دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 شهريور 1396 - 12:51

حضور ۶۰۰ مدیر زن در صنعت نفت کشور

پس از موفقیت حسن روحانی در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و رای اعتماد مجلس به ۱۶ وزیر از ۱۷ وزیر پیشنهادی وی، حالا توپ در زمین وزارتخانه هاست تا در جهت تحقق شعارهای "اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال" که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده و همچنین رویکرد اصلی دولت یعنی "آزادی، امنیت، آرامش و پیشرفت" گام بردارند.
کد خبر : 210636

به گزارش گروه اقتصادی آنا از پایگاه اطلاع رسانی دولت، یکی از وعده های دولت دوازدهم استفاده حداکثری از جوانان، بانوان و اهل تسنن در دولت و دستگاه های اجرایی بود که با توجه به عملکرد وزیر نفت در دولت یازدهم به ویژه در بهره گیری از توانمندی های زنان در سطوح مختلف مجموعه صنعت نفت کشور، این امیدواری افزایش یافته که در دولت دوازدهم شاهد روندی فزاینده در اعتماد به توانمندی های زنان در وزارت نفت باشیم.


بیژن نامدار زنگنه با ۲۶ سال سابقه حضور در وزارتخانه های جهاد سازندگی، نیرو و نفت، بیشترین سابقه و تجربه را در میان سایر وزراء کابینه دارد. وی با اخذ ۲۳۰ رای موافق، تنها ۳۵ رای مخالف و ۲۳ رای ممتنع، از نمایندگان مردم، بار دیگر راهی ساختمان وزارت نفت شده، تا با دانش و تجربه درخشان و کارنامه قابل قبول خود –به ویژه در دولت یازدهم که صنعت نفت کشور را از آستانه بازنشستگی پیش از موعد احیا کرد- همچنان در این عرصه به خدمت رسانی بپردازد.


اخباری که این روزها از انتصابات در وزارت نفت به گوش می رسد حاکی از عمل به وعده های دولت دوازدهم مبنی بر میدان دادن بیش از گذشته به بانوان، جوانان و اهل تسنن در دولت و دستگاه های اجرایی است.


در این بین با توجه به اینکه زنگنه در دولت قبل نیز به نوعی رکورد دار انتصاب مدیران زن در میان دیگر وزارتخانه ها بود، اخبار رسیده از انتصابات گواه اهمیت وزیر نفت به تحقق وعده های دولت و به کارگیری استعدادهای درخشان و شایسته سالاری دارد.


وزیر نفت پیش از این نیز از بانوان و اهل تسنن در سطوح ارشد مدیریتی وزارت نفت بهره گرفته بود.


در حال حاضر بیش از ۶۰۰ تن از بانوان کشور در مناصب مدیریتی صنعت نفت مشغول فعالیت هستند که قابل توجه و تقدیر است و انتظار می رود سایر وزراء نیز در مجموعه وزارتخانه های خود از حضور بانوان، جوانان و اهل تسنن که حضور پرشوری در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری داشتند، بهره بگیرند.


زنگنه پیشتر با انتخاب مرضیه شاهدایی به عنوان معاون در شرکت پتروشیمی، که به نوعی بزرگترین و تخصصی ترین زیرمجموعه وزارت نفت است، نشان داده بود که زنان نیز در این صنعت می توانند بسیار موفق عمل کنند.


وزیر نفت حالا دومین گام را برای از بین بردن تبعیض جنسیتی در به کار گیری نیروی کار برداشته است و در حکمی تاکید کرده است که "علاوه بر مشاغل و سمت‌هایی که بنا به طبیعت یا ماهیت آنها، الزاما باید توسط بانوان اداره شوند، در دیگر موارد جذب و استخدام جدید و هرگونه به کارگیری نیروی انسانی به هر عنوان و به هر شکل، اعمال هیچ گونه تبعیضی برای بانوان مجاز نیست، البته اشتغال در سمت های اقماری، کار در سکوهای نفتی و گاز از این حکم مستثنی است."


انتصابات و عملکرد زنگنه در مجموعه صنعت نفت کشور به حضور نمادین زنان پایان داد و به شکلی رسمی برای زنان احکام مهمی صادر شد که باید آن را همسطح با انتصاب‌های تعیین شده از سوی حسن روحانی تلقی کرد.


به این ترتیب اکنون وزارت نفت در ارتقای جایگاه مدیریت زنان و افزایش میزان مشارکت آنان در سطوح مدیریتی در برنامه جامع اصلاح نظام اداری کشور که از جمله برنامه‌های دکتر روحانی در حوزه «زنان و خانواده» در دولت دوازدهم به شمار می‌رود، پیشگام و پرچمدار است. در این میان نباید از تاثیر راه‌اندازی شبکه مشاوران زن در زیرمجموعه‌های وزارت نفت در تحقق چنین وضعیتی چشم پوشید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب