دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مهر 1396 - 08:21

کاشی ماندگار عثمان محمدپرست مرمت می‌شود

کاشی ماندگار عثمان محمدپرست که چندی پیش شکسته‌شد، به زودی مرمت می‌شود.
کد خبر : 220300

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، کاشی ماندگار که از شهریورماه سال جاری بر سردرخانه عثمان محمدپرست قرار گرفته بود، توسط فردی ناشناس شکسته شد.



براساس سخنان مسئولان میراث فرهنگی استان خراسان رضوی، این کاشی به زودی مورد مرمت قرار خواهد گرفت تا یاد هنر دو تار نواز هنرمند خراسانی را به عموم مردم یادآوری کند.


طرح کاشی ماندگار با امید به ارتقای فرهنگ جامعه و از میان برداشته شدن فقر فرهنگی، از دوره ریاست زهرا احمدی پور رئیس سازمان میراث فرهنگی اجرایی شد، تا با نصب کاشی بر سردر خانه هر یک از بزرگان، مشاهیر و هنرمندان کشورمان مقام شامخ افتخارآفرینان کشور پاس‌داشته شود.


این طرح از اردیبهشت ماه سال جاری با نصب کاشی بر سردرخانه ایران درودی هنرمند کشورمان آغاز شد و با نصب ده‌ها کاشی ماندگار در استان‌های مختلف ادامه پیدا کرد.


سازمان میراث فرهنگی با اجرای این طرح قصد داشت، هم هنرمندان و بزرگان کشور را به عنوان میراث ناملموس بشری معرفی کند و بومیان هر استان در عبور از محله‌ها بیشتر با زندگی و هنر مشاهیر آشنا شوند و هم کنوانسیون 2003 یونسکو که به پاسداری از میراث ناملموس بشری اشاره دارد را پیگیر باشد.


لازم به یادآوری است، این هنرمند دوتار نواز ایرانی، متولد خطه خواف از توابع خراسان رضوی و از سن ۱۰ سالگی با دوتار مأنوس بوده‌است.


محمد پرست در خصوص منشآ دوتارنوازی معتقد است که خاستگاه دوتار‌نوازی سه شهر خواف، تایباد و تربت جام است که بیشتر آهنگ‌های فارسی و محلی می‌پردازند و بعد از آن هم در قوچان، شیروان و بجنورد، دوتار رایج است که با آن آهنگ‌های کردی و ترکی می‌زدند، از آنجا هم به ترکمن‌ها در گنبد کاووس رسید که با دوتار آهنگ‌های ترکمنی می‌نواختند.


استاد عثمان محمدپرست دوتارنواز موسیقی مقامی آثار مطرح و معروفی دارد که مهم‌ترین آن‌ها «مقام نوایی» از اشعار طبیب اصفهانی است و با پنجه سحرآمیزش از چاوشی و سرحدی گرفته تا دیگر مقام‌های این دیار اجراهای گوناگونی را در عین وحدت آفریده است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب