نمایشگاه بتواند ما را به هم نزدیک تر کند. با توجه به اینکه زیر ساخت موسیقی هر کشور مبتنی بر زیرساخت فرهنگی آن کشور است باید تلاش کنیم تا موسیقی خود را که بخشی از فرهنگ کشور است، هرچه بیشتر از پیش غنی کنیم. فرهنگ را جامعه نگه میدارد نه طبیعت. قطعا ما باید به یک بلوغ مدیریتی در بخش برنامه سازی برسیم مگر اینکه این نهادها در ارتباط با یکدیگر باشند.
وی اضافه کرد: انجمن موسیقی کارکرد خود را با این اصناف واجب دیده و حضور ما برای همین موضوع است که شرایط را به سمت و سوی سوق دهیم که این نمایشگاه بتواند موسیقی را به مخاطب خود عرضه کند. موسسات فرهنگی و هنری که ناشرند مسائل مختلفی دارند و بازاری ندارند، به همین دلیل برای اینگونه مسایل تلاش می کنیم تا آن را مطرح و بررسی کنیم.
وی عنوان کرد: ارقام نشان می دهد که موسیقی با کمترین حمایت دولتی کار خود را ادامه می دهد و باید متولی خود را پیدا کند. با توجه به آماری که داریم زیر 700 هزار استفاده کننده جدی از موسیقی داریم یعنی باید به سمتی بریم که توده مردم را جذب بازادموسیقی کنیم. بخش خصوصی همت کرده و جلو آمده و اگر بتوانیم با وجود اختلاف ها کنار هم قرار گیریم می توانیم موسیقی کشور را به یک جایگاه اجتماعی هدایت کنیم. دفتر موسیقی هم نگاه جریان سازی به این موضوع دارد.
آقای دیو آذر، ریس دانشگاه موسیقی در ادامه بیان کرد: این یک اتفاق ارزشمند است چون سابقه ای در برگزاری اینگونه موارد وجود ندارد. این نمایشگاه می تواند ابعاد گوناگونی از لحاظ اجرایی آموزشی و... داشته باشد. بنا به دلایلی در برخی حوزه ها موسیقی را نمی توان به صورت رسمی آموزش داد ولی این بستر را داریم فراهم می کنیم. امیدوارم همه بتوانیم در این فرصت ارزشمند کاری کنیم.
او خاطرنشان کرد: داشتن مسیرهایی درست برای آغاز یک فعالیت آموزشی از اهداف اصلی جامعه موسیقی است و تا حدودی می شود از این راه اطلاع رسانی کرد تا در اختیار افراد علاقه مند قرار گیرد. امیدوارم همه اینجا کمک کنیم تا این نمایشگاه به خوبی اتفاق بیافتد.
سپس رونمایی از اولین نمایشگاه IME با حضور بهرام جمالی ریاست انجمن موسیقی ایران، فرید حامدی دبیر هنری، نادر آقایی مشاور بازاریابی و...برگزار شد.
فرید حامدی در ادامه یادآور شد: جریان موسیقی همه جای دنیا جدی است و این دلیلی نیست که الزاما موزیسین هم جدی است. کل تاریخ موسقی ایرانی حدود 120 هزار ترک است که در دنیا منتشر شده و یک جریان حرفه ای راه انداخته است. یعنی عده ای خیلی جدی دارند به این موضوع می پردازند. الان نیاز هست که جدی تر به موضوع نگاه شود و موسیقی هر کشوری برآمده از جامعه، مردم و...است. تمام جریان موسیقی رابطه مستقیمی با اهالی رسانه دارد.
پس از آن نشست رسانه ای این برنامه با حضور عوامل اجرایی آن برگزار شد که کامبیز منصوری، مجری طرح برنامه گفت: این اولین بار است که هم هنر موسیقی و هم صنعت موسیقی با هم ترکیب شده اند. دفتر موسیقی وزارت ارشاد با شعار حمایت از موسیقی ایران مجوز را صادر کردند. ما نمی دانیم چه اتفاقی قرار است بیفتد و اینکه تا چه اندازه بتوانیم موفق باشیم هنوز مشخص نیست. نمایشگاه صرفا برای معرفی آثار است نه فروش.
او در ادامه تاکید کرد: حوزه موسیقی ما پراکندگی زیادی دارد باید تلاش کنیم تا همدلی و اتحاد در این نمایشگاه و افراد بوجود بیاید. سعی کردیم این نمایشگاه را به گوش جهانیان برسانیم البته قبلا از سوی یک تیم تحقیقاتی رصد کردیم تا نقاط مثبت و منفی نمایشگاه های قبلی و همینطور تمام نمایشگاه های بین المللی را الگو برداری کنیم که بتوانیم یک نمایشگاه به صورت حرفه ای برگزار کنیم. اگر به خوبی از پس این کار برآییم می توانیم ادعایی در این زمینه داشته باشیم.
او با اشاره به حضور برخی از مهمانان خارجی اضافه کرد: تلاش ما در این راستا است که بتوانیم مهمانان خارجی را در نمایشگاه داشته باشیم. گرفتن مجوز برگزاری نمایشگاه کار ساده ای نیست و فیلتر ها و هزینه هایی دارد این هزینه را خانواده بزرگ موسیقی پرداخت می کند. قابل ذکر است که این نمایشگاه برای بازدیدکنندگان و عموم مردم به صورت رایگان انجام می شود.
پس از آن کامبیز منصوری خاطرنشان کرد: ما نزدیک به چهار هزار متر فضای نمایشگاهی داریم که هر کدامشان ناشرین و صنعت گران را در بخشی قرار داده ایم. یعنی فضا را به گونه ای طراحی کرده ایم تا همه کسانی که با موسیقی در ارتباطند بتوانند در این نمایشگاه حضور داشته باشند.
انتهای پیام/