دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 مهر 1396 - 17:38
ظریف:

سازمان ملل در جنگ تحمیلی یک اقدام مثبت هم برای ایران انجام نداد

وزیر امورخارجه گفت: سیاه‌ترین موضوع در سازمان‌های بین‌المللی موضوع جنگ تحمیلی ایران است، حتی در موضوع فلسطین چند بار رژیم صهیونیستی را محکوم کردند، جنگ ما یکی از پرونده‌های سازمان ملل است که حتی یک اقدام مثبت در مورد آن در سازمان ملل مشاهده نمی‌شود.
کد خبر : 219487

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری آنا، محمدجواد ظریف بعدازظهر امروز در همایش ملی «آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و هشت سال دفاع مقدس» با اشاره به اینکه بنده یک درس از رفتار آیت‌الله هاشمی در قبال جنگ آموختم اظهار کرد: شجاعت همواره به معنای تندروی نیست و گزهی شجاعت به معنای آینده‌نگری است و می‌تواند به معنای ترجیح منافع ملی به جای منافع شخصی باشد.


وی در این همایش که به همت انجمن اندیشه و قلم در کتابخانه ملی برگزار شد، ادامه داد: آیت‌الله هاشمی شخصی شجاع بود، ولی این شجاعت را در راه انقلاب و اسلام و منافع ملی خرج می کرد.


وزیر امور خارجه تاکید کرد: با رصد رفتار سیاسی زندگی آیت‌الله هاشمی می توان این واقعیت را دید که ایشان همیشه آماده بودند خود را هزینه نظام و انقلاب کنند و بهترین نمونه آن پذیرش قطعنامه ٥٩٨ بود، آیت‌الله هاشمی در مورد این قطعنامه مسئولیت را پذیرفت تا امام (ره) ناگزیر ورود به این امر نشوند.


ظریف با طرح موضوع جنگ تحمیلی ایران در عرصه بین‌المللی گفت: سیاه‌ترین موضوع در سازمان‌های بین‌المللی موضوع جنگ تحمیلی ایران است، حتی در موضوع فلسطین چند بار رژیم صهیونیستی را محکوم کردند، جنگ ما یکی از پرونده‌های سازمان ملل است که حتی یک اقدام مثبت در مورد آن در سازمان ملل مشاهده نمی‌شود.


وی افزود: ٧روز بعد از حمله عراق علیه ایران، سازمان ملل اولین قطعنامه خود را صادر کرد، در این قطعنامه حتی صحبتی از حمله نظامی هم نمی‌شود و تنها موضوع اختلاف مرزی ایران و عراق بیان می‌شود، در این شرایط هیچ صحبتی از سلاح‌های نظامی نمی‌شود و پس از فتح خرمشهر خروج نیروهای نظامی از کشور ما بیان می شود.


وزیر امورخارجه با بیان اینکه اداره چنین جنگی در عین بی‌مسئولیتی سازمان ملل کار بسیاری دشواری است، خاطرنشان کرد: این جنگ با مدیریت امام راحل، مقام معظم رهبری و آیت‌الله هاشمی به موفقیت نزیک شد، زمانی که عراق بمب های شیمیایی بر ایران فرود آورد، بنده به سازمان ملل مراجعه کردم و این موضوع مطرح شد و پس از ارائه شش گزارش به شورای امنیت سازمان ملل شاهد بودیم حتی یک قطعنامه هم در این مورد صادر نشد.


ظریف گفت: اینکه در نبود تسلیحات نظامی و عدم حمایت بین‌المللی توانستیم جنگ را به جلو ببریم کار بزرگی بود، در دوران بحران شدید جنگ سرد برای مقابله با پیش‌روی‌های جمهوری اسلامی، ٥ عضو دائم سازمان ملل با هم متحد شدند که قطعنامه ٥٩٨ را بپذیرند، در این قطعنامه با همه خصومت‌هایی که با ایران داشتند آیت‌الله هاشمی بسیار خوب موضوع را مدیریت کردند.


وی ادامه داد: سخنانی که این روزها برخی در مورد مسئولان ایرانی مطرح می‌کنند را توجه نکنید، نوع برخورد شجاعانه ما با قطعنامه ٥٩٨ و جلوگیری از اولین تحریم شورای امنیت علیه ایران به خاطر تدابیر امام راحل و سران قوا بود، تفاوت مدیریت ما در برخورد با تحریم‌های شورای امنیت که در موضوع جنگ، تسخیر لانه جاسوسی و انرژی هسته‌ای رخ داد، باعث شد در سومین مرحله تحریم شورای امنیت یعنی موضوعات هسته‌ای به این تحریم تن بدهیم.


وزیر امورخارجه با اشاره به مذاکرات، برای بررسی موضوع تجاوز به ایران که در سازمان ملل رخ داد، تصریح کرد: اگر مدیریت شجاعانه آیت‌الله هاشمی در این رابطه نبود، هیچ گاه نمی‌توانستیم برگه محکومیت صدام در جنگ علیه ایران را بگیریم.


ظریف خاطرنشان کرد: شجاعت و فدا شدن برای نظام از جمله اقداماتی است که آیت‌الله هاشمی در راس کارهای خود انجام داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب