دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مهر 1396 - 12:55
دادستان کل کشور خطاب به یک نماینده مجلس:

اگر مدعی آزادی هستی چرا برای همه این سنگ را به سینه نمی‌زنی؟

دادستان کل کشور در واکنش به اظهارات اخیر یکی از نمایندگان مجلس گفت: حرف من این نیست که از قوه قضاییه انتقاد نکنید؛ کما اینکه شاید منم از مجلس انتقاد داشته باشم و انتقاد کنم، ولی اگر می خواهید قوه را نقد کنید، نقدتان باید علمی یا حقوقی باشد.
کد خبر : 220665

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری در مراسم سی و ششمین سالروز تاسیس سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: آقای نماینده‌ای که داری از رانت وابستگی به بزرگان دیگر استفاده می‌کنی و دنبال این هستی که نکته‌ای را بدست آوری و علیه قوه قضاییه مقاله بنویسی و سخنرانی کنی و قوه را به چالش بکشی، اگر مشاهده می شد که در همه عرصه‌ها وارد می شوی انسان دلش نمی‌سوخت؛ اولا این آقایان حق ورود به مسایل قضایی را ندارند.


وی افزود: چه طور است که از هر چه حمایت می‌کنی افراد مساله دار و کسانی است که وابسته به ضد انقلاب و اپوزیسیون هستند. یک بار شده که بیایی و از پرونده افراد عادی حمایت کنی. اگر شما مدعی آزادی هستی چرا برای همه این سنگ را به سینه نمی زنی؟ چرا دروغ می‌گویی؟ این نشان دهنده این است که به دنبال اجرای عدالت حقیقی نیستید.


دادستان کل گفت: من نمی‌گویم که از قوه قضاییه انتقاد نکنید؛ کما اینکه شاید منم از مجلس انتقاد داشته باشم و انتقاد کنم، ولی اگر می‌خواهید قوه را نقد کنید، نقدتان باید علمی یا حقوقی باشد؛ اما از اشخاص خاص و محکومین مشخصی همیشه حمایت کردن نشان می‌دهد که صداقت ندارید و شما به دنبال اجرای عدالت نیستید نه برای نماینده و نه برای قاضی این امر شایسته نیست.


منتظری گفت: اینکه نماینده‌ای هر روز تریبونی پیدا کند و قوه قضاییه را بکوبد به نفع کیست؟ همین نماینده اگر پرونده‌ای داشت به قوه قضاییه مراجعه می‌کرد یا نمی‌کرد؟ دیدیم که مراجعه کرد؛ بنابراین اجازه بدهید قوه قضاییه با آرامش به پرونده‌ها رسیدگی کند. اقتدار قوه قضاییه باید حفظ شود و اگر ایرادی دارید، منطقی، عقلی و حقوقی مطرح کنید. آدم دلش از اینجا می‌سوزد که اصلا اطلاعی از محتویات پرونده ندارد و اظهارنظر ماهوی می‌کند. وقتی از محتویات پرونده اطلاع نداری چرا اظهارنظر می‌کنی و به خودت اجازه می‌دهی یک تیری بیندازی و این ممکن است به سینه قوه قضاییه بخورد. فکر می‌کنید قوه قضاییه تضعیف شود به نفع مردم است؟ والله این طور نیست.


وی افزود: هیچ دستگاهی به اندازه قوه‌ قضاییه در درون خود عوامل نظارتی ندارد و اگر یک قاضی مشکلی داشته باشد برخورد می‌شود. شما ببینید در همین سال 95 چه تعداد قاضی منفصل شدند. اینها را نمی‌بینند و اینگونه به قوه قضاییه هجمه می‌کنند و اظهار دلسوزی هم می‌کنند. از سوی دیگر کشورهای استکباری از این مسایل استفاده کرده و نظام را تضعیف می‌کنند.


منتظری با بیان اینکه قوه قضاییه یکی از محورهای اصلی است که دشمن به دنبال تضعیف آن است، گفت: کسانی که دنبال براندازی نظام هستند، قوه قضاییه را هدف قرار داده‌اند. قصد دارند قوه قضاییه را به انحاء مختلف بکوبند؛ از نسبت‌های ناروا گرفته تا توهین و دروغ، هدف شان سلب اعتماد مردم است.


وی با بیان اینکه سپاه پاسداران از دیگر نهادهایی است که دشمن به دنبال تضعیف آن هست، گفت: سپاه پاسدارانی که از میان مردم برخاسته و این همه ایثار در عرصههای مختلف داشته است. در همین جریانات دو، سه سال اخیر اگر حضور سپاه قدس در عراق و سوریه نبود، می‌توانستند دماغ داعش را به خاک بمالند و این همه پیشرفت داشته باشند؟ سردار سلیمانی نمادی از سپاه در دفع تروریست در منطقه است و بعد می خواهند اینها را در گروه‌های تروریستی قرار دهند. واقعا خنده‌دار است. سپاه تروریست شود و آن وقت نتانیاهو و این کشور جعلی نماد آزادی‌خواهی است؟


وی افزود: حرکت دشمن حساب شده است؛ چرا می‌خواهند سپاه را در دنیا تروریستی نشان دهند؟ من و شما باید مراقب باشیم و دیگر به دشمن کمک نکنیم. همین امروز تیتر برخی روزنامه‌ها را دیدم که موجب تاسف است آن هم در روزی که دشمن به دنبال تروریست معرفی کردن سپاه است. فکر می‌کنید اگر سپاه و قوه قضاییه تضعیف شود نان‌تان در روغن است؟ کور خوانده‌اید. این ره که می‌روید به جهنم است.


وی ادامه داد: تا یک زمانی نظام به افرادی که کرم‌صفتانه کار می‌کنند، مهلت می‌دهد. قبل‌تر از اینها کسانی آمدند که به جایی نرسیدند و اینها هم به جایی نمی‌رسند و باید بدانند که به جایی هم نخواهند رسید.


منتظری در ادامه گفت: اگر منشور امیرالمومنین را در بخش‌های مختلف اجرایی، قضایی، قانونگذاری و حتی نیروی مسلح حاکم کنیم، قطعا زندگی ما خیلی بهتر از این خواهد بود. در ارتباط با به کارگیری کارگزاران، حضرت علی (ع) به مالک دستور می‌دهند کارگزاران را با آزمون و امتحان به کار بگیر و آنها را بر اساس تمایلات شخصی به کار نگیرد. پستی که امروز به من و شما داده شده از روسای قوا گرفته تا وزرا و روسای ادارات، امانت است.


دادستان کل کشور تاکید کرد: قطعا و مسلما یکی از عوامل آسایش مردم، داشتن سیستم اداری سالم است و این مسئله هم در قوه مجریه، قوه قضاییه و قوه مقننه صدق دارد. اگر خدای ناکرده قرار باشد عدم سلامت خود را نشان بدهد، مردم چکار کنند؟ چند درصد از مردم از دستگاه‌ها رضایت دارند؟ نمی‌گویم صد در صد باید رضایت داشته باشند چون مقدور نیست. 50 درصد نارضایتی به دستگاه‌های قضایی طبیعی است چون وقتی کسی در دادگاه‌ها محکوم می‌شود خود را ناراضی نشان می‌دهد اما این مقدار نارضایتی در دستگاه اجرایی یعنی در جایی مشکلی وجود دارد. در کشور ما حاکمیت اسلام و قرآن است و پسندیده نیست کار مردم را در ادارات به فردا بیندازند و این خیانت به مردم است.


منتظری گفت: مهم، قانون و اجرای قانون است و ناظر بر این دستگاه‌ها به موجب اصل 174 قانون اساسی، سازمان بازرسی کل است. نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین دو وظیفه مهم سازمان بازرسی است. اگر چنانچه در سازمان بازرسی به این دو وظیفه عمل شود، باید شاهد این همه فساد باشیم؟ این به معنای نفی زحمات شما نیست اما خروجی کار شما را می خواهیم تحلیل کنیم. به نظر شما چه اشکالاتی در کار ما و دستگاه قضا هست که شاهد اینگونه فسادها در ادارات هستیم.


منتظری ادامه داد: اگر در دستگاه قضایی و سازمان بازرسی آنگونه که وظیفه‌مان است عمل می کردیم شاهد این همه فساد نمی‌بودیم. نظارت باید از اولین گام یک پروژه تا پایان آن باشد نه اینکه بعد از پایان پروژه نظارت کنیم. سازمان بازرسی منافذ را برای سوء استفاده ببندد.


وی بیان کرد: سیستم بانکی ما سیستم ناسالمی است و دلیل، این همه اختلاس‌ها و سوء برداشت ها و پرداخت تسهیلات به نورچشمی‌هاست. اگر سیستم بانکی ما درست بود، نباید شاهد چنین وضعی می‌بودیم. همین الان بیش از 12 الی 13 پرونده در هیات انتظامی بانک مرکزی مطرح است.


منتظری گفت: متاسفانه خصوصی‌سازی به چاه ویل تبدیل شده است. در خصوصی‌سازی با اموال بیت‌المال چه کردند؟ از شرکت آذراب و هپکو گرفته تا پتروشیمی کرمانشاه. باید یک فکری کرد. امروز باید از نظارت سیستماتیک بیشتر استفاده کرد. قطعا مقدور نیست که در کنار هر پروژه‌ای از یک یا دو ناظر استفاده کنیم و باید از فناوری‌های نوین در بخش‌های مختلف بانکی و گمرکی استفاده کرد.


دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: قوه‌ قضاییه هم که می‌خواهد به پرونده‌های مهم و مهره‌هایی که به برخی جاها اتصال دارند ورود کند، یک آقای بزرگواری می‌گوید قوه قضاییه بیکار است و احضار می کند و آقای بزرگوار دیگری می‌گوید قوه قضاییه برخورد سیاسی می‌کند. در انتخابات تخلفات بسیاری داشتیم و برخی مقامات در امر انتخابات تخلف صریح داشتند و حالا که پرونده تشکیل شده و می خواهیم برخورد کنیم، می‌گویند برخورد شما سیاسی است. این مساله هم شامل دولت سابق و هم دولت فعلی است. در بحث مسائل مالی قوه قضاییه ورود می‌کند و به یک مهره‌هایی می‌رسد که وابستگی‌هایی دارد و می‌گویند قوه قضاییه برخورد سیاسی می‌کند. آخر بی‌انصاف‌ها این چه حرفی است، می‌زنید؟


منبع: ایسنا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب