انگلهای درون بدن در حقیقت از شما محافظت میکنند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از sciencealert، عادلانه نیست که بگوییم انگلها به طور کلی برای میزبانشان بد هستند. بسیاری از انگلها باعث بیماری و مرگ میشوند بنابراین مانند اکثر گونهها، ما انسانها نیز سعی میکنیم به هر قیمتی که شده از آنها دوری کنیم. اما براساس نتایج یک تحقیق جدید برخی از انگلها قادرند به میزبان خود کمک کنند تا با عفونتهای مرگبار مقابله کنند.
درک زمانی که انگل برای میزبان مفید است، پیامدهای مهمی درباره نحوه مدیرت ما در بیماریهای عفونی دارند اما در حال حاضر اطلاعات ما درباره این پدیده بسیار کم است.
نتایج مطالعه جدید نشان میدهد که انگلها میتوانند به راحتی مکانیسمهای مختلف را تکامل دهند تا از میزبان خود در برابر دیگر عفونتها دفاع کنند؛ این امر حاکی از آن است که محافظت از میزبان به طور طبیعی در ذات آنها وجود دارد.
این ایده که «دشمن دشمن من، دوست من است» ریشه کهنی در جوامع انسانی دارد اما نه تنها به دنیای ما محدود نمیشود. دنیای طبیعی پر از مثال است برای نمونه انگلها در برخی شرایط مفید و در برخی دیگر مضر هستند.
بعضی اوقات باکتریهایی که در سیستم گوارشی زندگی میکنند، مشکلساز میشوند اما این باکتریها از استعمار میکروبهای مضر مانند سالمونلا، که باعث مسمویت غذایی میشود، در دل و رود جلوگیری میکنند.
به طور مشابه، باکتری که به طور معمول حشرات را آلوده میکند قادر به ارائه محافظت دربرابر عفونتهای مرگبارتر است.
انگلها از راههای دیگر هم برای میزبان خود مفید واقع میشوند، برای مثال منجر به بیماریهای حاد در دیگر گونهها میشوند. این یکی از دلایل اصلی است که چگونه سنجابهای خاکستری به سرعت جایگزین سنجابهای قرمز در اکثر نقاط بریتانیا شدند.
سنجابهای خاکستری حامل ویروس سرخچه هستند که به ندرت به آنها آسیبی میزند اما معمولا برای سنجابهای قرمز مرگبار است. به همین ترتیب، برخی از گونههای باکتری با حمل ویروسهایی که باکتری رقیب در برابر آن ایمن نیست، یک جنگ بیولوژیکی راه میاندازند.
این مثالها نشان میدهد که آلوده بودن لزوما چیز بدی نیست و حتی بعضی اوقات میتواند مفید هم واقع شود اما چیزی که دانشمندان به ما نمیگویند این است که انگلها کی و چگونه تکامل مییابند تا برای میزبان خود مفید باشند.
نتایج آزمایشهای اخیر نشان میدهد که باکتریهای نه چندان مضر که درون کرمهای میکروسکوپی زندگی میکنند قادرند در طی چند روز تکامل یابند تا از میزبان خود در برابر عفونتهای مرگبار دفاع کنند.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/