دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

از 7 تا 30 سالگی آرش در انیمیشن «حماسه آرش کمانگیر»/ غلامرضا آزادی: همیشه دوست داشتم از زندگی آرش کمانگیر فیلم بسازم

غلامرضا آزادی؛‌ کارگردان و تهیه‌کننده فیلم انیمیشن درباره «حماسه آرش کمانگیر» می‌گوید: «در این فیلم آرش 7 ساله، 12 ساله، 18 ساله و 30 ساله را داریم که چطور در ایران رشد می‌کند، چگونه تربیت می‌شود و آداب پهلوانی و قهرمانی و اسطوره‌ای را یاد می‌گیرد، تا زمانی که به بالای کوه می‌رود و تیر اصلی را رها می‌کند.»
کد خبر : 205419

غلامرضا آزادی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا در خصوص پیشروی پروژه انیمیشن «حماسه آرش کمانگیر» گفت: بیش از سه ماه است که روی پروژه «آرش کمانگیر» کار می‌کنیم. طی این سه ماه طراحی انیمیشن را تمام کردیم و وارد مراحل بعدی تولید یعنی بخش سه بُعدی آن شده‌ایم و مشغول انجام مراحل آن هستیم.


تصویربرداری در جنگل‌های تالش، کوهپایه‌های دماوند و بیستون


وی ادامه داد: تا دهم ماه جاری به جنگل‌های تالش، کوهپایه‌های دماوند و بیستون می‌رویم که فیلمبرداری زنده برای بک‌پروژکشن‌ها را انجام دهیم، چرا که کاراکترهای انیمیشن سه بعدی که کاملا در فرم طبیعی هستند در لوکیشن‌های زنده بازی می‌کنند که برای این لوکیشن‌ها مجبوریم به مناطقی که ذکر کردم برویم.


آزادی افزود: بعضی از آثار باستانی به‌جا مانده از زمان داریوش را با کامپیوتر بازسازی می‌کنیم، مثلا ایوان مدائن را با بازسازی آباد خواهیم کرد تا برای تصویربرداری زمان «آرش» به روز شود.


انیمیشن دیجیتال، کار را تسهیل می‌بخشد


این تهیه‌کننده سینما با اشاره به اینکه تحصیلات انیمیشن و تصویر را در آمریکا پشت سر گذاشته است،‌ توضیح داد: انیمیشن فعلی در ایران دیجیتال است. دیجیتال هم علاوه ‌بر اینکه کار را تسهیل می‌بخشد، خیلی هم مفید است. در عین حال یک علمی است که باید به همه مسائل و ابعاد آن واقف بود.


آزادی بیان کرد: زمانی که انیمیشن تولید شد یک لایه ویژوآل تک روی مثل باد و طوفان و آتش به آن اضافه می‌شود و فکر می‌کنم یک فیلم جذاب در انیمیشن کشور باشد.


وی افزود: کاراکترهای ما بر اساس چهره‌های ایرانی هستند و ما هم از چهره‌های اصیل که آن زمان چند رگه‌ای نبوده‌اند استفاده می‌کنیم. امیدوارم در زمانی که این فیلم آماده می‌شود سینما یک مقدار سر و سامان گرفته باشد و واقعا به فیلم ارزشی لقب ارزشی را بدهند.


این کارگردان با اشاره به اینکه همیشه دلش می‌خواسته این فیلم را بسازد، توضیح داد: آرش کمانگیر از قهرمان‌های به‌نام و نامی ایران و قهرمان یاسطوره‌ای است. این انیمیشن هم قرار است بدون غلو به خوبی زندگی آرش را از بچگی تا میانسالی به تصویر بکشد.


از کودکی تا 30 سالگی آرش کمانگیر


وی ادامه داد: ما در این فیلم آرش 7 ساله، 12 ساله، 18 ساله و 30 ساله را داریم که چطور در ایران رشد می‌کند، چگونه تربیت می‌شود و آداب پهلوانی و قهرمانی و اسطوره‌ای را یاد می‌گیرد، تا زمانی که به بالای کوه می‌رود و تیر اصلی را رها می‌کند.


آزادی با تاکید بر امر که در ساخت این فیلم تلاش شده به قصه‌های واقعی وفادار ماند، گفت: سعی کردیم قصه‌های واقعی را پیدا کنیم، با کسانی که به این زمینه واقف‌اند مشورت کنیم که آن‌ها قصه را بخوانند، ایرادها را بگیرند تا بتوانیم آن زمان را به خوبی به وجود بیاوریم و به تصویر بکشم. به همین دلیل هم از تمام آثار باستانی که به عنوان معماری آن زمان می‌توان استفاده کرد استفاده می‌کنیم.


سمفونی «آرش» ساخته می‌شود


تهیه‌کننده فیلم سینمایی «بالای شهر، پایین شهر» در خصوص موسیقی فیلم انیمیشن سینمایی «حماسه آرش کمانگیر» توضیح داد: موسیقی فیلم سمفونی است که ما سعی می‌کنیم یک سمفونی به نام «آرش» برای آن بسازیم که برای آن با آهنگ‌سازان مختلف در حال مذاکره هستیم. سعی می‌کنیم برای اولین بار از صداپیشگانی که صدای آشنا و مناسبی دارند استفاده کنیم. از این رو مراحل بعدی ساده است و چون زمانبر نیست سریع‌تر پیش می‌رود.


وی ادامه داد: در خصوص موسیقی و صداپیشگان از همین حالا به فکر هستیم که چه نوع صدایی بر اساس موزیک انتخاب شود؛ چرا‌که بر اساس موزیک و صدا فیلم پیش می‌رود. تمام این کارهایی که در حال انجام دادن آن هستیم مقدماتی است که 6 ماهی طول می‌کشد.


15 دقیقه ابتدایی فیلم، زنده است


آزادی با اشاره به اینکه 15 دقیقه ابتدایی فیلم به صورت زنده است، گفت: یک ربع ابتدایی فیلم به صورت زنده فیلمبرداری می‌شود و داستان از جایی شروع می‌شود که یک معلمی در یک روستایی پایین قله دماوند به مدرسه‌ای می‌رود و در آنجا متوجه می‌شود که آن قله دماوند آرش است و بعد شروع می‌کند به تعریف کردن تاریخ باستانی برای دانش‌آموزان.


استفاده از یک چهره برای نقش معلم


وی اضافه کرد: قسمت زنده فیلم را پیش از کارهای انیمیشن انجام می‌دهیم و سعی می‌کنیم برای نقش معلم از یک بازیگر چهره استفاده کنیم چرا که برای فیلم انیمیشنی که یک سال برای آن زحمت کشیده می‌شود بهتر است که یک چهره‌ای هم برای آن انتخاب شود که ارزش فیلم را بالا ببرد. از این رو برای بازیگر نقش زنده در حال جست‌وجو هستیم که البته اگر یک چهره تازه تئاتری هم پیدا کنیم از همان استفاده می‌کنیم اما شاید یک هنرپیشه ستاره بهتر باشد. به هر حال باید به داستان بخورد.


صداپیشگانی که دوبلور هستند نه بازیگر


این تهیه‌کننده افزود: در خصوص صدا پیشه «آرش کمانگیر» که در 4 سن روایت می‌شود باید صداهایی انتخاب شوند که در سنین مختلف به هم بخورند. به خصوص در سن 30 سالگی که باید یک صدای اسطوره‌ای برای آن انتخاب کنیم. به هر صورت کشور ایران در زمینه گویندگی قوی است و ما هم برای این فیلم از صدای دوبلورهای خوبمان استفاده می‌کنیم نه بازیگرهایمان. انشاءالله شهریور سال آینده فیلم را به اتمام می‌رسانیم.


«سندباد و سارا» اکران می‌شود


غلامرضا آزادی در پایان این گفتگو با اشاره به فیلم «سندباد و سارا» گفت: این فیلم را در آستانه نمایش دارم. فیلم پروانه نمایش گرفته اما سعی می‌کنم در زمان مدارس آن را اکران کنم. درخواست اواخر مهر را داده‌ایم چرا که این فیلم را بچه‌ها به طور دسته‌جمعی باید ببینند. امیدوارم اکران خوبی داشته باشیم که البته این بستگی به آموزش و پرورش دارد که چقدر به ما کمک و ما را حمایت کند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب