نانوآفتکشهای نورتخریبپذیر و زیستسازگار
به گزارش گروه علم و فناوری آنا، یکی از مهمترین و کارآمدترین راهکارها برای مبارزه با آفات کشاورزی، کاربرد آفتکشهای شیمیایی است اما این راهکار با چالش بزرگ «فرمولاسیون آفتکشی» مواجه است چراکه به کارگیری فرمولاسیونهای آفتکشی ناکارآمد، میتواند خطرات جدی و جبرانناپذیری از جمله از بین رفتن محصولات پزشکی، افزایش هزینه کنترل آفات، افزایش مصرف آفتکشها و آلودگیهای زیست محیطی ایجاد کند.
با توجه به تاثیرات منفی آفتکشها روی محصولات کشاورزی، دانشمندان همواره به دنبال فرمولاسیونی بودند که در حین تاثیرگذار بودن، میزان آسیبرسانی را به حداقل برساند.
حالا نرگس معماریزاده با استفاده از فناوری نانو موفق به ساخت فرمولاسیون جدیدی برای آفتکشها شده است. معماریزاده این طرح را به عنوان رساله دکتری خود ارائه داده است.
وی در این باره گفت: «با استفاده از پلیمرهای زیستسازگار، ذرات آفتکش را به صورت نانوکپسول درآوردیم؛ بدین ترتیب رهاسازی این نانوآفتکش آهسته و به صورت کنترل شده صورت میگیرد. بنابراین میتوانیم با مقدار ماده موثر کمتر و دفعات سمپاشی کمتر آفت را کنترل کنیم».
به خاطر وجود پلیمرهای که نانوذرات را محاصره کردند، این نانوآفتکش نورتخریبپذیر است، درواقع تحت طول موج ماورابنفش نور خورشید بقایای مضر این آفتکش در محیط تجزیه میشود. بنابراین آلودگی زیستی هم ندارد. این نانوآفتکش روی اکثر محصولات کشاورزی ازجمله صیفیجات، سبزیجات، مرکبات و گیاهان زینتی موثر است.
گفتنی است که دهمین نمایشگاه فناوری نانو از 14 تا 17 مهر امسال در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
انتهای پیام/