دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مهر 1396 - 12:33
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم:

لزوم ایجاد امنیت‌خاطر مخاطبان درباره کرسی‌های آزاداندیشی

نشست خبری سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با هدف تشریح فعالیت‌ها و دستاوردهای وزارت علوم در حوزه فرهنگی و اجتماعی و تبیین برنامه‌های آینده این معاونت صبح امروز در وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد.
کد خبر : 219692

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر حسین میرزایی درباره رویکرد اصلی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: تاکید بر فرهنگ دانشگاهی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی دو رکن اساسی این معاونت خواهد بود. ویژگی اصلی دانشگاه فرهنگ دانشگاهی است و باید بیشتر از دانشگاه مورد تاکید قرار گیرد. فرهنگ آکادمیک معطوف به دانشگاه است و باید در دستور کار تمام بخش‌های وزارت‌خانه باشد.


میرزایی با بیان اینکه دانشگاه باید مسئولیت اجتماعی خود را بپذیرد، گفت: تاکید مقام معظم رهبری، رئیس جمهوری و سرپرست وزارت علوم بر مسئولیت‌پذیری اجتماعی ما را متعهد کرده است که به این امر بیشتر بپردازیم. دانشگاه علاوه‌بر امور خودش باید به اصلاح امور جامعه بپردازد.


سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم درباره نقش دانشگاه در حل چالش‌های اجتماعی گفت: چالش‌ها را صرفا دولت نباید رفع کند و دانشگاه می‌تواند به مسائل کشور بپردازد. مسئولیت اجتماعی باید عملیاتی شود و بخش اصلی آن هم بررسی چالش‌های موجود در جامعه است.


به گفته میرزایی اگر مشارکت اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شکل نگیرد ممکن است با امتناع زندگی مواجه شویم و در این مشارکت دانشجویان باید نقش فعالی داشته باشند.


او درباره ایجاد شبکه ملی جامعه و دانشگاه گفت: «براساس تفاهم‌نامه‌ای که بین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، وزارت علوم، وزارت کشور و مرکز بررسی استراتژیک امضا شد، روسای ۳۱ دانشگاه، به عنوان رئیس شبکه‌های جامعه و دانشگاه منصوب شدند. استاندار و رئیس سازمان برنامه و بودجه هر استان نیز به عنوان دو رکن اصلی این کار گروه می‌باشند. در این شبکه، بیشتر استادان نقش‌آفرینی می‌کنند تا چالش‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی استان‌ها شناخته و برای رفع آن برنامه‌ریزی شود.»


میرزایی درباره برنامه این معاونت برای حمایت از کرسی‌های آزاد اندیشی گفت: «دانشگاه محل آزاداندیشی است و کرسی آزاد‌اندیشی امر فرعی نیست. اگر آزاد اندیشی در دانشگاه نباشد کارکرد اصلی آن انجام نشده است. دانشگاه محل امنی است که گفت‌وگو باید در آن جریان داشته باشد. جنس بحث آزاد اندیشی بیشتر مربوط به علوم انسانی است.»


او افزود: «برخی از آیین‌نامه‌های تصویب شده برای کرسی‌های آزاد اندیشی خودشان برخلاف اندیشه آزاد بود اما در حال حاضر آیین نامه‌ها تصویب شده و طبق مصوبات شورای اسلامی، کرسی‌ها باید تضمینی در باب امنیت خاطر مخاطبان به وجود آورد.»


سرپرست معاونت فرهنگی و ‌اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه بخشی از آزاد اندیشی ظرفیت‌سازی برای دانشجویان است، گفت: «لزوماً نباید برای کرسی‌ها از بیرون دانشگاه سخنران دعوت شود، خود دانشگاه محل اندیشه‌ورزی است و دانشجویان باید در گفت‌وگوها مشارکت داشته باشند. در حال حاضر وضعیت بهتر شده است اما هنوز نیاز به تصحیح و تکامل بیشتر احساس می‌شود. اگر بلوغ سیاسی، فرهنگی و گفت‌وگو بین دانشجویان و در دانشگاه‌ها ایجاد شود به رسالت خود عمل کرده‌ایم.»


میرزایی درباره منشور حقوق دانشجویی گفت: «این منشور بدیهیات عقلی و منبعث از قوانین بالا دستی است که باید در قبال دانشجو انجام شود و الزام اجرایی آن هم آیین نامه‌های آن است.»


او افزود: «دانشگاه باید فرهنگ قرآنی را تبیین کند و نباید به مسابقات قرآنی اکتفا شود.»


سرپرست معاونت فرهنگی وزارت علوم درباره حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تشکل‌ها گفت: «در حال حاضر ۲۱۱ تشکل دانشجویی وجود دارد. وظیفه وزارتخانه حمایت از اتحادیه‌ها است. دیدار و گفت‌وگوهایی به طور سالانه با تشکل‌ها انجام می‌شود و با آنها تعامل داریم. بر فعالیت هیات نظارت دانشگاه‌ها نظارت خواهیم کرد و اگر شکایتی باشد بررسی خواهیم کرد.»


او درباره فعالیت کانون‌های موسیقی در دانشگاه‌ها گفت: «فعالیت هیچ کانونی منع قانونی ندارد اما برخی محدودیت‌ها و چالش‌ها بیرون از دانشگاه ایجاد می‌شود. اگر کیان دانشگاه حفظ شود و اخبار ضد و نقیض منتشر نشود چالش ایجاد نخواهد شد، متاسفانه موسیقی دچار این چالش شده است.»


به گفته سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرده است که کنسرت به صورت مستقل در دانشگاه‌ها انجام نشود اما فعالیت موسیقایی در حین برنامه هیچ مشکلی ندارد.


او در پایان گفت: «وظیفه اصلی ما حمایت از دانشگاهیان است و اگر طبق قوانین خطایی صورت بگیرد خودمان باید به آن رسیدگی کنیم و ورود نیروهای بیرون از دانشگاه و دخالت آنها در مسائل هزینه‌ها را بیشتر می‌کند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب