ساخت نانوحسگری که نیاز به منبع انرژی ندارد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، استفاده از حسگرها در زندگی روزمره در حال افزایش است، بهطوری که آنها را در بسیاری از محصولات هوشمند شاهد هستیم. اخیرا دارپا( یا سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی) با همکاری دانشگاه نورثایسترن در بوستون اقدام به ساخت حسگر مادون قرمزی کرده است که برای کار نیاز به انرژی ندارد. این حسگر با استفاده از فناوری نانو ساخته شده است و میتواند تاثیر شگرفی روی زندگی بشر داشته باشد.
حسگر مادون قرمز ابزار الکترونیکی است که دادهها را از محیط اطراف دریافت میکند. برای این کار از نشر یا شناسایی تابش مادون قرمز استفاده میشود. در حال حاضر تقاضا برای حسگرهای مادون قرمز در حال افزایش بوده است و این حسگرها در بازار بهوفور یافت میشوند. تولید انبوه این حسگرها منجر به کاهش هزینه میشود که طی چند سال اخیر این روند سرعت بیشتری گرفته است.
دارپا و دانشگاه نورثایسترن در این پروژه، حسگری ساختند که میتواند امواج مادونقرمز را شناسایی کند، در حالی که در مود خواب (sleep mode) این ابزار با دریافت همین امواج، از آنها برای تولید انرژی استفاده میکند.
دارپا قصد دارد تا از این فناوری برای شبکه بزرگی از حسگرها استفاده کند. در حالی که حسگرهای رایج نیاز به نگهداری و تامین انرژی دارند، در این فناوری به دلیل بینیازی از این امر، هزینهها به شدت کاهش مییابد زیرا منبع تامین انرژی مورد نیاز نخواهد بود و نگهداری کمی برای این نوع حسگرها لازم است.
در این حسگرها از نانوساختارهایی استفاده شده است که میتوانند امواج مادون قرمز را جذب کند و از آن هم برای شناسایی و هم تولید انرژی استفاده میشود.
دارپا قصد دارد از این نانوحسگرها برای برنامههای آتی خود استفاده کند. این حسگرها را میتوان بهگونهای طراحی کرد که بتواند سیگنالهای دیگر را نیز شناسایی کند. محققان این پروژه معتقداند که اگر این حسگر در زیرساختهای شهری استفاده شود، منجر تغییرات شگرفی در زندگی میشود.
انتهای پیام/