دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مهر 1396 - 12:27

دیدار روسای سه دانشگاه برتر ایران با وزیر آموزش عالی عراق

جلسه هم‌اندیشی روسای سه دانشگاه‌ برتر ایران با مسئولان ستاد فرهنگی اربعین و وزیر آموزش عالی عراق درباره افزایش همکاری‌های علمی و آموزشی با دانشگاه‌های این کشور در عراق برگزار شد.
کد خبر : 223605

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از دانشگاه علامه، در این دیدارها دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی به همراه دکتر محمود فتوحی فیروزآبادی رئیس دانشگاه صنعتی شریف و دکتر هوشنگ طالبی رئیس دانشگاه اصفهان به نمایندگی از دانشگاه‌های برتر کشور با عبدالرزاق العیسی وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق، ایرج مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد و حضور در جلسه هم‌اندیشی رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران با مسئولان ستاد فرهنگی اربعین دیدار و گفت‌و‌گو کردند.


دکتر فتوحی فیروزآبادی، دکتر سلیمی و دکتر طالبی در دیدار با وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق در خصوص افزایش همکاری علمی و آموزشی در زمینه‌های مختلف گفت وگو و تبادل نظر کردند.


وزیر آموزش عالی عراق نیز در این دیدار سه دانشگاه صنعتی شریف، اصفهان و علامه طباطبائی را به عنوان مراکز علمی موفق یاد کرد و خواستار تعامل و ارتباط بیشتر با آنها شد.


او گفت: «این مراکز علمی از دانشگاه‌های موفق هستند و دانشگاه شریف مدل موفقی از دانشگاه‌ها به شمار می‌آید که برای اجرای مدل آن در عراق علاقه‌مند هستیم. او بر همکاری دو جانبه در پردیس‌های بین‌المللی اشاره داشت و خواستار تأسیس واحدهای دانشگاهی در عراق، برگزاری دوره‌های تحقیقاتی و زمینه اعطای فرصت‌های مطالعاتی استادان عراقی در ایران شد.»


وزیر آموزش عالی عراق ادامه داد: «عراق تلاش می‌کند از ظرفیت‌های دانشگاه صنعتی شریف استفاده کند به ویژه‌های رشته‌های تحصیلی که در عراق وجود ندارد، دانشجویان عراقی در آینده از این گونه روابط استفاده خواهند کرد. آمادگی داریم دانشگاه‌های تازه تأسیس شده با دانشگاه صنعتی شریف و سایر مراکز علمی موفق ایران در رشته‌های مهندسی تبادل داشته باشند.»


دکتر حسین سلیمی نیز در این دیدار به معرفی دانشگاه علامه طباطبائی پرداخت و گفت: «این دانشگاه به عنوان بزرگترین دانشگاه برتر علوم انسانی در ایران شناخته می‌شود و بیش از ۱۷ هزار دانشجو دارد.»


دکتر هوشنگ طالبی رئیس دانشگاه اصفهان که در این دیدار، تفاهم همکاری میان دانشگاه‌های اصفهان و بصره را امضا کرد گفت: «بسیاری از اعضای هیات علمی ما فارغ‌التحصیل دانشگاهی برتر انگلیسی زبان هستند و این یک فرصت برای ارائه دروس به زبان انگلیسی است.


او افزود: «این دانشگاه با ۷۰ سال قدمت یکی از دانشگاه‌های جامع ایران به‌ویژه در رشته‌های علوم انسانی و علوم پایه شناخته می‌شود. این دانشگاه دارای ۱۳ دانشکده، ۱۰ پژوهشکده و مرکز پژوهشی، هشت قطب علمی، ۷۶ رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی، ۱۸۲ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۰۵ رشته در مقطع دکتری است.»


رئیس دانشگاه اصفهان ادامه داد: «در سال ۹۵ دانشگاه اصفهان برای نخستین‌بار در نظام رتبه‌بندی بین‌المللی "لایدن هلند" در بین هزار دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت. دانشگاه اصفهان دانشگاهی بسیار موفق در رشته‌های علوم پایه است و به طور متوسط هر عضو هیات علمی این دانشگاه چهار مقاله علمی در سال ارائه می‌کند.»


دکتر محمود فتوحی فیروزآبادی رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز در این دیدار از آمادگی این دانشگاه برای تأسیس شعبه‌ای در عراق خبر داد و گفت: «در این زمینه طرحی وجود دارد که در حال بررسی آن هستیم.


او برگزاری دوره‌های مشترک در مقاطع تحصیلات تکمیلی، نظارت بر پایان نامه‌های مقاطع تحصیلات تکمیلی به صورت مشترک، جذب دانشجویان عراقی در دانشگاه صنعتی شریف را ز محورهای ایین همکاری برشمرد.


روسای سه دانشگاه برتر کشور در ادامه دیدارهای خود با ایرج مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد دیدار و گفت‌وگو کردند.


جلسه هم‌اندیشی روسای دانشگاه‌های برتر ایران با مسئولان ستاد فرهنگی اربعین مسئولان بعثه مقام معظم رهبری و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و در کربلا نیز از برنامه های دیگر این سفر دو روزه بود. در این دیدار نیز ظرفیت‌های همکاری‌های علمی مورد برررسی قرار گرفت. در جلسه‌ای با حضور به بررسی برنامه‌های همایش بین‌المللی اربعین پرداختند.


در همین راستا جلسه‌ای با حضور حجت الاسلام اباذری رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و رئیس ستاد فرهنگی اربعین، حجت الاسلام والمسلمین نجفی روحانی نماینده بعثه مقام معظم رهبری در عراق در کربلا تشکیل شد.


حجت‌الاسلام اباذری در این جلسه به تشریح روند همکاری‌های علمی بین دو کشور ایران و عراق در چند سال اخیر پرداخت.


او درباره اینکه ارتباط‌های علمی در سی سال گذشته بین دو کشور متوقف شده بود و در سال‌های اخیر بیش از ۵٠ تقاهم‌نامه همکاری علمی بین دانشگاهای ایران و عراق منعقد شده است، گفت: «بسیاری از این تفاهم‌نامه‌ها اجرایی نشده که باید با جدیت دنبال شود.»


رایزن فرهنگی ایران در عراق افزود: «هم اینک چندین هزار دانشجوی عراقی در دانشگاهای ایران مشغول به تحصیل هستند و این فرصت بسیار خوبی برای توسعه همکاری‌های علمی و آموزشی است.»


او با اعلام خبر تصویب قانون جدید ایجاد دانشگاه خارجی در عراق، گفت: «این یک فرصت برای دانشگاهای ایران برای حضور در کشور عراق است. اباذری گفت: عدم برگزاری کلاس‌های دانشکاهی به زبان انگلیسی و مدت زمان طولانی، بررسی درخواست‌های دانشجویان عراقی برای تحصیل در ایران توسط دانشگاه‌های ایران، محدودیت جدی است که باید به آن پرداخته شود.»


در این دیدار دکتر حسین سلیمی که ریاست همایش علمی و بین‌المللی اربعین را برعهده دارد، گفت: «این همایش سوم آبان ماه در کربلا برگزار می‌شود.


او افزود: «زیارت و پیاده‌روى اربعین باعث ایجاد محور همکاری‌های علمی و پژوهشی بین دو کشور ایران و عراق شده است و برای اولین بار بیش از ۱۰۰ دانشمند مطرح ایرانی در قالب یک همایش علمی در سطح بالایی در کشور عراق حضور پیدا می‌کنند و مقالات علمی خود را ارائه می‌دهند.»


به گفته سلیمی این همایش دو روزه با حضور ٣۵٠ نفر از دانشگاهیان ایران و عراق در دانشگاه کربلا با همکاری دانشگاه علامه طباطبائی و ستاد فرهنگی اربعین برگزار می‌شود.


فتوحی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز با توجه به سطح بالای علمی دانشگاه شریف که جزو ۳۰۰ دانشگاه برتر دنیا است، همکاری‌های علمی در سطح دکتری و بازآموزی اساتید را پیشنهاد کرد.


دکتر طالبی، رئیس دانشگاه اصفهان نیز به برخی از موانع برای گسترش همکاری‌های علمی اشاره کرد و به تجربیات دانشکاه اصفهان در جذب دانشجویان عراقی پرداخت.


در این نشست ظرفیت‌های همکاری‌های علمی و فرصت‌ها و تهدیدات آن در کشور عراق بررسی و مقرر شد در جلسه با رؤسای دانشگاهای عراق مطرح شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب