دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 شهريور 1396 - 09:51
گزارش آنا از یک فاجعه انسانی؛

روهینگا تلخی یک ناکامی

مردم مصیبت زده اقلیت مسلمان روهینگایی و ساکنان پیشین میانمار که امروز از خانه و کاشانه خود آواره شده‌اند، عجایبی را در دنیای پر مدعای کنونی ایجاد کرده‌اند.
کد خبر : 213164

به گزارش خبرنگار اعزامی گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به بنگلادش، امروز هنگامی که بخشی از اقلام کمکی و حمایتی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران میان آوارگان روهینگیایی توزیع‌ می‌شد، صحنه‌ای عجیب رخ داد.


محل استقرار موقت آوارگان روهینگایی که به نام «کمپ» شناخته می‌شود، شامل مناطق متعددی است که اشخاص به صورت غالبا دست‌ساز آن را ایجاد کرده‌اند؛ تیرک‌های چوبی با چادرهای پلاستیکی بسیار بزرگ و ضخیم تیره که رو یا در نهایت یک طرف آن‌ها را می‌گیرد تا آفتاب و باد شدید آوارگان را اذیت نکند.


این کمپ‌ها بسیار ساده و آسیب پذیرند. افراد در این کمپ‌ها بیشتر شب‌ها اسکان دارند و در روز و در جاده به‌دنبال یافتن آذوقه‌ای برای زنده ماندن هستند. در این میان، کشور بنگلادش و گاهی کشورهای دیگر کمک‌هایی را برای توزیع میان آوارگان به جاده‌ها یا نزدیکی کمپ‌ها می‌آورند. صحنه‌های توزیع اقلام بسیار تکان‌دهنده است. یکی از این صحنه‌های عجیب، در روز نخست توزیع کمک‌های بشردوستانه هلال احمر جمهوری اسلامی ایران رخ داد.


هنگامی که برخی از بسته‌های جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران میان مسلمانان روهینگیایی توزیع می‌شد و آن بخش از اقلام که برای روز نخست تدارک دیده شده بود تمام شد، برخی از افراد که بیشترشان، چند روزی بود که گرسنه بودند و گاهی آذوقه مناسب یک وعده نرسیده بود، به امید اینکه به غذا یا کمکی دست یابند به سمت سایر اعضای تیم امدادرسان جمهوری اسلامی می‌آمدند و به زبان مادری خویش سخن می‌گفتند و با اشارات و بیان حالات خود، به نوعی اعلام می‌کردند که گرسنه هستند و نیاز به کمک دارند و خواهان این بودند که باز هم بسته‌های دیگری توزیع شود، ولی بسته‌های آن روز تمام شده بود. در این حین یک مادر که به فرزند خردسال خود اشاره می‌کرد، فقط با چشم اعضای تیم را نگاه کرد و درخواست کمک داشت.


دکتر مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به میان جمعیت رفت و با زبان اشاره به آن مادر مظلوم و ستمدیده فهماند که این کمپ به‌زودی از دیگر کمک‌های بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران برخوردار خواهد شد و به دیگران هم با اشاره اعلام می‌کرد که از سوی ایران کمک‌های دیگری خواهد رسید. در ادامه، سایر اعضای کمپ به میان اعضای تیم جمعیت هلال احمر آمدند و از اعلام حمایت ایران قدردانی می‌کردند.


روهینگا اثبات کرد به هر اندازه که فاجعه بزرگ‌تر می‌شود، کمک‌ها نیز باید گسترده شود و هر اندازه سخنی بیشتر می‌شود، باید همیاری و تلاش بیشتر شود. اکنون که اقلامی از سوی جمهوری اسلامی ایران با هدف کمک به اوارگان درمانده جمع‌آوری شده است و برای آن‌ها ارسال می‌شود، باید توجه داشت که آن‌ها به میزان اقلام بیشتری نیاز دارند تا زنده بمانند و از بحران موقت کنونی عبور کنند.


رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به خبرنگار اعزامی آنا گفت: «وضعیت کنونی کمپ‌های آوارگان روهینگیایی بسیار اسفناک، بحران‌زده و در آستانه یک فاجعه انسانی است. باید متذکر شد که وضعیت بهداشتی میان کمپ‌های مختلف، مسیرهای فرعی و اصلی و همه محل‌هایی که آوارگان در آن اسنقرار یافته‌اند یا رفت‌و آمد دارند، بسیار نابه‌سامان و فاقد هرگونه استاندارد در حوزه سلامت و بهداشت است.»


وی افزود: «بر این اساس، هرلحظه با شیوع یک بیماری واگیردار یا ویروس خطرناک امکان انتقال آن میان این جمعیت چند صد هزار نفری و بروز فاجعه بزرگ انسانی محتمل است. در واقع، باید تلاش بیشتری از سوی جامعه جهانی برای رسیدگی فوری غذایی و بهداشتی و در مراحل بعدی حقوقی و انسانی انجام شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب