دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مهر 1396 - 09:50
صبحی غندور در گفت‌وگو با آنا

اگر عامل حادثه لاس‌وگاس مسلمان بود شاهد موجی از اسلام‌ستیزی بودیم/ ترامپ تمایلی به اصلاح قانون حمل سلاح در آمریکا ندارد

یک تحلیلگر برجسته عرب‌زبان گفت اگر عامل حادثه لاس‌وگاس فردی عرب یا مسلمان بود، اوضاع متفاوتی را شاهد بودیم و رئیس‌‌جمهور آمریکا بلافاصله در نطقی تلویزیونی به شعارهای همیشگی خود علیه مسلمانان می‌پرداخت.
کد خبر : 217809

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی؛ بامداد دوشنبه بود که تراژدی لاس و گاس رخ داد و فردی آمریکایی‌تبار به نام استیون پادوک از طبقه سی و دوم هتل مجاور محل برگزاری جشنواره موسیقی، مردم را به رگبار بست. اگر چه از این حمله به عنوان «خونبارترین حادثه تیراندازی تاریخ آمریکا» یاد می‌شود، اما رسانه‌های آمریکا و از جمله رئیس‌جمهوری این کشور در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر ابعاد ماجرا و «تروریستی نخواندن» آن برآمدند. از این رو برای بررسی سیاست و رفتار دولتمردان و رسانه‌های آمریکایی در قبال این حادثه، تاثیر ساختار سیاسی و اجتماعی آمریکا بر چنین حوادثی و همچنین رویکرد و سیاست‌های ترامپ بر گسترش چنین اتفاقاتی با دکتر صبحی غندور، رئیس دپارتمان گفت‌وگوهای عربی در آمریکا به گفت‌وگو پرداختیم.


دکتر صبحی غندور درباره این حادثه به خبرنگار آنا گفت: «تلاش دولت آمریکا در جهت کم جلوه دادن ابعاد حادثه تیراندازی در لاس و گاس است، حادثه‌ای که طبق آخرین آمارها بیش از 60 کشته و 500 مجروح بر جای گذاشته است و به نوعی مرگ‌بارترین حادثه خشونت‌آمیز تاریخ آمریکا به‌شمار می‌رود.»


وی افزود: «علت به تکاپو افتادن آمریکا برای لاپوشانی حادثه‌ای به این عظمت آن است که عامل اصلی حادثه فردی آمریکایی و سفیدپوست به نام استیون پادوک است؛ طبعا آمریکا تمایلی ندارند زیاد به حادثه تیراندازی پرداخته شود و حتی دیدید که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در برابر این فاجعه تنها به یک خط کامنت در توییتر شخصی‌اش بسنده کرد.»


این تحلیلگر برجسته عرب‌زبان تاکید کرد: «اگر عامل حادثه فردی عرب یا مسلمان بود، اوضاع متفاوتی را شاهد بودیم. ترامپ بلافاصله در نطقی تلویزیونی به شعارهای همیشگی خود علیه مسلمانان می‌پرداخت و تلاش می‌کرد تا از چنین حادثه‌ای بیشترین سود را ببرد. او حتی ممکن بود در پی سوءاستفاده از چنین حادثه‌ای برآید و با تذکر دادن مجدد خطر تروریست‌ها و پناه‌جویان، تصمیمات دیگری نسبت به سفر اتباع کشورهای مسلمان به آمریکا اتخاذ کند.»


غندور درباره اینکه ساختار اجتماعی سیاسی آمریکا چه تاثیری بر این حادثه داشته است، گفت: «ساختار سیاسی و اجتماعی ایالت متحده دو روی یک سکه هستند و به نوعی رویکردشان با یکدیگر در تضاد است. حادثه تیراندازی در جشنواره موسیقی لاس و گاس را باید ناشی از استفاده ناصحیح از قانون حمل سلاح در آمریکا دانست. البته انتظار می‌رود با رخ دادن چنین حادثه‌ای که در آن مقادیر زیادی سلاح در خانه پادوک کشف شد، اصلاحاتی در قوانین مربوط به خرید و فروش سلاح و نحوه مالکیت آن‌ها ایجاد شود. این سوال را باید پرسید چگونه باوجود همه تدابیر امنیتی در سراسر آمریکا از سوی پلیس، یک فرد می‌تواند به راحتی سلاح انبار کند؟ طبعا جایی از کار می‌لنگد و باید برای اصلاح قانون حمل و خرید و فروش سلاح دست به کار شد.»


باوجود این، غندور بعید دانست چنین تحرکی در مسئولان ایجاد شود و تصریح کرد: «من معتقدم کارخانه‌های تولید سلاح در آمریکا در حال سودآوری هستند و به نوعی، یک اهرم فشار در مقابل هرگونه اعمال محدودیت یا اصلاح قانون به‌شمار می‌روند. دولت آمریکا نیز با سود سرشاری که از تولید سلاح و خرید و فروش آن به دست می‌آورد تمایلی به چنین اقدامی ندارد.»


وی افزود: «در بعد اجتماعی، مردم آمریکا هفته‌ای نیست که شاهد نتیجه فاجعه‌بار حمل سلاح، نه از سوی نیروهای نظامی و پلیس و اف‌بی‌آی، بلکه از سوی حتی یک نوجوان ساده نباشند. بعد از این حوادث تجمعات اعتراض‌آمیز برگزار می‌شود، تولیدکنندگان سلاح وعده پرداخت غرامت می‌دهند، دولت مجبور به ایراد توضیحاتی می‌شود و بعد همه چیز به حالت قبل بازمی‌گردد. رویکرد اعتراضی به نوعی اپیدمی در جامعه آمریکا تبدیل شده است و معمولا راه به جایی نمی‌برد، چرا که منبع قدرت جای دیگری است.»


رئیس دپارتمان گفت‌وگوهای عربی در واشنگتن درباره راهکارهای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی گفت: «ریشه اینگونه موضوعات در نژادپرستی دولت آمریکاست. تقسیم‌بندی مردم به سیاه و سفید و رنگین‌پوست به شدت در جامعه آمریکا فراگیر است و تا شاهد چنین پدیده‌ای هستیم و تا سلاح در دست سفیدپوستان است و تا تهدید به حمله تروریست‌ها علیه جامعه آمریکا ادامه دارد، می‌توان شاهد چنین حوادثی بود.»


صبحی غندور در پاسخ به این سوال که سیاست‌های ترامپ چه تاثیری بر شکاف‌های داخلی آمریکا دارد، گفت: «دولت آمریکا و شخص دونالد ترامپ توجهی به اکثریت جامعه آمریکا نمی‌کند و جهت‌گیری‌هایش تاجرمآبانه است؛ هرجا پول در میان باشد او نیز به آن توجه دارد، همانگونه که اکنون تجارت سلاح برایش اولویت دارد و سود سرشاری که تولیدکنندگان اسلحه به جیبش می‌ریزند مانع از اقدام به نفع غالب مردمی است که خواهان برقراری امنیت در آمریکا هستند. زمانی جنبش وال‌استریت شکل گرفت و اکنون شاهد تجمعات پراکنده‌ای در زمینه اصلاح قانون مالکیت سلاح هستیم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب