اختلاف نظر سازمان نوسازی و میراث فرهنگی دلیل تاخیر مرمت دارالفنون/ احیای دارالفنون دو سال طول میکشد
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا حجت الاسلام محیالدین بهرام محمدیان، معاون پژوهشی وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش صبح امروز در مدرسه دارالفنون و در مراسم رونمایی از خانه امیرکبیر و خانه شهدای دانش آموز و معلمان شهید با اشاره به اینکه امیرکبیر در
سده اخیر جزو الگوهای سیاسی کشور بوده است، اظهار کرد: سازمان پژوهش تلاش کرده است تا در مدرسه دارالفنون تالاری را جهت برگزاری جشنوارههای آموزشی و ضیافت شخصیتهای بین المللی آموزشی افتتاح کند که امیدواریم این موضوع در آینده نزدیک به وقوع بپیوندد.
وی با تاکید بر اینکه بازسازی دارالفنون آنگونه که مدنظر ما است پیش نمیرود، بیان داشت: از 3 سال گذشته که مدرسه دارالفنون به مرکز پژوهش تحویل داده شده است ما تلاش کردیم هماهنگیهای لازم را با میراث فرهنگی انجام دهیم که در نتیجه این همگراییها دو جلسه شورای مدیران و معاونین و جلسه سیاست گذاری با معاونان سازمان میراث فرهنگی تشکیل شده است.
محمدیان ادامه داد: ما تلاش کردیم تا نفسهای تازه در دارالفنون جاری شود و آن را شناسنامهای برای آموزش و پرورش نوین قرار دادهایم. البته این آغاز کار است و باید آن را توسعه دهیم. یکی از کارهای موثری که در این رابطه انجام شده است رفت و آمد دانش آموزان به دارالفنون است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به نیازمند بودن سازمان پژوهش به یک طرح جامع برای احیای دارالفنون گفت: در سالهای اخیر بین سازمان نوسازی و میراث فرهنگی اختلاف نظرهایی در خصوص احیای دارالفنون وجود داشته است، سازمان نوسازی معتقد است به دلیل زلزله خیز بودن تهران باید مقاوم سازیهایی انجام شود اما سازمان میراث فرهنگی مدعی است که هیچ تغییری در بافت سنتی نباید به وجود آید و ما امیدواریم که این دو سازمان به یک نقطه توافق برسد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اضافه کرد: تا دو هفته آینده طرح جامع مرمت دارالفنون که در شورای میراث فرهنگی مطرح شده است مورد بررسی قرار میگیرد و پس از تایید نظرات کارشناسان کار مرمت سرعت بخشیده میشود.
وی با تاکید بر تامین بودن منابع مالی جهت مرمت و بازسازی دارالفنون گفت: ما در این خصوص هیچ مشکلی نداریم و بودجه لازم برای بازسازی و مرمت دارالفنون در اختیار داریم.
محمدیان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه از سال 87 تا به امروز دارالفنون هیچ تغییری نکرده است و به نظر شما تغییر به چه معناست گفت: مسلما کارهای مثبتی انجام شده است به طور مثال به جای رفت و آمد حیوانات موذی، دانش آموزان و مردم در دارالفنون رفت و آمد میکنند.
محمدیان تاکید کرد: عدهای از افراد درباره دارالفنون تصرفاتی را انجام داده بودند که ما در امور حقوقی وزارت آموزش و پرورش به دنبال رفع این تصرفات هستیم.
رئیس سازمان پژوهش عنوان کرد: وزیر تاکید کردند که تا سال 95 باید دارالفنون به طور کامل مرمت و نوسازی شود.
وی در خصوص برآورد هزینه کلی جهت مرمت و نوسازی دارالفنون بیان کرد: حدود 6 میلیارد تومان برآورد اولیه جهت بازسازی دارالفنون در نظر گرفته شده است که به انضمام راه اندازی موزه و مرکز اسناد و مدارک این میزان به 11 میلیارد تومان میرسد و به طور حتم مرمت کامل دارالفنون حداقل تا 2 سال آینده تمام میشود.
رئیس سازمان پژوهش در خصوص کارهای انجام شده دیگر در خصوص مدرسه دارالفنون اظهار کرد: کتابنامه فارغ التحصیلان و اساتیدی که در دارالفنون مشغول به کار بودند به چاپ رسیده است که علاقهمندان میتوانند از آن بازدید کنند.
وی اضافه کرد: در نظر داریم جهت احیای کامل دارالفنون سمنهای مردم نهادی را تشکیل دهیم و امیدواریم هر چه زودتر این اتفاق بیفتد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/