امضای قراردادهای جدید نفتی
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از ایرنا، قرار است این سه شرکت یک کنسرسیوم مشارکتی برای تأمین مالی پروژه های توسعه ای نفت و گاز با سهام مساوی ایجاد کنند، شرکت غدیر رهبری این گروه را به عهده خواهد داشت، میزان ذخایر سه میدان نفتی مذکور 10 میلیارد بشکه برآورد شده است. همچنین شرکت نفت و گاز دولتی پرتامینای اندونزی برای توسعه دو میدان نفت «منصوری» و «آب تیمور» اعلام آمادگی و اعلام کرد که این شرکت در درجه نخست روی یک میدان نفتی تمرکز خواهد کرد و میدان دوم بعد از تکمیل اکتشاف میدان نخست توسعه خواهد یافت.
پرتامینا و شرکت ملی نفت ایران یادداشت تفاهمی برای انجام مطالعات اولیه این میدانها امضا کردند.احتمال ورود غول نفتی ژاپن نیز به بازار ایران وجود دارد. یک مقام ارشد ایرانی به روزنامه ژاپن تایمز گفت: احتمال می رود شرکت نفتی اینپکس ژاپن در مناقصه توسعه میدان نفت آزادگان واقع در جنوب غربی ایران شرکت کند و برای تکمیل کار توسعه این میدان با دیگر شرکت های نفتی خارجی، کنسرسیوم تشکیل دهد.به نوشته ژاپن تایمز، همزمان با اینکه ژاپن در تلاش است بار دیگر در ایران سرمایه گذاری کند، همکاری مجدد اینپکس با ایران برای توسعه میدان نفتی آزادگان،دستاوردی برای دولت ایران است.
اینپکس در سال 2010 به دلیل تحریم های آمریکا علیه ایران، ناچار به ترک ایران و رها کردن پروژه توسعه میدان نفتی آزادگان شد.شرکت اینپکس که بزرگترین شرکت تولید و اکتشاف نفت ژاپن است، در ماه ژوئن 2016 (خرداد-تیر سال 1395) برای انجام مطالعات در میدان آزادگان با شرکت ملی نفت ایران تفاهمنامه امضا کرد.علاوه بر این شرکت، شرکتهای توتال فرانسه، شل انگلیسی-هلندی، پتروناس مالزی و شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) نیز برای توسعه میدان نفتی آزادگان تفاهمنامه امضا کردهاند.خبر آمادگی روسیه برای خرید نفت ایران در عوض کالا از جمله دیگر شواهد توسعه و تحول در بازار انرژی ایران است. الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه اعلام کرده است که ایران میتواند در ماه سپتامبر (شهریور-مهر) امسال در غالب برنامه «نفت در مقابل کالا»، صدور نفت خود به روسیه را آغاز کند. نواک گفت: ما در حال نهایی کردن آخرین جزئیات اسناد قانونی این کار هستیم و من فکر میکنم در یک ماه آینده بتوانیم به همه سوالات پاسخ دهیم؛ خرید می تواند به صورت فیزیکی یا مبادله کالا صورت گیرد.
انتهای پیام/