رضوی یزدی: آزادی، لازمه بازخوانی اندیشه امام(ره) است
حجتالاسلام سیدمحمد رضوییزدی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره اجتهاد در اندیشه امام(ره) و ضرورت تبیین اصول و بینات اندیشه امام(ره) که از سوی مقام معظم رهبری بر آن تاکید شده است، اظهار کرد: بازخوانی و تفسیر بهروز اندیشه امام(ره) با این چالش مواجه است که ممکن است عیان شود برخی سیاستهای در حال اجرا با اندیشه امام مغایرت دارد که این مسئله کار بازخوانی اندیشه امامر(ره) را مشکل خواهد کرد.
رضوییزدی افزود: مثلا حضرت امام(ره) به هیچ وجه اعتقاد نداشتند که نیروهای نظامی غیر از رسالت اصلی خودش در کارهای دیگر دخالت کند. در حالی که میبینید امروز اکثر پروژهها و ساخت و سازهای ملی را آنها انجام میدهند.
وی در ادامه با اشاره به موضوع نوع برخورد با استکبار جهانی و ایادی آنها در منطقه تصریح کرد: مثلا امام(ره) در بحث حادثه کشتار حجاج در عربستان در سال 66 خیلی متأثر شدند، ولی بعد از گذشت مدتی به مسئولان وزارت امور خارجه گفتند که ما نمیتوانیم حج را تعطیل کنیم، بروید مذاکره کنید و دوباره حج را برقرار کنید. این در حالی بود که ما به شدت از عربستان دلخور بودیم و عربستان هم نه عذرخواهی کرده و نه بابت شهدا غرامتی را پرداخت کرده بود؛ ولی امام(ره) فرمود که حج را دوباره برقرار کنید.
عضو مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه «نمیشود به صورت دگماتیستی با مسائل برخورد کرد و مسلما مرور زمان یک تغییراتی ایجاد میکند»، گفت: در رابطه با مصر وقتی که شاه به این کشور رفت و آنها حاضر نشدند شاه را به ایران تحویل بدهند، رابطه ما با مصر تیر شد و الان هم هنوز ارتباط دیپلماتیک چندانی با آنها نداریم؛ اما آیا اندیشه امام این است که با مصر برای همیشه باید قطع ارتباط کنیم؟ یا اینکه اگر شرایط مساعد باشد ما میتوانیم در یک رابطه برد برد تعامل کنیم و بتوانیم منافع خودمان را حفظ نماییم؟
رضوییزدی اظهار کرد: ما باید سعی کنیم هرقدر که میشود مصر به یک کانون ضد ایران تبدیل نشود و قطعا کاستن از دشمن، خودش یک پیروزی است و ما باید تلاش کنیم دشمنان کمتری در دنیا داشته باشیم و دولتها مواضع تندی علیه ما اتخاذ نکنند.
وی اضافه کرد: لازمه بازخوانی اندیشههای حضرت امام(ره) این است که از فضای آزادی تفکر و اندیشه حمایت و این جرأت به افراد داده شود که اگر بعد از امام(ره) در اداره کشور حرکتهایی انجام شده است که با اندیشه ایشان سازگاری ندارد، امکان بازگو کردن وجود داشته باشد. بدیهی است نظر شخصیتهایی چون مقام معظم رهبری و آیتالله هاشمی رفسنجانی و آیتالله موسویاردبیلی که از نزدیکان امام(ره) بودند راهگشای درک اندیشههای امام(ره) است.
رضوییزدی تأکید کرد: من اعتقاد ندارم که یک جناح خاصی باید کار بازخوانی اندیشه امام(ره) را انجام دهد و بگوید که متولی بازخوانی ما هستیم. همه افراد با هر تفکری اعم از اصوگرا و اصلاحطلب که در انقلاب سهیم و زیر علم امام حرکت کردند، همه ذیحق هستند که به میدان بیایند و نظرات خود را درباره اندیشه امام(ره) بیان کنند. البته ممکن است بین آنها تضادی وجود داشته باشد و در یک جاهایی برداشت از اندیشههای امام(ره) مختلف باشد، اما باید گفت که «حیات العلم بالرد و النقد». بین افراد بحث میشود و به یک جای مشخصی میرسند و این به حال جامعه مفید هست اما بهشرطی که افراد بتوانند آزادنه تحلیل و برررسی کنند.بتواند آزادانه و غیرمغرضانه تحلیل و بررسی کنند.
انتهای پیام/