انجام عملیات در عمق 200 متری با رباتهای زیردریایی کنترلی
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سید میلاد فیاضی، مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدی دانشبنیان جهان صنعت جنوب، با بیان این که امروزه رباتهای زیرآبی بخش جدانشدنی صنایع و علوم دریایی هستند، گفت: «در حال حاضر این رباتها بخش بسیار مهم و قابل اعتمادی از صنایع ساحلی و فراساحلی به شمار میروند، که توسط نهادهای تجاری، دولتی، نظامی و تحقیقاتی مورداستفاده قرار میگیرند».
فیاضی گفت: «رباتهای زیردریایی مدرن، امروزه طیف متنوعی از وظایف محوله را، از بازرسیِ محیطهای خطرناک درون راکتورهای هستهای گرفته تا تعمیر تأسیسات پیچیده زیردریا در صنایع نفت و گاز را به انجام میرسانند».
این فعال حوزه فناوری در تعریف این ربات طراحیشده بیان کرد: «این نوع زیردریایی، یک وسیله نقلیه پویشگر با قابلکنترل از راه دور (ROV) است، سیستم کنترل پیشرفته این رباتها به اپراتور این امکان را میدهد که این وسیله را در اعماق آب کنترل و هدایت کند و از طریق اعمال فرامین عملیات مورد نظر را از طریق تجهیزات ربات، انجام دهد».
مدیرعامل شرکت جهان صنعت جنوب با اشاره به این که رباتهای زیرآبی در اندازهها و ابعاد متفاوت و با گستره متنوعی از فناوریها و امکانات در سالهای اخیر طراحی، ساخت، آزمایش و بهکارگیری شده است گفت: «برخی از رباتهای طراحیشده در مواردی به تولید صنعتی رسیدهاند. انواع این رباتها از نمونههای کوچک و سادهای که صرفاً مجهز به دوربین فیلمبرداری کوچکی تا گونههای پیشرفته و بسیار پیچیدهای که در اعماق بیش از 10000 متری دریا امکان انجام عملیات متنوع و متعددی رادارند، شامل میشوند».
فیاضی گفت: «از آنجا که رباتهای زیردریایی از فناوری پیشرفته برخوردار هستند، بسیاری از شرکتهای ایرانی به علت تحریمها برای واردات این محصولات با مشکلات زیادی دسته و پنجه نرم میکنند».
وی در خصوص هزینه تمامشده این شناور در داخل کشور گفت: «قیمت این دستگاه بنا بر عمق عملیاتی و نوع تقاضا از 70 میلیون تا چند میلیارد متفاوت است. نمونه ROV که تا عمق 200 متری عمق دریا میرود، در کشور به مبلغ 500 میلیون تومان به فروش میرسد، در حالی که نمونه خارجی آن با ابعاد مشابه چیزی حدود یک تا سه میلیارد تومان است».
انتهای پیام/