باکتریها در فضا به روش عجیبی مقاومتر میشوند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، براساس نتایج یک مطالعه جدید، وقتی که باکتریها در فضا قرار میگیرند با انجام یک سری تغییر شکل دفاعی در برابر آنتیبیوتیکهای کشنده گارد میگیرند. این یافتههای به ما کمک میکند تا درک بهتری از نحوه نجات یافتن این میکروارگانیسمها به دست آوریم که حتی پس از خارج شدن از مدار زمین بیشتر هم شکوفا میشود.
پیش از این میدانستیم که باکتریها در فضا رفتار متفاوتی دارند؛ درک این که چگونه و چرا این اتفاق میافتد برای سلامت نگهداشتن فضانوردان در سفرهای دور و دراز بسیار حیاتی است.
دانشمندان دانشگاه کلورادو آزمایشی طراحی کردند که در ایستگاه فضایی بینالمللی صورت گرفت. در این آزمایش، دستهای از باکتری «اشریشیا کُلی» (به اختصار ایکلی) با آنتیبیوتیک جنتامایسین سولفات، که معمولا باکتری ایکلی را از بین میبرد، کشت شد اما در فضا، این قضیه به طور کلی فرق میکند.
محققان میدانستند که رفتار باکتریها در فضا تغییر میکند و غلظت بالایی از آنتیبیوتیک قادر به کشتن آنهاست. در طی این آزمایش دانشمندان یک آنالیز سیستماتیک از تغییرات فیزیک ظاهری باکتریها انجام دادند و متوجه تغییرات مهمی شدند.
وقتی که باکتری ایکلی در معرض جنتامایسین سولفات قرار میگیرد واکنش جالبی از خود بروز میدهد: تعداد سلولها 13 برابر افزایش و حجم سلول تا 73 درصد کاهش مییابد.
یک گروه دیگر باکتری ایکلی را روی زمین کشت دادند و آنها را در معرض میزان مشابهی از جنتامایسین سولفات قرار دادند و سپس آنالیزهای هر دو گروه را باهم مقایسه کردند.
مقایسه باکتریهای کشتشده در فضا و روی زمین- باکتریها در فضا (سمت راست)
به گفته محققان به دلیل عدم وجود گرانش در فضا، باکتریها سطح بسیار کمتری را برای تعامل با دارو در اختیار دارند. همچنین باکتریها ضخامت دیوارههای سلولی و غشای سلولی را افزایش میدهند و به صورت دستهای رشد میکنند تا پوستههای بیرونی از پوستههای درونی در برابر دارو محافظت کند.
همچنین محققان تعداد زیادی کپسول کوچک به نام «وزیکول غشا» پیدا کردند که به عنوان سلولهای باکتریایی برای شروع عفونت عمل میکند.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/