دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 شهريور 1396 - 11:55

تهوری: تاسیس کتاب‌فروشی در مگامال‌ها را به فال نیک بگیریم

مدیر نشر آفتاب‌کاران معتقد است تاسیس کتاب‌فروشی در مجتمع‌های تجاری بزرگ، به اقتصاد کتاب‌فروشی‌های مستقل صدمه‌ای نمی‌زند اما کتاب‌فروشی‌های مستقل نیز برای بقا باید به ابتکارات مختلف دست بزنند.
کد خبر : 206785

احمد تهوری؛ مدیر نشر آفتاب‌کاران در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا، درباره تاسیس کتاب‌فروشی در مگامال‌ها و مجتمع‌های تجاری بزرگ گفت: «به طور کلی معتقدم باید هر اتفاقی که بتواند کتاب را در معرض عموم و اقشار مختلف جامعه قرار دهد، استقبال کرد و اینکه مردم در مراجعه به مجتمع‌های تجاری بزرگ، ضمن تامین نیازهای خود در زمینه پوشاک و ... نگاهی هم به کتاب‌‌‌های کتاب‌فروشی‌ها بیندازند، اتفاق بسیار خوبی است و باید آن را به فال نیک گرفت.»


وی ضمن بیان اینکه ارائه کتاب در چنین مجتمع‌هایی به معنی تبدیل کتاب به کالای لوکس نیست، افزود: «من کتاب‌فروشی‌هایی که در مجتمع پلادیوم و کورش تاسیس شده‌اند دیده‌ام و متوجه شدم که اتفاقا مورد استقبال مردم نیز قرار گرفته‌اند. به نظر من این رویداد که در کشورهای توسعه‌یافته از سال‌های قبل تجربه شده، باید زودتر از این‌ها در تهران اتفاق می‌افتاد.»



تهوری درباره وضعیت کتاب‌فروشی‌های قدیمی که به شکل مستقل در نقاط مختلف شهر واقع شده‌اند نیز توضیح داد: «اغلب کتاب‌فروشی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که برای سرپا ماندن باید کاربری‌های دیگری را نیز به کتاب‌فروشی‌خود بدهند؛ مثلا برخی به مشتریان خود خدمات کافی‌شاپی می‌دهند و همچنین به فروش اقدام غیر کتابی مانند وسائل تزئینی و... در کنار کتاب روی آورده‌اند.»


وی گفت: «با توجه به شرایطی که در بازار کتاب وجود دارد، نباید این اتفاق را محکوم کرد؛ بلکه باید آن را به عنوان ابتکارهایی که می‌توانند قدرت مالی کتاب‌فروشان را بالا ببرند دید.»


این کارشناس باسابقه در حوزه نشر، خاطر نشان کرد: «روی هم رفته فکر می کنم کتاب‌فروشی‌ها می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند و با ابتکارات مختلف، بقای خود را تضمین کنند. از طرفی بازار کتاب به هرحال ظرفیت‌های زیادی دارد و در کنار مشکلات مختلف، در مسیر رشد قرار دارد. جالب است بدانید که از ابتدای سال جاری، یک اغذیه فروشی در خیابان اردیبهشت (از خیابان‌های فرعی خیابان انقلاب) به کتاب‌فروشی تبدیل شده است و این یعنی، بازار کتاب هم ظرفیت‌ها قابل توجهی به لحاظ اقتصادی دارد.»


تهوری در پاسخ به این سوال که آیا گسترش و تعدد پیدا کردن کتاب‌فروشی‌هایی که در مگامال‌ها تاسیس می‌شوند، به بازار کتاب‌فروشی‌های مستقل لطمه می‌زند یا خیر، گفت: «قطعا خیر. این دو با یکدیگر در تضاد نیستند. در نظر داشته باشید که بخش قابل توجهی از کتاب‌فروشان، ناشر هم هستند و تاسیس کتاب‌فروشی‌های بزرگ در مگامال‌ها، به فروش کتاب‌های آن‌ها کمک می‌کند.»


وی با تاکید بر اهمیت افزایش بازار کتاب و مثبت خواندن آن، ادامه داد: « اگر یادتان باشد در گذشته، کتاب‌های مخصوصی برای فروش در داروخانه‌ها تولید می‌شد؛ هم در حوزه کودک و نوجوان و هم در حوزه رمان بزرگسال و ... الان هم این اتفاق باید تکرار شود و کتاب در هر محلی؛ در مراکز فرهنگی، بهداشتی درمانی و ... ارائه شود.»


مدیر نشر آفتاب‌کاران گفت: «هرچقدر که بازار کتاب گسترده‌تر شود، به نفع جامعه و اهالی نشر و کتاب است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب