سهم شرکتهای خصوصی از جایزه مدیریت فناوری 56 درصد است
به گزارش گروه علم و فناوری آنا از برنامه گفتوگوی علمی، دکتر مصطفی بغدادی، رئیس دپارتمان ارزیابی جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری، درباره چگونگی جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری با بیان این که جایزه ملی فناوری و نوآوری از پنج سال پیش شروع شد، گفت: «دلیل اصلی مطرح شده چنین ایدهای، آن بود که پیش از آن نزدیک به ده سال، تجربه برگزاری دو جایزه یعنی جایزه ملی کیفیت ایران و جایزه ملی تعالی سازمانی را در سطح ملی در کشور داشتیم که نقش و کارکرد این جوایز در ارتقاء توانمندیهای بنگاههای ایرانی مشخص بود».
وی از وجود خلا جدی در حوزه فناوری و نوآوری گفت و افزود: «بنگاهها در ایران با مفاهیم فناوری و نوآوری غریبه بودند یعنی حتی در جوایز قبلی نیز اغلب سازمانها در کشور، چیزی برای عرضه در حوزه فناوری و نوآوری نداشتند و با این مفاهیم به صورت علمی غریبه بودند».
رئیس دپارتمان ارزیابی جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری افزود: «حدود 15 سال از ورود رشته مدیریت فناوری به عنوان یک رشته دانشگاهی میگذرد اما حداقل تا پنج سال پیش مشهود بود که در دانشگاهها در سطح کلان و ملی در حوزه سیاست گذاری فناوری صحبت میشد و مطالبی که مناسب سطوح بنگاهها باشد، کمتر بیان میشد».
وی افزود: «این نیاز باعث شد تا جمعی را به این نتیجه برساند که با همت انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران بخواهند یک مدل بنگاهی را طراحی کنند. انجمن مدیریت فناوری از انجمنهای علمی ثبت شده وزارت علوم است و در رتبه بندیهای چند دوره گذشته جزو سه انجمن برتر کشور است».
بغدادی با اشاره به اینکه در اوایل شهریور امسال، پنجمین دوره جایزه را برگزار کردیم، گفت: «یک دوره از این جایزه در کیش و بقیه دورهها در تهران برگزار شده است».
وی درباره شرکت کنندگان در این جایزه گفت: «هیچ محدودیتی برای شرکت در جایزه مدیریت ملی فناوری و نوآوری وجود ندارد و شرکتهای دولتی و خصوصی و همچنین شرکتهای ایرانی که در خارج از کشور فعالیت میکنند میتوانند در این جایزه حضور داشته باشند که در ادوار گذشته نیز از هر سه بخش شرکت کننده داشتیم».
وی با اشاره به اینکه در آخرین دوره برگزاری جایزه، 56 درصد از شرکتها، از بخش خصوصی بودند، گفت: «همچنین شرکتهای ایرانی که پروژههای بین المللی داشتند یا بازارهای صادراتی در اختیار داشتند نیز در این جایزه در صنایع مختلف شرکت کردند».
انتهای پیام/