دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 بهمن 1393 - 09:15

اتونازی در کانادا قانونی شد

به حکم دیوان عالی کانادا، پزشکان این کشور می‌توانند به بیماران لاعلاجی که شرایط پزشکی دشواری دارند کمک کنند تا به حیات خود پایان دهند. به این اقدام اتونازی گفته می‌شود و در بسیاری از کشورها به دلایل ارزش‌های اخلاقی، غیرقانونی است
کد خبر : 2076

به گزارش سرویس پزشکی خبرگزاری آنا و به نقل از BBC، به حکم دیوان عالی کانادا، پزشکان این کشور می‌توانند به بیماران لاعلاجی که شرایط پزشکی دشواری دارند کمک کنند تا به حیات خود پایان دهند.


با این رای، قانون ممنوعیت اوتانازی یا مرگ خودخواسته که در سال ۱۹۹۳ در این کشور تصویب شده بود، تغییر می‌یابد.


این دادگاه به اتفاق آرا، قانون پیشین را تجاوز به حقوق کانادایی‌ها توصیف کرده است.


یک گروه فعال حقوق مدنی به نمایندگی از دو زن به نام‌های «کی کارتر» و «گلوریا تایلور» که دچار بیماری لاعلاج بودند این پرونده را در دادگاه گشودند اما هر دوی آنها پیش از صدور حکم درگذشتند.


اکنون دولت کانادا یک سال فرصت دارد که قوانینش را در مورد «خودکشی خودخواسته» بازنویسی کند.


اگر دولت قوانین خود را تغییر ندهد، قانون فعلی از اعتبار ساقط می‌شود.


اوتانازی یا خودکشی با کمک پزشک، هم‌اکنون در چندین کشور اروپایی و تعدادی از ایالت‌های آمریکا قانونی است.


مشاوره، کمک یا تشویق به خودکشی در کانادا غیرقانونی است و کسی که مرتکب چنین کاری شود باید تا ۱۴ سال زندان را تحمل کند.


گریس پاستین از انجمن حقوق مدنی ایالت بریتیش کلمبیا در کانادا که این پرونده را به دادگاه برده است، روز صدور حکم دیوان عالی را روزی فوق‌العاده‌ دانست.


او می‌گوید: حالا مرگ با کمک پزشکان به عنوان یکی از خدمات پزشکی خواهد بود که می‌تواند کار بیمارانی را تمام کند که از درد غیرقابل تحمل رنج می‌برند.


قضات دیوان عالی کانادا در رای خود نوشته‌اند که «قاعده حق حیات، لزوما به معنای منع کمک به مرگ دیگران، یا اینکه افراد نمی‌توانند از حق حیات خود چشم‌پوشی کنند نیست.»


بر اساس حکم این دادگاه تنها بزرگسالانی که دچار بیماری لاعلاج هستند و به خاطر بیماری دچار درد و رنج پایدار و غیر قابل تحملی هستند می‌توانند با کمک پزشکان بمیرند.


گروه‌های مذهبی در کانادا مخالف رفع ممنوعیت مرگ خودخواسته هستند.


وکلای کی کارتر و گلوریا تایلور در دادگاه استدلال کردند که ممنوعیت خودکشی با کمک دیگران، تبعیض علیه موکلانشان است چون آنها نمی‌توانند بدون کمک پزشکان خودشان را بکشند.


خانم تیلور دچار بیماری ای‌ال‌اس، یک نوع بیماری اعصاب حرکتی، بود و در سال ۲۰۱۲ درگذشت.


خانم کارتر هم دچار تنگی مجرای نخاعی بود که باعث درد در ستون فقرات و اندام‌ها می‌شود. او در سال ۲۰۱۰ همراه خانواده‌اش به سوئیس سفر کرد تا با کمک پزشکان به زندگی‌اش پایان دهد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب