دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 بهمن 1393 - 09:31
بانک خصوصی «اچ‌اس‌بی‌سی» گزارش داد

گران‌ترین کشورها برای ادامه تحصیل کجاست؟

در این گزارش با یک حساب سرانگشتی فهرستی از گران‌ترین و ارزان‌ترین کشور‌ها برای ادامه تحصیل تهیه شده است
کد خبر : 2152

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کشوری که در آن متولد می‌شویم همیشه مقصد نهایی ما برای ادامه تحصیل نیست. سوال بسیاری این است که دقیقا چقدر پول برای تحصیل در یک کشور خارجی نیاز است. خانواده‌ها نیز همیشه قبل از فرستادن فرزندانشان به خارج از کشور به بهانه ادامه تحصیل یک حساب سرانگشتی می‌کنند و هرکس به فراخور حالش دور‌ترین یا نزدیک‌ترین کشور را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کند.


بانک خصوصی «اچ‌اس‌بی‌سی» در گزارش جدید خود استرالیا را به عنوان گران‌ترین مقصد آموزش عالی برای دانشجویان بین‌المللی معرفی کرده است.


در گزارش بانک «اچ‌اس‌بی‌سی» انگلیس آمده است: استرالیا که از نظر وسعت ششمین کشور جهان محسوب می‌شود از نظر بالا بودن هزینه‌های تحصیلی بسیاری از کشورهای صنعتی و پیشرفته را پشت سر گذاشته است. در این گزارش پس از استرالیا کشورهای آمریکا و انگلیس نیز همچنان جزو گران‌ترین کشور‌ها برای ادامه تحصیل هستند.


انتشار این گزارش موجب تعجب بسیاری از دانشجویان بین‌المللی شد چرا که آن‌ها معمولا انگلیس را به لحاظ هزینه‌های زندگی و تحصیلی به عنوان گران‌ترین کشور جهان می‌دانستند. با این حال همچنان تحصیل در انگلیس هزینه بالایی دارد و در این رده‌بندی در ردیف سوم قرار گرفته است. به دنبال بروز بحران اقتصادی در اروپا و آمریکا، بسیاری از موسسات آموزش عالی شهریه‌های خود را افزایش دادند تا بتوانند بر کمبود بودجه‌های دولتی خود فایق آیند و در عین حال نیز درآمدهای خود را افزایش دهند. این مسئله سبب فراری دادن دانشجویان خارجی از کشورهای پرهزینه به سمت کشورهای کم‌هزینه‌تر نظیر سنگاپور، هنگ کنگ و استرالیا شد.


اما اطلاعات ارائه شده در این گزارش این ذهنیت را به کلی تغییر داد. اگرچه میزان شهریه سالانه دانشجویان خارجی در دو کشور آمریکا و استرالیا تقریبا به یک اندازه، یعنی حدود ۲۵ هزار دلار است اما هزینه‌های سنگین زندگی در استرالیا، این کشور را از نظر هزینه‌های سالانه برای ادامه تحصیل بالا‌تر از سایر کشور‌ها قرار داده است.


دانشجویان خارجی در استرالیا باید سالانه مبلغی حدود ۳۸ هزار دلار هزینه کنند که این رقم برای دانشجویان خارجی در آمریکا ۳۵ هزار دلار و در انگلیس ۳۰ هزار دلار است.


در این فهرست آلمان در میان ۱۳ کشور با میانگین سالانه ۶۲۰۰ دلار برای شهریه و هزینه‌های زندگی وضعیت مناسب‌تری داشته است. در آسیا نیز کشورهای سنگاپور و هنگ کنگ پس از استرالیا پرهزینه‌ترین کشور‌ها برای دانشجویان بین‌المللی معرفی شده‌اند. دانشجویان بین‌المللی در این کشور‌ها به ترتیب باید سالانه مبالغ ۲۴ هزار دلار و ۲۲ هزار دلار هزینه کنند.


اما در این گزارش، هند ارزان‌ترین کشور برای ادامه تحصیل معرفی شده است. در این گزارش دانشگاه‌های هند در بین ۱۵ کشور ارزیابی شده، ارزان‌ترین محسوب می‌شوند ضمن اینکه هزینه‌های تحصیل در دانشگاه‌های این کشور حتی در مقایسه با دانشگاه‌های ترکیه، چین و مکزیک هم پایین‌تر است.


بنا بر اعلام بانک «اچ‌اس‌بی‌سی»، ۱۳ کشور پرهزینه برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی شامل کشورهای زیر هستند:


۱- استرالیا سالانه ۳۸ هزار و ۵۱۶ دلار


۲- آمریکا سالانه ۳۵ هزار و ۷۰۵ دلار


۳- انگلیس سالانه ۳۰ هزار و ۳۲۵ دلار


۴- امارات متحده عربی سالانه ۲۷ هزار و ۳۷۵ دلار


۵- کانادا سالانه ۲۶ هزار و ۱۱ دلار


۶- سنگاپور سالانه ۲۴ هزار و ۲۴۸ دلار


۷- هنگ کنگ سالانه ۲۲ هزار و ۴۴۳ دلار


۸- ژاپن سالانه ۱۹ هزار و ۱۶۴ دلار


۹- روسیه سالانه ۹۴۴۱ دلار


۱۰- چین سالانه ۸۷۶۶ دلار


۱۱- تایوان سالانه ۲۵۷۸ دلار


۱۲- اسپانیا سالانه ۷۰۰۶ دلار


۱۳- آلمان سالانه ۶۲۸۵ دلار


شهرهای گران دانشجویی


اما بر اساس گزارش بانک خصوصی «اچ‌اس‌بی‌سی» فهرست گران‌ترین شهر‌ها برای دانشجویان به قرار زیر است:


لندن - پایتخت انگلستان یکی از مراکز اصلی سرمایه داری اروپا گران‌ترین شهر برای دانشجویان از نظر مسکن است (۷۸۲ یورو به طور متوسط) است. در زوم‌های دور‌تر لندن این نرخ به حدود ۵۵۰ یورو می‌رسد.


مسکو - پایتخت روسیه همینطور هم شهر گرانی است چه برسد به دانشجویانی که برای تحصیل مجبورند در این شهر اتاق بگیرند در این شهر اجاره اتاق ۷۵۶ یورو آب می‌خورد.


پاریس - پایتخت فرانسه شهر عشق و رویاست اما برای دانشجویان یک کابوس مجسم است با اجاره ۷۴۰ یورو، برای بیست متر اتاق در رتبه سوم خود را قرار داده است.


استکهلم- پایتخت سوئد که به ونیز شمال اروپا شهرت دارد نیز شهر گرانی است مخصوصا کومون‌های مرکزی که در آن‌ها متوسط اجاره ۶۸۸ یوروبرای یک اتاق کوچک است.


اسلو - پایتخت نروژ که کلا گران‌ترین شهر اروپاست برای اجاره هر اتاق دانشجویان ۶۵۳ یورو باید بپردازند البته دانشگاههای رایگان امتیاز این کشور است.


دوبلین - پایتخت ایرلند با متوسط ۶۴۵ یورو برای دانشجویان نیز از شهرهای دانشجویی بسیار گران است.


آمستردام - پایتخت هلند با ۵۷۹ یورو برای دانشجویانی که مجبورند در پایتخت این کشور اتاق بگیرند شهر گرانی است.


کپنهاگ - پایتخت دانمارک گرچه دارای دانشگاههای رایگان است اما با ۵۷۷ یورو اجاره بها باز هم شهر گرانیست گرچه این کشور در بین کشورهای اسکاندیناوی ارزان‌ترین کشور از حیث ارزاق عمومی است.


رم - پایتخت ایتالیا با ۵۴۰ یورو هزینه گران‌ترین شهر جنوب اروپاست.


برن -سوئیس با ۵۱۰ یوروهزینه اجاره در رتبه آخر طبقه بندی ۱۰ تا از گران‌ترین شهرهای اروپاست.


اما هزینه‌های بالای زندگی در این شهر باعث شده است حتی آخرین شهر این طبقه بندی هم برای خود کابوس شبانه دانشجویان کم پول تلقی شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب