دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مهر 1396 - 10:54

جوهر باستانی چینی سلول‌های سرطانی را می‌کشد

برای قرن‌ها، هنرمندان و خوشنویسان چینی از جوهر خود استفاده کردند تا داستان‌های بی‌شماری را از دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم، بازگو کنند و حالا به نظر می‌رسد که این جوهر کاربرد دیگری هم دارد.
کد خبر : 216951

به گزارش گروه علم و فناوری آنا از ScienceAlert، دانشمندان کشف کردند که جوهر گیاهی چینی به نام «Hu-Kaiwen» حاوی خواص مولکولی خاصی است که علاوه بر نوشتن پیام و متن روی کاغذ، برای کشتن سلول‌های سرطانی نیز ایده‌آل است.


یک تیم تحقیقاتی چینی از دانشگاه فودان شانگهای پس از این که متوجه شباهت‌های جوهر «Hu-Kaiwen» با نانوذرات مصنوعی، مورد استفاده در روش جدید درمان سرطان به نام فوتوترمال، شدند به بررسی آن پرداختند.


فوتوترمال شامل تزریق موادی حاوی این نانوذرات به تومورهای بدن می‌شود و سپس با لیزر مورد هدف قرار می‌گیرند. وقتی که لیزر به نانوذرات درون تومور برخورد می‌کند، دمای سلول‌های سرطانی افزایش یافته و می‌میرند.


یکی از مشکلات این روش درمانی، پیدا کردن مواد درست برای تزریق به بدن بیمار است. دانشمندان چندین نوع نانوذرات مصنوعی، مانند نانولوله‌های کربنی و گرافن، را مورد بررسی قرار دادند اما یا سمی بودند یا تولیدشان گران‌قیمت بود یا به‌سختی ساخته می‌شدند.


اما مواد نرم، سیاه و یکدست جوهر «Hu-Kaiwen» برای این کار از هر نظر ایده‌آل است، دارای رنگ مناسب برای جذب نور و گرما است، در آب پایدار است، گران‌قیمت یا پیچیده نیست و از همه مهم‌تر سمی هم نیست.


دانشمندان برای آزمایش فرضیه خود، این جوهر را با تست پراکندگی آب آزمایش کردند و دریافتند که شامل ترکیبات نانوذرات کربن است. این نانوذارت قادرند تنها پس از پنج دقیقه قرار گرفتن در معرض اشعه مادون قرمز به دمای 55 درجه سلسیوس برسند که بالاترین میزان جذب گرمایی در میان مواد مصنوعی فوتوترمال است.


این جوهر از خاصیت پایداری بالایی برخوردار است و بدین معناست که می‌تواند این خواص را برای مدت زمان طولانی حفظ کند.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب