دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 شهريور 1396 - 15:35
صدیقی خبر داد:

اعلام نتایج رتبه‌بندی آشپزخانه دانشگاه‌ها تا یک ماه آینده/ اعطای وام عتبات به 30هزار دانشجو

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم از رتبه‌بندی آشپزخانه‌های دانشگاه‌ها و اعلام نتایج این رتبه‌بندی تا یک ماه آینده خبر داد.
کد خبر : 214236

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر احمد معتمدی در مراسم افتتاح خوابگاه بازسازی‌شده دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: «توجه به ارتقا کیفیت خوابگاه‌های دانشجویی و تغذیه از اولویت‌های این دانشگاه به شمار می‌رود. یکی از معضلات دانشگاه پراکندگی ساختمان‌های خوابگاهی است که برنامه داریم خوابگاه‌های این دانشگاه را در مجتمع‌هایی تجمیع کنیم.»


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: «در سال تحصیلی جدید بخشی از فعالیت عمرانی ساخت مجتمع‌های خوابگاهی این دانشگاه آغاز خواهد شد. قبل از پایان برنامه ششم برنامه داریم ۱۰۰ درصد ظرفیت خوابگاهی خود را افزایش دهیم.»


معتمدی گفت: «برای ساخت مجتمع‌های خوابگاهی نیازمند زمین‌های با مساحت زیاد هستیم که در این زمینه با سازمان اوقاف و ستاد فرمان امام (ره) صحبت‌هایی انجام داده‌ایم. از ابتدای فعالیت خود در این دانشگاه سعی کردیم محیط ملتهب دانشگاه را آرام کنیم که بخشی از این فعالیت‌ها در حوزه سیاسی و اجتماعی و بخشی نیز در حوزه مسائل صنفی بوده است.


او افزود: «۳۵ درصد دانشجویان این دانشگاه خوابگاهی هستند، بیش از یک سوم جمعیت دانشجوی این دانشگاه در خوابگاه اقامت دارند که اگر نتوانیم شرایط لازم را برای زندگی آنها فراهم کنیم این روند بر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشجویان تاثیر خواهد داشت. در دوره مدیریت جدید این دانشگاه مباحث خوابگاه و تغذیه از اولویت‌های این دانشگاه بوده است و در این راستا سعی کردیم امکانات موجود را ارتقا دهیم که خوابگاه‌های سطح پنج و چهار خود را به رتبه‌های بالاتر ارتقا دادیم. هنوز اعتبارات مربوط به تعمیر و تجهیز دانشگاه‌ها به آنها پرداخت نشده و بخشی نیز به صورت اوراق و صکوک به دانشگاه‌ها پرداخت شده است. در این راستا قصد نداریم از دولت گله کنیم چرا‌که دولت هم با مشکلات مالی مواجه است.»


معتمدی گفت: «همچنین در سال‌های گذشته ظرفیت‌های خوابگاهی جدید را به این دانشگاه اضافه کردیم و اکنون ظرفیت خوابگاهی دانشگاه ۱۵ درصد رشد داشته است.»


او افزود: «برخی از اتاق‌های خوابگاهی این دانشگاه ۱۲ نفره هستند که سعی داریم این اتاق‌ها را به استانداردها نزدیک کنیم و در این راستا از توان خیران نیز استفاده کرده‌ایم. یک ساختمان خوابگاهی جدید این دانشگاه با کمک یکی از خیران در حال ساخت است که هزینه ساخت آن ۱۰ میلیارد تومان برآورد شده و حدود ۲۵۰ ظرفیت خوابگاهی جدید را به این دانشگاه اضافه می‌کند.»


اختصاص ۳.۵ میلیارد تومان برای تعمیر خوابگاه‌های دانشگاه امیرکبیر


مدیرکل دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر هم در این مراسم گفت: «در سال ۹۶، سه و نیم میلیارد تومان بودجه برای تعمیر و بازسازی ساختمان‌های خوابگاهی این دانشگاه اختصاص داده شد.»


مهندس حسین یوسفی‌خواه در حاشیه افتتاح خوابگاه بازسازی شده دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: «در سال جاری ۹ خوابگاه این دانشگاه بازسازی و تعمیر شدند که بر این اساس رتبه این خوابگاه‌ها به خوابگاه‌های سطح یک و دو ارتقا یافته است. طبق تعمیر و بازسازی‌های صورت گرفته سطح خوابگاه شهید یاوری از 4 به یک، شهید ساده از سه به یک، بنیاد قلم‌چی از 3 به یک، شهید شرفی از 4 به 2، شهید عصاری از 4 به 2، شهید نجات‌اللهی از 4 به 2، شهید مرادی از 4 به 2، شهید برنجیان از 3 به 2 و شهید احمدی از 4 به 3 ارتقا یافته است.»


مدیرکل دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: «ظرفیت خوابگاه‌های شهید یاوری از 157 نفر به 192، شهید ساده از 54 نفر به 70، قلم‌چی از 100 نفر به 125، شهید شرفی از 435 نفر به 500، شهید عصاری از 145 نفر به 180 افزایش یافته است.»


یوسفی ادامه داد: «با توجه به بازسازی‌‌های صورت گرفته ۲۰۶ ظرفیت خوابگاهی جدید در ساختمان‌های قدیمی خوابگاهی این دانشگاه ایجاد شده است. به طور میانگین برای ایجاد یک ظرفیت خوابگاهی در این دانشگاه ۲۵ میلیون تومان هزینه نیاز است که با ایجاد ۲۰۶ ظرفیت خوابگاهی جدید بر اساس بازسازی‌های صورت گرفته توانستیم ۵ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان در هزینه‌های دانشگاه صرفه‌جویی کنیم.»


یوسفی‌خواه گفت: «برنامه داریم هر چهار سال یکبار ساختمان‌های خوابگاهی این دانشگاه را بازسازی و تعمیر کنیم. در سال ۹۵ سه میلیارد تومان برای تعمیر و تجهیز یک هزار و ۲۰ ظرفیت خوابگاهی این دانشگاه هزینه شد.»


دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق در ارتقای خدمات دانشجویی


دکتر مجتبی صدیقی در مراسم افتتاح خوابگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر به دانشجویان متقاضی خوابگاه گفت: «دانشگاه صنعتی امیرکبیر دانشگاهی موفق در حوزه ارائه خدمات دانشجویی و رفاهی در میان دیگر دانشگاه‌ها است. در افزایش ظرفیت خوابگاه‌های کشور با مشکل مواجه بودیم چرا که در برنامه پنجم توسعه نمی‌توانستیم از محل اعتبارات هزینه‌های مربوطه را تامین کنیم اما با کمک‌های خیران و دیگر بخش‌ها توانستیم ظرفیت خوابگاهی کشور را توسعه دهیم.»


او افزود: «تا پایان برنامه ششم توسعه ۷۵ هزار ظرفیت جدید خوابگاهی به دانشگاه‌های کشور افزوده می‌شود که با توجه به کاهش جمعیت دانشجویی این افزایش ظرفیت می‌تواند ما را به سطح استاندارد ظرفیت خوابگاهی برساند. خوابگاه‌های غیردولتی نقش به‌سزایی در تامین ظرفیت خوابگاهی کشور دارند که نظارت و کنترل آنها بر‌عهده کنترل دانشگاه‌های مادر است.»


صدیقی گفت: «از دو سال گذشته نظارت بر خوابگاه‌های غیردولتی به دانشگاه‌های مادر استان سپرده شد که اکنون ۳۲۰ خوابگاه غیردولتی مجوز دارند.۱۰۰ درخواست جدید راه‌اندازی خوابگاه غیردولتی ارائه شده که امیدواریم به زودی این درخواست‌ها بررسی شوند.»


رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: «توزیع دانشجو در خوابگاه‌های غیردولتی نیز بر عهده دانشگاه‌هاست. به دانشجویان توصیه می‌کنیم تنها به خوابگاه‌های غیردولتی مراجعه کنند که مورد تایید دانشگاه‌های مادر است.»


او ادامه داد: «امسال ۶۰۰ ساختمان خوابگاهی دانشگاهی کشور تعمیرات اساسی شده‌اند. ۶۵ ساختمان خوابگاهی رتبه پنج در دانشگاه‌ها وجود داشت که این خوابگاه‌ها ارتقا یافتند. امیدواریم هر چه سریع تر خوابگاه‌های دارای رتبه چهار نیز به رتبه‌های بهتر ارتقا یابند. ۱۲۰۰ ظرفیت خوابگاهی در کشور وجود دارد که ۶۰ درصد این ظرفیت‌ها در رتبه‌های سه و چهار قرار گرفته‌اند. در تابستان امسال با هماهنگی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم و دانشگاه‌ها در ۷۱ دانشگاه تعمیرات اساسی ساختمان‌های خوابگاهی انجام شد که حدود ۲۰ میلیارد تومان هزینه در برداشت.»


رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: «صندوق رفاه وزارت علوم ۱۰ میلیارد تومان کمک مالی برای بازسازی ساختمان‌های خوابگاه‌های دانشجویی به خوابگاه‌ها پرداخت کرده و قرار است بخش دیگر حمایت مالی نیز در مهر به دانشگاه‌ها پرداخت کند.»


صدیقی گفت: «تاکنون ۱۴.۰۳ درصد کمک مالی از سوی صندوق رفاه وزارت علوم به دانشگاه‌ها شده است که موجب شد تا ۷ هزار و ۲۰۰ ظرفیت جدید خوابگاهی در کشور ایجاد شود. امسال برای ساخت خوابگاه جدید به دانشگاه‌ها اعلام شده که صندوق رفاه پس از اتمام ساخت در سود وام دانشگاه‌ها مشارکت خواهد کرد. تاکنون چند دانشگاه بر اساس این قانون اقدام کرده‌اند.»


رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: «تاکنون ۱۰۰ خوابگاه تندرستی در ساختمان‌های خوابگاهی دانشگاه‌ها ایجاد شده که در سال جاری نیز ۱۰۰ اتاق تندرستی جدید اضافه خواهد شد.»


رتبه‌بندی آشپزخانه‌های دانشگاه‌ها در یک ماه آینده


او افزود: «آشپزخانه‌های دانشگاه‌ها در حال رتبه‌بندی هستند که آنالیز این رتبه‌بندی در یک ماه آینده مشخص خواهد شد. بازسازی و تعمیر آشپزخانه دانشگاه‌ها نیز آغاز شده و برنامه داریم این آشپزخانه‌ها را به آشپزخانه‌های صنعتی تبدیل کنیم. سال گذشته برای ارتقای ساختمان‌های خوابگاهی و آشپزخانه‌های دانشگاه‌ها حدود ۱۱۰ میلیارد تومان بودجه از سوی صندوق رفاه وزارت علوم به دانشگاه‌ها اعطا شده است.»


جزئیات ارائه وام‌های دانشجویی


رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: «از سال ۹۳ ارائه وام به دانشجویان دکتری آغاز شده است که در سال ۹۵ نیز عملکرد خوبی در این حوزه داشتیم. در شش ماه اول امسال ۸۳ میلیارد تومان وام دکتری به متقاضیان پرداخت شد و ۴۵ میلیارد تومان نیز وام به سایر دانشجویان در مقاطع مختلف پرداخت شد.»


او ادامه داد: «دانشجویان دوره دکتری از ابتدای مهر می‌توانند برای ثبت‌نام وام دوره دکتری اقدام کنند. دیگر دانشجویان نیز از نیمه مهر می‌توانند برای ثبت‌نام وام‌های دانشجویی اقدام کنند. صندوق رفاه وزارت علوم ۲۱ نوع وام به دانشجویان پرداخت می‌کند که زمان پرداخت آن به ۱۵ روز کاهش یافته است.»


صدیقی در پایان گفت: «وام عتبات دانشجویی نیز امسال افزایش یافته که این رقم برای دانشجویان متاهل به یک و نیم میلیون تومان و برای دانشجویان مجرد به یک میلیون افزایش یافته که در مجموع پیش‌بینی می‌شود این وام به ۳۰ هزار دانشجو تعلق گیرد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب